Her er hvad der er interessant ved den tyske hyrde

“Selvom schæferhunden ofte bruges som hund til politi og militær, kan denne race også være gode ledsagere derhjemme. Deres lugtesans er også meget bedre end andre typer hunde. Schæferhunden er også typisk en aktiv hund, så den kan motivere dig til at træne.”

Jakarta - Schæferhunden er en flittig, loyal og meget intelligent hund. På trods af deres store størrelse har denne hunderace en slank atletisk krop, der gør den smidig.

Schæferhunde er meget velegnede som følgesvend og hjælper dyr med fx at guide blinde. Mens schæferhunden ofte bruges som hund for politiet og militæret, kan denne race også være gode ledsagere derhjemme. Kom nu, læs her andre interessante ting om schæferhunde!

Interessante fakta om tyske hyrdehunde

Ud over hans stærke og robuste fysik elsker hundeelskere ham, fordi han er god til at opbygge bånd til deres ejere. Her er andre interessante fakta om den tyske hyrde!

Læs også: Sådan ved du, at din hund er syg

1. Kan lide at udforske alt med næsen

Hunde af denne type kan lide at lugte for at undersøge deres omgivelser. Deres lugtesans er meget bedre end andre hunderacer. Schæferhunden har en lugtesans 10.000 til 100.000 gange bedre, fordi den har millioner af flere duftreceptorer. Ikke underligt, at denne hund er den type hund, der har store detektionsevner.

2. Meget smart

Schæferhund har et ønske om at samarbejde med sine ejere. Derudover er denne hund en af ​​de mest intelligente og konsekvente racer. For at opbygge dette instinkt kan du bruge metoder baseret på positiv forstærkning. En måde er at give masser af mentalt stimulerende legetøj til at spille spil, der udfordrer hjernen.

3. Beskytter

Schæferhunden er kendt for at være frygtløs og selvsikker og står fast. Disse egenskaber og personlighed gør schæferhunden egnet til at være vagthund eller vagt i enhver situation. Så har denne hund også et naturligt beskyttelsesinstinkt, så den er meget passende at blive brugt som vagthund.

Læs også: Sundhedsproblemer, der kan opstå hos hvalpe

4. Trofast ven

Schæferhundejere er aldrig ensomme, fordi denne race er loyal, blid og varm. Deres kærlige og dedikerede personlighed er en bonus for denne race, plus de er meget glade for børn.

5. Fjer der let falder

Bliv ikke overrasket, hvis du finder schæferpels på møbler, gulve og på hvert stykke tøj, du har på. Det skyldes, at schæferhunden producerer meget pels.

Læs også: Hvorfor hunde kan være loyale over for deres ejere?

6. Velegnet til træning

Schæferhunden har en krop og gang, der er velegnet til dens aktive instinkter. Derfor er denne type hund velegnet til motion og vil støtte dig til at tillægge dig en sund livsstil.

7. Sårbar over for visse sundhedsmæssige forhold

Som andre store racer er schæferhunden tilbøjelig til hoftedysplasi, som er en invaliderende og potentielt dødelig sygdom. Schæferhunde er også i risiko for albuedysplasi, allergier, ganespalte, degenerativ myelopati, perianal fistel, eksokrin bugspytkirtelinsufficiens, oppustethed, panosteitis, Von Willebrands sygdom, Wobbler-syndrom, hjerte- og hudsygdomme og skjoldbruskkirtel.

Hvis din hund har et helbredsproblem, så prøv at spørge dyrlægen om en løsning gennem ansøgningen Haldooc. De bedste dyrlæger vil give svar på dit elskede kæledyrs sundhedsproblemer!

Reference:
American Kennel Club. Tilgået i 2021. Top 10 fakta om schæferhunde.
Kæledyrene af gran. Tilgået i 2021. Schæferhund: Hunderaceprofil.
Schæferhund Centarl.Net. Tilgået i 2021. 10 grunde til, at du IKKE ønsker en schæferhund.