Andet trimester Det er tid til at opfylde disse næringsstoffer

Jakarta - Jo ældre svangerskabsalderen er, jo mere har mødre behov for at opfylde deres ernæringsbehov bedre. I andet trimester har mødre stadig brug for mange vigtige næringsstoffer for at støtte babyens vækst og udvikling i livmoderen. På dette tidspunkt vil babyens vækst kræve mere ernæringsindtag for at vokse perfekt.

Hvilken udvikling sker i andet trimester af graviditeten?

I den 15. graviditetsuge er babyens knogler begyndt at dannes og størkne. Så kan mønsteret af barnets hoved og hår også ses, når moderen laver ultralyd. I denne alder er din babys organer, nerver og muskler begyndt at fungere. Ved udgangen af ​​andet trimester (det vil sige ved 27. graviditetsuge) har hendes nervesystem og lunger udviklet sig, så de kan fungere ordentligt.

Næringsstoffer, der skal opfyldes af gravide

Faktisk er det ikke anderledes end det første trimester af graviditeten, selv i andet trimester er ernæringsbehovet stadig det samme. Selv nogle vigtige næringsstoffer i løbet af første trimester skal stadig opfyldes i løbet af andet trimester. Nå, her er næringsstofferne i andet trimester, som er vigtige for gravide kvinder at opfylde:

1. Folat

Mødre skal stadig opfylde behovene for folat i løbet af dette andet trimester. Mængden af ​​folat, der er nødvendig ved denne gestationsalder, er 600 mikrogram om dagen. Med opfyldelsen af ​​folatbehov kan det reducere risikoen for fødselsdefekter, såsom rygmarvsbrok. Mødre kan drage fordel af folat fra forskellige fødevarer, såsom grønne grøntsager, kylling, appelsiner, skaldyr og bønner.

2. Omega-3

Babyens hjerne i livmoderen har brug for omega-3-fedtsyrer for at forbedre dets neuroudvikling. Hvis omega 3 fedtsyrer tilgodeses korrekt, kan det forbedre udviklingen af ​​syn, hukommelse og sprogforståelse, da han blev født. Mødre har brug for omega-3 fedtsyrer så meget som 1,4 g under graviditeten. Mødre kan opfylde behovene for omega 3 fra typer fisk og skaldyr som laks, tun og sardiner, valnøddeolie og æg beriget med omega-3.

3. Calcium

I andet trimester har du brug for 1200 mg calcium. Mødre kan få kilder til calcium fra mælk, ost, yoghurt, grønne grøntsager som broccoli, spinat og grønkålsblade, derefter fisk som sardiner og ansjoser og forarbejdede sojaprodukter og æg. Calcium er nyttigt til dannelsen af ​​barnets knogler i livmoderen.

4. Strygejern

Når tiden for fødslen nærmer sig, bliver moderens jernbehov højere. Dette skyldes, at jern er nødvendigt for at understøtte den øgede dannelse af røde blodlegemer. Behovet for jern, der skal dækkes i andet trimester, er 35 mg. Mødre kan opfylde behovene for dette jern fra rødt kød, grønne grøntsager, æggeblommer og nødder. Yderligere kosttilskud kan være nødvendige, men skal være som anvist af lægen.

5. Zink

Ligesom jern øges zinkbehovet hos gravide kvinder også i andet og tredje trimester af graviditeten. Mødre har brug for zink i andet trimester på 14 mg. Hvis zink ikke er opfyldt, kan det øge risikoen for fødselsdefekter, babyvækstbegrænsninger og for tidlig fødsel. Så mødre skal opfylde dette zinkbehov fra indtagelse af forskellige fødevarer, såsom rødt kød, fisk og skaldyr, grønne grøntsager og nødder.

Tal altid om obstetriske helbredsproblemer med den rigtige læge. Hvis du ikke har haft tid til at tage på hospitalet, så brug appen at tale med lægen direkte. Med , kan lægen kontaktes via Stemme/videoopkald og snak. Derudover køber mødre også de sundhedsprodukter, de har brug for gennem: , mors ordre bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play.