Dette er, hvad der menes med takykardi eller hjertebanken

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om takykardi eller hjertebanken? Hvad pokker er det? Takykardi aka hjertebanken er en tilstand, der får en person til at opleve en over normal puls, selvom han ikke laver anstrengende aktiviteter.

Normalt er en voksens puls 60 til 100 slag i minuttet i hvile. Nå, hvad der sker med mennesker med takykardi er hvilepulsen, mindst 100 gange i minuttet. Dette tal overskrider endda den højeste grænse for en normal puls.

Desværre, når hjertet slår for hurtigt, virker det ikke så effektivt. Det betyder, at hjertet ikke kan pumpe og cirkulere blodet optimalt. Som et resultat vil blodcirkulationen i kroppen blive forstyrret, herunder selve hjertet.

Takykardi opstår på grund af en stigning i hjertefrekvensen i de øvre hjertekamre, de nedre hjertekamre eller endda i begge kamre. Dårlige ting kan ske, når hjertemusklen begynder at mangle ilt på grund af at arbejde for hårdt, så takykardi kan føre til komplikationer. Der er flere typer komplikationer, der kan opstå på grund af takykardi, såsom slagtilfælde eller hjerteanfald. Dette sker på grund af blodpropper på grund af ufuldkommen cirkulation. Takykardi kan også udløse hjertesvigt, hyppige besvimelser og endda pludselig død hos patienter.

Læs også : Dette er forskellen mellem hjertesvigt og hjerteanfald

Symptomer på takykardi

Takykardi er karakteriseret ved visse symptomer. Et af de typiske symptomer er en unormalt øget puls. Når det slår for hurtigt, fungerer hjertet ikke optimalt til at pumpe blod. Som følge heraf kan mennesker, der lider af denne sygdom, opleve mangel på ilt i nogle organer og kropsvæv. Iltmangel vil vise flere symptomer, såsom hjertebanken, brystsmerter, ofte pludselig forvirring, til besvimelse.

Takykardi kan også forårsage symptomer som pludselig træthed, åndenød eller åndenød, hypertension og irriterende svimmelhed. Men nogle gange kan folk med takykardi slet ikke mærke nogen symptomer. Hvis dette er tilfældet, er det nødvendigt at lave en grundig fysisk undersøgelse og elektrokardiogramtest for at afgøre, om du har en takykardi-hjertesygdom eller ej.

Læs også : Sådan behandler du takykardi eller hjertebanken derhjemme

Årsager til takykardi

Der er flere ting, der kan få en person til at opleve en øget hjertefrekvens og takykardi. Årsagerne til takykardi er faktorer, der forstyrrer de elektriske impulser, der får hjertet til at slå hurtigere og unormalt. Livsstilsfaktorer kan også være en udløser for denne sygdom.

Nogle af årsagerne til takykardi er rygevaner, indtagelse af for meget alkohol og koffein, stofbrug og stress. Takykardi kan også forekomme på grund af vævsskader på hjertet forårsaget af hjertesygdomme, anæmi, hypertension, medfødt hjertesygdom og elektrolyt-ubalancer i kroppen. Denne sygdom kan opleves af alle, men de mest sårbare for at opleve den er mennesker, der er over 60 år.

Læs også : Dette er effekten af ​​alkohol på hjerte- og leversundhed

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat. Formidle sundhedsklager og få anbefalinger til at købe medicin for en hurtig bedring samt tips til at bevare sundheden fra en betroet læge. Kom nu, skynd dig Hent i App Store og Google Play.