Hvorfor er kvinder mere følsomme under menstruation?

Jakarta - Ved menstruation mærker kvinder ikke kun fysiske symptomer, såsom smerter eller kramper i maven, men også følelsesmæssige symptomer. En af dem er, at kvinder har tendens til at være mere følsomme under menstruation eller dårlige humørsvingninger.

Faktisk er et ret dårligt humør under menstruation resultatet af præmenstruelt syndrom (PMS). Generelt vil PMS forekomme omkring 1 til 2 uger før menstruation.

Normalt vil denne følsomme stemning og følelse falde eller stoppe på den anden dag af menstruationen. Alligevel er det muligt, at kvinder vil være meget følsomme eller ofte dårligt humør fordi udseendet af fysiske symptomer, der er tydeligt ubehagelige.

Læs også: Unormal menstruationscyklus, hvornår skal du gå til lægen?

Opstår på grund af hormoner

Hvad får en kvinde til at være mere følsom under menstruation? Tilsyneladende spiller svingende niveauer af hormonet østrogen i kroppen en vigtig rolle i denne tilstand. Når ægløsningsfasen eller frigivelsen af ​​ægget, vil hormonet østrogen i kroppen nå sit højeste niveau.

Hvis der ikke sker befrugtning under ægløsningsfasen, går kroppen ind i præmenstruationsfasen. Østrogenniveauet i denne fase vil falde drastisk, før det endelig stiger igen.

Der er mange virkninger af østrogen på kroppen. Dette ene hormon kan påvirke produktionen såvel som effekten af ​​endorfiner, hvis det er forbundet med humør. Endorfiner er elementer i hjernen, der spiller en rolle i at bringe trøst og fornøjelse. Dette ene hormon hjælper også med at øge serotoninniveauet, som spiller en rolle i søvnmønstre, humør og appetit.

Læs også: Skal vide, menstruationsproblemer, der ikke kan ignoreres

Hver kvinde er ikke ens i at mærke virkningerne af hormonet østrogen. Nogle kan være mere følsomme over for ændringer i hormonniveauer under menstruation. Det er det, der gør kvinder mere følsomme under menstruation og ser meget let ud til at opleve humørsvingninger. Men bortset fra menstruationscyklussen påvirker angst, stress og depression også stigningen og faldet af østrogenhormonniveauet i kroppen.

Holder humøret under menstruation

Du tilhører måske en gruppe kvinder, som er mere sensitive og ofte skifter humør under menstruationen. Det betyder dog ikke, at det ikke kan kontrolleres. Du kan prøve nogle af følgende måder at holde humøret vågent på, selvom du har menstruation:

  • Træn regelmæssigt, især når du er i den præmenstruelle fase.
  • Øg indtaget af kropsvæsker.
  • Undgå at ryge og indtage alkoholholdige drikkevarer.
  • Undgå at indtage fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein, såsom kaffe, chokolade, sodavand og te.
  • Sørg for sunde snacks mellem hovedmåltiderne.
  • Indtagelse af fedtfattig mælk for at opfylde behovene for D-vitamin og calcium.

Ikke nok med det, før og under menstruation, undgå alt, der kan udløse et dårligt humør, især stress eller overdreven angst. Fyld din fritid ud ved at lave aktiviteter, som du kan lide for at holde dit humør stabilt.

Læs også: Polymenoré, menstruationsproblemer, der gør det svært at blive gravid

Men hvis de menstruationssymptomer, du føler, er meget forstyrrende, selv til det punkt, at du ikke kan bevæge dig, skal du ikke forsinke behandlingen. Du kan spørge lægen eller gå direkte til hospitalet for at få behandling. Hent Ansøgning så du kan når som helst snak hos en læge eller aftal tid inden et hospitalsbesøg. Så ikke længere at stå i kø.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan håndterer du præmenstruelle humørsvingninger.
WebMD. Tilgået 2021. Østrogen og kvinders følelser.
WebMD. Tilgået 2021. Ændring af hormoner og humørsvingninger: Hvad du kan gøre.