Hvornår har en person brug for psykoterapi?

, Jakarta – Føler du dig overvældet af de problemer, der kommer og går i dit liv? Eller har du nogensinde oplevet et traume, som stadig generer dig den dag i dag? Hvis ja, er det måske det rigtige tidspunkt at få psykoterapi.

Ifølge National Institute of Mental Health oplever mere end en fjerdedel af voksne i USA depression, angst eller andre psykiske lidelser i et givet år. Andre har brug for hjælp til at håndtere en alvorlig sygdom, tabe sig eller holde op med at ryge. Andre kæmper for at klare parforholdsproblemer, tab af job, død af en elsket, stress, stofmisbrug eller andre problemer.

Disse problemer gør ofte mennesker, der oplever dem, overvældede og nede. I sådanne situationer er der brug for hjælp fra psykoterapi, så en persons mentale sundhed opretholdes.

Læs også: Ignorer ikke, 8 fysiske tegn på depression

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi eller samtaleterapi er en måde at hjælpe mennesker, der oplever forskellige psykiske sygdomme og følelsesmæssige vanskeligheder. Psykoterapi kan hjælpe med at lindre eller kontrollere generende symptomer, så personen kan fungere bedre og kan forbedre sit velbefindende og helbredelse.

Problemer, som psykoterapi kan hjælpe med, omfatter vanskeligheder med at klare dagligdagen, virkningerne af traumer, medicinsk sygdom eller tab, såsom en elskedes død, og visse psykiske lidelser, såsom depression eller angst.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er virkningen af ​​skilsmisse på helbredet

I psykoterapi anvender psykologer videnskabeligt validerede procedurer for at hjælpe en person med at udvikle sundere og mere effektive vaner. Der er flere tilgange til psykoterapi, herunder kognitiv adfærdsmæssig, interpersonel og andre former for samtaleterapi, der hjælper folk med at håndtere deres problemer. Psykoterapi kan også udføres i kombination med medicin eller andre terapier.

Psykoterapi er en samarbejdsbehandling baseret på forholdet mellem en person og en psykolog. Af denne grund giver psykoterapi et støttende miljø, der giver dig mulighed for at tale åbent med en person, der er objektiv, neutral og ikke-dømmende. Du og din psykolog vil arbejde sammen om at identificere og ændre de tankemønstre og adfærd, der gør, at du ikke har det bedst.

Når psykoterapien er færdig, vil du ikke kun løse problemer, men også lære nye færdigheder, så du godt kan klare de udfordringer, der måtte komme på din vej i fremtiden.

Hvornår skal du i psykoterapi?

Her er tegn på, at du kan have gavn af psykoterapi:

  • Du føler hjælpeløs og langvarig tristhed.

  • Det problem, du står over for, ser ikke ud til at blive bedre på trods af anstrengelser og hjælp fra familie og venner.

  • Du har svært ved at koncentrere dig om arbejde eller andre daglige aktiviteter.

  • Du bekymrer dig for meget, er konstant ophidset og forestiller dig, at der sker dårlige ting.

  • Din adfærd begynder at skade dig selv eller andre, såsom at drikke for meget, bruge stoffer eller være aggressiv.

På grund af de mange misforståelser om psykoterapi, kan du være tilbageholdende med at prøve det. Eller selvom du allerede kender fordelene ved psykoterapi, kan du føle dig nervøs for at prøve det selv. Men at give slip på den nervøsitet og tage modet til at se en psykolog er besværet værd for at leve et lykkeligere, sundere og mere produktivt liv.

Læs også: Hvor meget psykoterapi er nødvendig hos narcissister?

Hvis du oplever komplicerede problemer, der forstyrrer dit mentale helbred, så tøv ikke med at bruge applikationen . Du kan tale med en psykolog igennem Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
American Psychological Association. Tilgået 2020. Forståelse af psykoterapi, og hvordan det virker.
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er psykoterapi?