Ikke en almindelig feber, børn får dysenteri, ignorer det ikke

, Jakarta - Feber er nogle gange ikke et symptom på en alvorlig sygdom, men en af ​​kroppens naturlige mekanismer til at bekæmpe vira og bakterier, der trænger ind. Men hvis et barns feber er ledsaget af andre symptomer, såsom diarré blandet med slim og blod, skal du ikke ignorere det, okay? Fordi det kan være et tegn på, at barnet har dysenteri.

Dysenteri er en sygdom forårsaget af betændelse i tarmen eller fordøjelsessystemet på grund af bakteriel infektion, som er karakteriseret ved symptomer på vandig afføring, ledsaget af blod og slim. Selvom det kan angribe alle, er børn mere modtagelige for denne sygdom end voksne. I nogle tilfælde kan dysenteri blive en livstruende sygdom, hvis den ikke behandles med det samme.

Hos spædbørn kan dysenteri, der fører til dehydrering, være meget farligt. Selv i Indonesien er dehydrering forårsaget af dysenteri den højeste dødsårsag. Amning og tilstrækkeligt indtag af andre næringsstoffer er en af ​​de anbefalede behandlinger, når en baby er ramt af dysenteri.

Ud fra årsagen opdeles dysenteri i 2 typer, nemlig bacillær dysenteri og amøbedysenteri. Bacillær dysenteri er dysenteri forårsaget af infektion med Shigella-bakterier. Denne bakterie er en type bakterier, der forårsager dysenteri, som oftest angriber spædbørn og børn. I mellemtiden er amøbedysenteri dysenteri forårsaget af infektion med amøber eller encellede parasitter.

Bakterielle og parasitære infektioner, der forårsager dysenteri, overføres normalt gennem forurenet mad eller drikke, gennem hænder og spiseredskaber, der ikke er rengjort ordentligt. Det er derfor, denne sygdom rammer mange mennesker, der bor i områder med dårlige hygiejneniveauer.

Tegn og symptomer på dysenteri

Generelt tager dysenteri normalt omkring 5-7 dage om fuldstændigt at hele. Mens symptomerne normalt begynder at dukke op omkring 1 til 2 dage efter at være blevet inficeret med bakterierne. I tilfælde, der opstår hos børn, vil diarré, som er et af hovedsymptomerne på denne sygdom, blive meget alvorlig og kræve intensiv behandling på hospitalet.

Ud over diarré ledsaget af slim og blod har denne sygdom også flere andre symptomer, såsom feber, kvalme, opkastning og mavekramper.

Hjemmemidler, du kan gøre

Diarré og konstant opkastning vil gøre børn med dysenteri meget modtagelige for dehydrering. Hvis nogle af disse symptomer gradvist forværres og er ledsaget af drastisk vægttab, er lægehjælp naturligvis vigtig at få med det samme.

Men hvis den dysenteri, der opstår, ikke er for alvorlig, eller lægen råder barnet til at blive behandlet derhjemme ved at give medicin, skal forældrene tage følgende hjemmeplejetrin:

1. Tilstrækkeligt væskebehov

Diarré og opkastning, som børn oplever, vil få deres kropsvæsker til at falde. For at forhindre dehydrering er det vigtigt at være opmærksom på tilstrækkelig kropsvæskeindtagelse, ved at give børn nok at drikke. Jo hyppigere afføring, jo mere vand skal der gives til barnet.

2. Få masser af hvile

Kroppen har brug for tilstrækkelig hvile for at bekæmpe forskellige typer sygdomme. Det er tilfældet med dysenteri. Tilstrækkelig hvile vil i høj grad hjælpe helingsprocessen.

3. Hold rent

Fordi denne sygdom er forårsaget af en bakteriel infektion, er et af de trin, der ikke er mindre vigtigt, at opretholde renlighed, især spiseredskaber. Hvis der opstår dysenteri hos spædbørn, er det også vigtigt at holde bleen ren.

Hvis du har brug for yderligere diskussion med en ekspert om behandling af dysenteri, kan du drage fordel af funktionerne Kontakt læge på app , hvilket kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer online online , når som helst og hvor som helst, bare ved at trykke på Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store.

Læs også:

  • Kan du lide snacks? Pas på dysenteri
  • Karakteristika for normal afføring hos børn for at kende deres helbredstilstand
  • 7 rigtige måder at stoppe diarré på