Sådan laver du sund mad uden olie

, Jakarta – Mange mennesker foretrækker at spise stegt mad frem for kogt mad. Udover smagen er bedre, fordi den er velsmagende og der er en knasende fornemmelse i munden, anses det også for lettere at tilberede mad ved stegning. Men vidste du, at det er meget usundt at spise mad, der er forarbejdet ved at stege med meget olie. Derfor anbefaler sundhedseksperter at lave mad uden olie.

Sådan laver du mad ved hjælp af olie som friturestegt , nemlig stegning ved at nedsænke mad i en masse olie og varmt, meget usundt. Årsagen er, at fødevarer, der er forarbejdet på denne måde, har en tendens til at indeholde høje niveauer af fedt og kolesterol. Når det indtages i rimelige mængder, kan det stadig ikke have en væsentlig indflydelse. Men hvis du spiser stegt mad i store mængder og for ofte, er du i fare for forskellige sygdomme som kolesterol, fedme, til hjertesygdomme.

Så prøv en sundere måde at lave mad på, der er uden at bruge olie. Det er ikke svært. Her er nogle muligheder for madlavning, der ikke bruger olie:

1. Madlavning med vand

Skift vanen med at stege mad med olie til at lave mad med vand eller grøntsagsbouillon. Du kan stege de hakkede løg i lidt olie og lidt ekstra salt. Men derefter tilsæt vand og steg ingredienserne i en varm stegepande. Tilføj også andre grøntsager.

2. Dampet

Du kan også behandle fødevarer som kød, fisk og kylling ved at dampe eller dampe. Dampede fødevarer indeholder lavere niveauer af fedt og kolesterol, hvilket gør dem sundere. Derudover kan dampning også gøre din mad mere duftende og appetitlig.

3. Kogning

I stedet for at spise stegt kylling er det meget bedre for helbredet at spise kogt kylling og gør dig ikke fed. Du kan lave en suppe ved at bruge kogende vand eller bouillon, og derefter tilføje kylling og grøntsager til den.

4. Pepes

Denne sundanesiske tilberedningsmetode har en smag, der ikke er mindre lækker end stegt mad. Tilbehøret er dækket med urter og krydderier, derefter pakket ind i bananblade og derefter dampet, hvilket gør at tilbehøret smager meget lækkert. Du kan lave pepes tofu, fisk eller svampe som et alternativ til stegte tilbehør.

5. Bag

Bagte fødevarer indeholder lavere niveauer af fedt og kalorier end stegte fødevarer, så de gør dig ikke fed. Derudover kan denne tilberedningsmetode også opretholde næringsstoffer i maden, så den anses for at være sundere. Så det er bedre at grille kød end at stege det i olie.

6. Bacem

Denne type Central Java-køkken bruger normalt tempeh eller tofu. Tricket, efter at tofuen eller tempehen er dækket med urter, krydderier og farin, så koges bacemanen, så krydderierne absorberes. Damp derefter bacemanen inden servering og steg den ikke.

7. Gryderetter

I stedet for at stege mad, kan du lave sundere kødgryderetter. Du kan lave en gryderetmenu med oksekød eller kylling og derefter tilføje æg, tofu og grøntsager for at gøre det friskere og sundere.

Nå, det er sådan man laver mad uden olie for at være sundere (Læs også: Tips til madlavning af fedtfattig mad). Hvis du vil vide mere om kost og madernæring, så spørg bare lægen gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.