Undgå de negative virkninger af Jetlag på følgende 5 måder

, Jakarta – Jetlag er en bivirkning, der ofte opstår efter en person har været igennem en lang rejse, især ved brug af et fly. Denne tilstand vil have en indvirkning på midlertidige ændringer i søvntid, indtil fremkomsten af ​​følelsen af ​​træthed og forvirring på grund af krydsning af flere tidszoner. Generelt vil jetlag udløse symptomer i form af forstyrret søvnmønster, let at føle sig træt, svimmel og altid søvnig.

Afstanden og antallet af krydsede tidszoner vil påvirke sværhedsgraden af ​​det jetlag, der opstår. Symptomerne, der opstår, vil normalt være forskellige fra person til person. Men normalt vil jetlag begynde at føles, efter at nogen krydser mindre end tre tidszoner. Det vil sige, at symptomerne på jetlag, der mærkes på korte ture, har en tendens til at være lettere.

Der er flere almindelige symptomer på jetlag og er ofte et tegn på, at denne tilstand angriber. Men normalt vil symptomerne begynde at aftage og gradvist forsvinde efter to til tre dage. Afhængig af typen af ​​symptomer der opstår og kroppens evne til at tilpasse sig den nye tidszone.

Der er en række symptomer på jetlag, der ofte opstår, og nogle gange uden at være klar over disse symptomer kan det have en negativ indvirkning. Almindelige symptomer på denne rejselidelse inkluderer søvnløshed eller for meget søvn. Jetlag kan også få en person til at opleve fordøjelsesforstyrrelser, såsom diarré eller forstoppelse, let træt, koncentrationsbesvær og forvirring og at føle sig utilpas.

I et mere alvorligt stadium kan jetlag også forårsage menstruationsforstyrrelser hos kvinder, appetitløshed, kvalme og opkastning, angst, svimmelhed, muskelsmerter og hukommelsesproblemer. Men bare rolig, for dem af jer, der skal rejse lange afstande og er i risiko for at opleve jetlag, er der flere måder, du kan gøre for at undgå de negative konsekvenser af dette. Hvordan?

1. Juster søvntimer

Dybest set er der ingen måde at forhindre jetlag på, især hvis du rejser på tværs af flere tidszoner. Der er dog flere måder, man kan gøre for at reducere virkningerne af disse rejseforstyrrelser, hvoraf den ene er ved at justere søvntimerne. Du kan øve dig i at tilpasse din sengetid til tiden på din destination mindst et par dage før afrejse.

2. Øg vand

En måde at undgå de negative virkninger af jetlag er at sørge for, at din krop får nok vand. Til det skal du sørge for altid at have tilstrækkeligt vandindtag, så kroppen undgår dehydrering eller mangel på væske. At møde kroppens væskeindtag kan hjælpe med at modvirke virkningerne af tør luft i flykabinen.

3. Begræns lyseksponering

Undervejs er det en god idé så vidt muligt at undgå at blive udsat for for stærkt lys. Årsagen er, at lys, der er for stærkt, kan være en af ​​de ting, der påvirker det indre ur.

4. Undgå koffein og alkohol

Det er bedst at undgå at indtage drikkevarer, der indeholder koffein og alkohol, før du tager på tur. Årsagen er, at disse to ingredienser kan udløse dehydrering og forværre symptomerne på jetlag, der opstår.

5. Hvil under turen

Sørg for, at din krop får nok hvile, før du tager på en lang rejse. Dette kan faktisk hjælpe med at reducere virkningen af ​​jetlag. Du kan også udnytte tiden til at sove under turen.

I bund og grund er den bedste måde at undgå de dårlige virkninger af jetlag på at sikre, at du er sund og rask under rejsen. Hold din krop sund ved at tage vitaminer eller særlige kosttilskud. Du kan købe det i appen . Med service Mellem Apotek , vil din ordre blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Hvorfor hører du ringen for dine ører, når du stiger på et fly?
  • Undgå at gøre dette, så du ikke bliver fuld
  • Anvend denne diæt for at sove bedre