Dette er, hvad der sker, når du spiser rejer, mens du drikker appelsinis

, Jakarta – At spise søde og sure rejer eller krydrede rejer i Padang sauce er faktisk mere lækkert, når det ledsages af en kold orange isdrik. Han sagde dog, at det kan være sundhedsskadeligt at spise rejer, mens man drikker appelsinjuice. Er det rigtigt?

Et spørgsmål, der har cirkuleret i lang tid, er, at indtagelse af rejer sammen med appelsinjuice kan forårsage død. Dette skyldes, at C-vitaminet i appelsinjuice kan udløse reaktionen af ​​arsenforbindelser, som bliver til dødelige gifte. Dette problem fik endelig tid til at få en masse mennesker til at være meget forsigtige, når de spiste skaldyr .

Men nu behøver du ikke bekymre dig længere, fordi dette problem kun er en myte. Indtagelse af rejer med appelsinjuice på samme tid vil ikke forårsage død fra arsenforgiftning. Faktisk indeholder fisk og skaldyr såsom rejer og krabber arsenforbindelser. Men ifølge videnskabelige publikationer Klinisk kemi , niveauer af arsen i rejer er ikke meget og kan fjernes direkte fra kroppen gennem urinen, så det er ikke farligt.

Læs også: Vær forsigtig, disse sunde fødevarer kan være farlige

Arsen er et farveløst og lugtløst kemisk grundstof, der findes i daglige fødevarer. Derudover er ikke al arsen giftig. Der er to typer arsen, nemlig organisk og uorganisk arsen. Mange grøntsager, skaldyr og kød indeholder økologisk arsen. Mens uorganisk arsen er det element, du skal undgå, fordi det er giftigt.

Ifølge WHO anses arsenniveauer på 0,5-1 mg, der kommer ind i kroppen gennem maden, stadig som sikre og forårsager ikke sygdom i kroppen. Rejer indeholder organisk arsen, som er stabilt og uskadeligt. Selvom der er indhold af uorganisk arsen i rejer, er mængden kun mindre end 4 procent eller omkring 0,5 mg. Uorganisk arsen i rejer kan kun blive til farligt arsentrioxid, hvis du spiser 105 kg rejer.

Derudover, når du tænker over det, er der mange rejeretter, som indeholder en blanding af C-vitamin i dem. For eksempel er rejer med tilsætning af tomater eller citroner kendt for at indeholde C-vitamin. Beviset er, at der indtil nu aldrig har været en hændelse, hvor folk er blevet forgiftet efter at have indtaget rejer med citronsovs. Hvorimod mennesker, der er forgiftet med arsen, vil opleve akutte symptomer som mavesmerter, opkastning, diarré, mavekramper, meget høj tørst, urinorganer har lyst til at brænde, for derefter langsomt at opleve chok, kramper, koma til døden.

Læs også: Overvind madforgiftning med disse tips

Hvis der er mennesker, der oplever forgiftning efter at have indtaget rejer og appelsinjuice, er der mulighed for, at det skyldes, at de rejer, de spiser, ikke er friske. Derudover kan det også være forårsaget af mængden af ​​rejer eller appelsinjuice, der er indtaget for meget. Appelsinjuice smager som bekendt surt. For folk, der har maveproblemer, kan det at drikke for meget juice forårsage fordøjelsesbesvær.

Så afslutningsvis er det ikke dødeligt at drikke appelsinjuice efter at have spist rejer. Men for at undgå ting, der ikke er ønskværdige, bør du vælge rejer, der stadig er friske og ikke indtager dem overdrevent.

Læs også: 5 regler for at spise fisk og skaldyr, så du ikke har kolesterol

Hvis du har spørgsmål om farlige fødevarer, skal du bare spørge lægen direkte gennem applikationen . Du kan chatte med lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.