Det er calciumrige fødevarer, som skal indtages

Jakarta – En nem måde at imødekomme kroppens daglige ernæringsindtag er at spise sund mad. For eksempel calcium, et vigtigt mineral, der hjælper med at styrke kroppens knogler for at forhindre osteoporose. Ikke nok med det, calcium er godt for tand- og hjertesundhed, blodcirkulation og nerve- og muskelfunktion.

Faktisk er alles calciumbehov forskellige, afhængigt af køn og alder. Voksne kræver generelt dagligt calcium op til 1000 mg. Mens behovet for calcium for mænd over 70 år og kvinder over 50 år er 1.200 mg. Så for børn er det daglige behov omkring 1.300 mg pr. dag.

Calciumrig fødekilde

Så hvad er de sunde fødevarer, der er gode kilder til calcium, der skal indtages hver dag? Her er nogle af dem:

  • Mælk

Ja, mælk er en sund drik, der er rig på calcium og den nemmeste at få. Alle typer mælk, især letmælk og mælk, der ikke indeholder fedt, er de bedste kilder til calcium. Ko- og gedemælk er det bedste valg, du kan indtage, både mejeriprodukter og alle forarbejdede produkter. Calciumindholdet i komælk er mellem 276 og 352 mg afhængigt af typen. Mens gedemælk indeholder 32 mg i en dosis på en kop.

Læs også: 7 fødevarer til fosterets knoglevækst

  • Ost

Dette mejeriprodukt har også et højt calciumindhold. Parmesan, cheddar og mozzarella oste er høje i calcium, med parmesan som mester. Hver 30 gram parmesanost indeholder 330 mg calcium, svarende til 33 procent af det daglige calciumindtag, som kroppen har brug for.

  • Yoghurt

Fødevarer, der også er mejeriprodukter, er også høje i calcium. Ikke nok med det, yoghurt indeholder også levende probiotiske typer af bakterier, der bringer et utal af sundhedsmæssige fordele, især dem, der er relateret til kroppens stofskifte. Yoghurt er også forbundet med en reduceret risiko for type 2-diabetes og hjerteproblemer.

  • Æg

Ud over mælk er fødevarer, der let findes med højt calciumindhold, æg. Ikke kun højt proteinindhold, æg har også et rigeligt calciumindhold. I et æg, der vejer 50 gram, er der omkring 27 mg calcium. Der er dog nogle mennesker, der er allergiske over for æg. Så hvis du er en af ​​dem, er det bedre at spørge lægen først gennem ansøgningen gennem Spørg en læge-funktionen.

Læs også: Disse 6 madmuligheder har et højt proteinindhold

  • Broccoli

Calcium kan også fås fra vegetabilske fødevarer, hvoraf en er broccoli. Disse sunde fødevarer omfatter grønne grøntsager, som er rige på næringsstoffer. Udover at have et højt indhold af calcium, er broccoli en god kilde til C-vitamin. I alt 120 gram rå broccoli indeholder mindst omkring 112 mg calcium.

  • Spinat

Så er der også spinat, en anden plantekilde, der er rig på calcium. I alt 125 ml spinat har et calciumindhold på 130 mg. Ikke meget forskellig fra broccoli, spinat indeholder mineraler og vitaminer, som også er gavnlige for kroppen, herunder C-vitamin, A-vitamin og jern.

Læs også: 10 fødevarer med højt jernindhold til ældre mennesker

Det er fødevarer, der er rige på calcium, og du kan indtage dem for at opfylde kroppens ernæringsmæssige behov. Find den type mad, du kan lide, og afbalancer den med andre næringsstoffer, ja.

Reference:
Sundhed. Tilgået 2019. 14 fødevarer med højt indhold af calcium.
WebMD. Tilgået 2019. Top 10 Calcium-rige fødevarer.
WebMD. Fået adgang i 2019. Topfødevarer til calcium og D-vitamin.