Årsager til lav brystmælk og hvordan man overvinder det

, Jakarta – Lidt mælkeproduktion kan påvirke barnets vægt. Når modermælken reduceres, har moderen derfor en tendens til at blive stresset, fordi hun er bange for, at barnet ikke tager på i vægt. Diana West fra IBCLC (International Board-Certified Lactation Consultant) siger, at ændringer i ammeteknikker kan hjælpe med at øge mælkeproduktionen betydeligt.

Her er nogle af årsagerne til lav modermælk, og hvordan man håndterer det, som ammende mødre har brug for at kende.

1. Brystkirtelvæv, der ikke udvikler sig normalt

Nogle bryster hos ammende mødre udvikler sig ikke normalt af forskellige årsager. Dette resulterer i reduceret mælkeproduktion. Normalt opstår denne situation ved fødslen af ​​det første barn og derefter i det andet barn og så videre begynder kirtlerne at udvikle sig ordentligt.

Selvfølgelig, i denne situation, hvor brystkirtlerne ikke udvikler sig normalt, er der trin, der kan tages for at maksimere mælkeproduktionen, herunder pumpning og at tage kosttilskud som anbefalet af lægen. Giv ikke op på en lav mængde modermælk og fortsæt med at amme. Over tid vil barnets sutter på brystvorten stimulere væksten af ​​brystkirtlerne og mælkeproduktionen.

2. Hormonelle/endokrine problemer

Det er muligt for en ammende mor at have polycystisk ovariesyndrom (PCOS), lav eller høj skjoldbruskkirtel, diabetes, hypertension (højt blodtryk) eller hormonelle problemer, der gør det svært for moderen at blive gravid. Enhver af disse sundhedsproblemer kan bidrage til en lav modermælksforsyning.

Dette skyldes, at mælkeproduktionen er afhængig af hormonsignaler, der sendes til brysterne. I nogle situationer er løsningen af ​​det sundhedsproblem, der forårsager lav mælkeforsyning, at øge mælkeproduktionen.

3. Har nogensinde fået en brystoperation

Brystoperationer udført af medicinske eller æstetiske årsager kan faktisk påvirke mælkeproduktionen. Piercing i brystvorten kan også beskadige mælkekanalerne i brystvorten. Hvor meget brystoperation kan påvirke modermælksvolumen afhænger af, hvordan proceduren udføres.

Fra operationens varighed forsinkes operationen med tidspunktet for barnets fødsel til komplikationer, der forårsager arvæv eller skader på brystet.

4. Brug af hormonelle præventionsmidler

Mange ammende mødre, der tager p-piller, oplever, at mælkeproduktionen forbliver normal. Men for nogle mennesker forårsager det et fald i mælkeproduktionen. Denne tilstand er mere tilbøjelig til at opstå, hvis den ammende mor begynder at bruge prævention, før barnet er fire måneder gammelt.

Det første skridt til at øge din mælkeforsyning igen er at tage hormonelle præventionsmidler. Tal med din læge om korrekt graviditetskontrol uden at påvirke modermælksproduktionen.

5. Amningsintensiteten falder, når baby sover

Der er mange bøger og programmer, der tilbyder metoder til at få babyer til at sove længere om natten med den undskyldning, at de får kvalitetssøvn. Denne situation er realiseret eller ej vil reducere intensiteten af ​​ammende mødre. Den reducerede intensitet af amning vil få mængden af ​​modermælk til at falde.

Niveauer af prolaktin (et hormon, der signalerer brysterne til at lave mælk) er også højere under natfodring. Det er svært at modstå fristelsen til mere søvn for både baby og mor, men amning om natten er afgørende for at holde mælkeproduktionen høj.

Hvis du vil vide mere om årsagerne til lav modermælk, og hvordan du overvinder det, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til ammende mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan mor vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Øg produktionen af ​​modermælk med disse 6 måder
  • Mødre skal kende vigtigheden af ​​eksklusiv amning
  • Mødre har brug for at kende fordelene ved at stryge og chatte med fosteret