Hvordan træner man herreløse katte til at være underdanige?

Jakarta - For katteelskere, der ofte adopterer herreløse katte, er det ikke svært at tæmme dem. Det er almindeligt at kradse eller bide. Men hvordan træner man ham til at være en lydig kat? Herreløse katte er katte, der er vant til at leve på gaden. Derfor tager det lang tid at tilpasse sig i huset. Her er nogle tips til at tæmme vildtlevende katte:

Læs også: 4 vigtige næringsstoffer til Angora kattefoder

1. Opsætning af et særligt område

Herreløse katte bør holdes i et lukket rum, indtil de vænner sig til viceværten. Desuden forhindrede det ham i at flygte, hvis han blev indespærret i huset. I denne forbindelse skal du forberede et lille område, der er roligt og behageligt og væk fra andre mennesker. Glem ikke at forberede en kattebakke, mad- og vandskåle og legetøj.

2. Ledsag uden at røre

Det næste skridt til at tæmme en herreløs kat er at ledsage den uden at røre den. Når han har vænnet sig til sit nye sted, skal du begynde at invitere ham til at interagere ved at ledsage og invitere ham til at chatte. Rør ikke ved hende først, så hun ikke viser en aggressiv reaktion, såsom at kradse eller bide.

3. Inviter ham til at spille

Det næste skridt er at invitere ham til at spille. Hvis du har leveret et antal legetøj, så prøv at få dem til at interagere med dem. Rør det ikke endnu. Du kan få spillet kl dyrehandel nærmest. Hvis du vil lave den, kan du bruge en kostestang eller papir, der er æltet til en kugle.

4. Kend hans kropssprog

Når din kat har vænnet sig til din tilstedeværelse, skal du begynde at nærme dig ham og klappe hans hoved. Hvis han er i alarmberedskab og ønsker at angribe af frygt, så lad være med at klappe hans hoved. Du vil kende hans reaktion med hans kropssprog, uanset om han er komfortabel eller ej. Ubehag er også angivet ved grubleri.

Læs også: Dette er tegnene på, at din hund har synstab

5. Væn dig til at røre ved det

Hvis han, når han stryger sig over hovedet, viser en god respons, så er det næste tip til at tæmme en herreløs kat at vænne sig til at røre ved ham. Denne metode kan gøres ved at give katten en hånd, hvis den rammer din hånd eller andre områder af din krop, så føler den sig godt tilpas med dit nærvær.

6. Lær karaktererne

Herreløse katte er normalt meget føjelige, hvis de ikke har traumer eller dårlige oplevelser med mennesker. Hvis han har haft traumer med et menneske, såsom at blive sparket, dysset eller slået, vil han blive mere aggressiv. Hvis han er samarbejdsvillig nok, når du gennemgår de foregående trin, så har han ikke haft en dårlig oplevelse.

Læs også: 3 måder at forhindre hårbold hos katte

Som med omsorg for mennesker, skal du også tage højde for omkostningerne ved at adoptere en herreløs kat, fra mad til sundhed. Sørg for, at du er i tilstrækkelig økonomisk stand til at opfylde alle deres behov. Årsagen er, at herreløse katte bestemt ikke har modtaget vacciner og andre behandlinger.

Derudover skal du have mere tålmodighed, så katten adlyder hurtigere. For at forhindre sygdomme, der bæres af katte fra gaderne, bør du tjekke deres helbred, før du beslutter dig for at bringe dem hjem. Dette gøres for at andre katte i huset ikke får sygdommen. For at finde ud af andre ting relateret til din kats helbredsproblemer, så spørg venligst din dyrlæge direkte i ansøgningen , Ja.

Reference:
Hjælpsomme kæledyr. Hentet 2020. Sådan vinder du tilliden til en omstrejfende kat.
Humansociety.org. Tilgået 2020. Hjem, søde hjem: Sådan medbringer du en udendørs kat indendørs.