Hvis du har Tinea Cruris, er her 3 måder at behandle det på

Jakarta – Tinea cruris er en svampeinfektion, der forårsager røde udslæt på indersiden af ​​lårene, kønsorganerne og balderne. Udslættet er cirkulært og kløende. Selvom det kan ske for alle, er tinea cruris almindelig hos mennesker, der sveder meget (såsom atleter), såvel som hos personer med diabetes og fedme. Den kløe, der opstår, bør ikke tages let på, fordi den kan forstyrre aktiviteter og forårsage ubehag.

Læs også: Hyppig svedtendens? Pas på Tinea Cruris

Hvis der kommer et rødt udslæt på huden og føles kløende, så tøv ikke med at tale med din læge for at finde ud af årsagen. I tilfælde af tinea cruris stilles diagnosen ved at bede om en historie om sygdommen, observere symptomer og tage en prøve af det inficerede område.

Sådan behandler du Tinea Cruris

Tinea cruris er ikke en alvorlig sygdom og kan helbredes med korrekt behandling. Du kan behandle rødt udslæt på grund af tinea cruris ved at tage medicin eller selvpleje derhjemme. Her er nogle måder at behandle tinea cruris på.

1. Brug Anti-svampecreme

Tinea cruris, der er klassificeret som mild, kan behandles med ikke-receptpligtige antisvampemidler i form af cremer, salver eller pulvere. Vi anbefaler at bruge en svampedræbende creme, som er ordineret af en læge, så resultaterne af behandlingen maksimeres og forhindrer uønskede komplikationer. Brug en svampedræbende creme i syv dage, indtil infektionsområdet forbedres.

2. Lægemiddelforbrug

Ud over svampedræbende cremer ordinerer læger medicin til mere alvorlige og langvarige tinea cruris-infektioner. Sørg for, at lægemidlet tages som anvist af lægen, så sygdommen ikke opstår igen. Bivirkninger, man skal være opmærksom på, er ændringer i leverfunktionen, så læger anbefaler leverfunktionstest.

3. Selvpleje

Der skal udføres egenomsorg for at hjælpe helingsprocessen. Nogle ting, der kan gøres, er at holde kroppen ren (mindst gå i bad to gange om dagen), undgå at ridse områder af kroppen, der er inficeret med svampe, undgå at dele personlige ejendele med andre mennesker (især dem med hudsvampeinfektioner) , og skifte tøj, der er snavset og fuld sved. Forsøg altid at bære tøj med svedabsorberende materialer for at holde din krop tør og ren.

Læs også: Hold dig væk fra Tinea Cruris, følg denne sunde livsstil

Tinea Cruris kan forebygges

Forebyggelse af tinea cruris svarer til den anbefalede egenomsorg, som fokuserer på at opretholde personlig hygiejne. Det, der skal sikres, er at sikre, at kroppens tilstand forbliver ren og tør.

Tricket er straks at gå i bad og skifte tøj, når kroppen sveder, undgå at dele personligt udstyr (såsom håndklæder eller tøj), vaske snavset tøj inden genbrug, skifte undertøj mindst en gang om dagen og tage behageligt tøj på, der absorberer sved.

Læs også: Effektive måder at håndtere Tinea Cruris på derhjemme

Sådan behandler du tinea cruris, som du kan prøve. Hvis ovenstående metoder ikke har været effektive til at overvinde den tinea cruris du har, så spørg lægen om andre korrekte håndteringsmetoder. Du kan bruge funktionerne Kontakt læge hvad der er i appen at spørge lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!