Hurtige tips til at blive gravid efter at holde op med at tage p-piller

Jakarta - Der er mange præventionsmuligheder tilgængelige og kan bruges til at udskyde graviditeten. Selvfølgelig har hver deres fordele og ulemper. En af dem er p-piller, en metode mange mødre vælger til at udskyde at få en baby.

Spørgsmålet melder sig dog ofte, kan man blive gravid med det samme, efter man er stoppet med p-piller? Kan dets forbrug forstyrre moderens fertilitetshormoner? Det vil selvfølgelig give moderen angst, især hvis du allerede nu planlægger at få en baby igen som et supplement til familiens glæde.

Tilsyneladende har p-piller ingen effekt på fertilitetsniveauet

Så mødre kan vende tilbage til fertilitet inden for et par måneder efter, at deres forbrug er stoppet. Faktisk hjælper p-piller i nogle tilfælde med at styrke fertiliteten, især hos kvinder med uregelmæssige menstruationscyklusser og bliver mere regelmæssige efter at have taget dem.

Læs også: Før du bruger, skal du først kende plus og minus ved p-piller

Faktisk virker p-piller ved at forhindre befrugtning i at forekomme. Så uden ægget er det sikkert, at graviditet ikke vil forekomme. Umiddelbart efter indtagelse vil kroppen rense hormonet inden for få dage. Bare rolig, hvis du pludselig får blødende pletter, selvom det ikke er tid til, at din menstruation skal starte, for det er en form for din krops reaktion på at stoppe med at bruge p-piller.

Hurtige tips til at blive gravid efter at holde op med at tage p-piller

Nu er du holdt op med at tage p-piller og er klar til at blive gravid igen. Nå, prøv at anvende følgende tips, så graviditet kan opstå med det samme:

  • Beregn frugtbar periode

Alligevel er det vigtigt at gøre dette. Årsagen er, at det stadig er svært at blive gravid, hvis du savner eller ikke kender den fertile periode. Hvordan man beregner det, kan være manuelt ved hjælp af en kalender eller gennem en fertilitetsapplikation, der er meget nem at finde.

Læs også: Sen menstruation, men ikke gravid? Måske er dette årsagen

  • At have sex før ægløsning

Når du kender ægløsningsperioden, er næste trin at invitere din partner til at have sex igen, inden den periode kommer. Du skal vide, sæd kan overleve op til tre dage i æggelederne. Ægget har dog kun en overlevelse på 12 til 24 timer efter ægløsning.

  • Find det rigtige tidspunkt og position til at elske

Der er faktisk ingen mest effektive position til at blive gravid hurtigt, fordi alle positioner vil give de samme resultater, så længe du og din partner begge er komfortable. Kvindens placering i bunden menes dog at give sæden mulighed for at svømme hurtigere til ægget.

  • Stress ikke

Hormonel ubalance vil få menstruationscyklussen til at blive uregelmæssig. Desværre er en af ​​årsagerne til disse ustabile hormoner stress. Så styr så meget som muligt stress, så det ikke påvirker din menstruationscyklus. Du kan lave mange ting, såsom motion, læse bøger, dyrke hobbyer, lytte til musik, meditation og yoga.

Læs også: Menstruationscyklus for hurtig, her er 6 årsager

  • Sundt madforbrug

Glem ikke altid at holde dit madindtag afbalanceret og sundt. Sund mad hjælper din krop hurtigere med at forberede sig til graviditet. Fødevarer rige på folinsyre, vitamin E og antioxidanter er gode til indtagelse, fordi de kan bevare fertiliteten og beskytte DNA'et i æg- og sædceller.

Gå ikke glip af det, lav regelmæssige sundhedstjek, herunder reproduktive sundhedstjek for dig og din partner. Hvis du vil have det nemmere og mindre kompliceret, kan du bruge applikationen at bestille tid til behandling på nærmeste sygehus. Eller har du spørgsmål om graviditet eller fertilitet, kan du også bruge appen at stille spørgsmål med lægen.

Reference:
Grow by WebMD. Tilgået i 2020. At blive gravid efter prævention.
Meget vel familie. Tilgået 2020. At blive gravid efter p-piller eller p-piller.
Healthline. Tilgået 2020. Kan du blive gravid lige efter du er stoppet med p-piller?