Dette er førstehjælp til gigt

, Jakarta – Gigt kan forårsage hævelser og smerter i leddene, ofte leddene i bunden af ​​storetåen. Denne smerte kan opstå pludseligt og endda få dig til at vågne op fra søvnen. Når dette angreb opstår, kan du føle en brændende fornemmelse i din storetå.

De andre led føles også varme, hævede og meget ømme ved berøring. Denne tilstand gør dig helt sikkert utilpas og forstyrrer aktiviteter, hvis den dukker op pludseligt. Ingen grund til bekymring, du kan gøre følgende førstehjælp for at lindre symptomerne.

Læs også: Ofte ignoreret, dette er hovedårsagen til gigt

Førstehjælp til urinsyre

Når et gigtanfald rammer, kan det mindste pres på leddene være meget smertefuldt. ifølge Alliance for gigtbevidsthed, disse anfald opstår ofte midt om natten, og i omkring 50 procent af tilfældene skal det starte i storetåen. Her er tips, du kan gøre for at lindre symptomerne:

1. Tag anti-inflammatoriske lægemidler

Håndkøbs ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er), såsom ibuprofen, aspirin eller naproxennatrium kan påvirke, hvordan kroppen reagerer på urinsyrekrystaller og derved minimere smerte. Undgå at tage aspirin, som kan gøre smerten værre. For at sikre sikkerheden af ​​de lægemidler, du skal tage, bør du først kontakte din læge via ansøgningen .

Årsagen er, at NSAID ikke anbefales til personer med nyresygdom, og steroider kan forværre blodsukkeret, hvis du har diabetes. Hvis du har haft et gigtanfald før og har fået ordineret antiinflammatoriske lægemidler af en læge, skal du tage disse lægemidler som anvist af din læge.

2. Undgå pres på leddene

Det mindste tryk på leddet kan give stærke smerter. Så sørg for at undgå at lægge pres på leddene, når de er hævede. Undgå at bære sokker for at forhindre smerter i fingerområdet. Hvis du skal gå, skal du bruge en stok under et gigtangreb for at lette presset på det smertende led.

Læs også: Er der et naturligt middel til behandling af gigt?

3. Løft og hvil leddene

Hvil leddet og hold det hævet så længe som muligt. Du kan løfte dine ben ved at støtte dem med puder, så de er højere end dit bryst for at hjælpe med at reducere hævelse. Sørg for, at du føler dig afslappet og ikke stresset, fordi spændinger og stress kan gøre gigt værre. Du kan se film, tale med venner, læse bøger eller lytte til musik for at reducere stress

4. Ice Compress

Påføring af en ispose på det smertefulde led kan hjælpe med at lindre smerte og hævelse. Pak isen ind i en klud og påfør den på det hævede ledområde i 20-30 minutter skiftevis flere gange om dagen.

5. Undgå at spise fødevarer med høj purin

Puriner er ofte hovedårsagen til gigt. Når du oplever et gigtangreb, skal du undgå at indtage fødevarer med højt purinindhold, såsom rødt kød, indmad fra fisk og skaldyr og søde fødevarer.

6. Sørg for, at kroppen er godt hydreret

Drikkevand kan hjælpe med at rense urinsyrekrystaller gennem urinen. Derfor skal du drikke masser af vand, så du kan tisse hver anden til tredje time. Drikkevand kan også forhindre nyresten, et andet problem, der kan udvikle sig på grund af høje urinsyreniveauer. Prøv at drikke mindst 8-16 glas vand om dagen.

Undgå at drikke sukkerholdige drikkevarer, især drikkevarer, der indeholder alkohol. Alkohol er meget høj i puriner, så det kan hæmme udskillelsen af ​​urinsyre fra kroppen og gøre gigtangreb værre.

7. Se en læge, hvis du har gentagne angreb

Hvis du ofte oplever gigtanfald, skal du ikke vente med at få det tjekket af en læge. Tjek med en læge har til formål at finde årsagen til gigtanfald og de mest effektive behandlingsmuligheder. Hvis du planlægger at besøge hospitalet til kontrol, kan du nu bestille tid hos en læge på forhånd via appen .

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem gigt og gigt

Gennem appen , kan du finde ud af det estimerede tidspunkt for din tur ind, så du ikke skal sidde længe på hospitalet. Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået i 2020. 10 trin til at lette et gigtangreb.
Gigtfond. Tilgået 2020. Håndtering af en gigtudbrud.
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Gigt.