5 typer katte, der har fladnæse og peaknose

"Selvom de begge har snubende næser, er fladnæse- og peaknosekatte forskellige. Forskellen mellem flatnose og peaknose katte er i formen af ​​deres næse. Nogle typer katte, der har fladnæse og peaknose, er persiske katte, Munchkin-katte og Himalaya-katte."

, Jakarta – Du kender helt sikkert katte, der har flade næser, eller som er mere populære blandt flade næse- og spidsnæsekatte. De ser ud, som om de har et beskidt ansigt, fordi de kniber i næsen, men det er de ikke. Flatnose og peaknose katte er normalt eksotiske, venlige og elsker at putte.

Selvom de begge har snub næse, er flad næse og peak nose katte forskellige. Forskellen mellem flatnose og peaknose katte er i formen af ​​deres næse. Peaknose-katte har en mere snubende næse end fladnæsekatte med øjne og næser, der er placeret parallelt. Ud over snub-nosed, flatnose og peaknose katte har et fladt ansigt. Alligevel er de stadig yndige.

Det, der skal understreges, er, at ordet eller udtrykket "peaknose" faktisk kun er kendt i Indonesien. Faktisk kaldes denne type kat “Perser med Peke-ansigt", mere korrekt. Dens ansigt, som er fladt, har en slående lighed med en pekingeserhund, deraf navnet Peke-ansigtet perser.

Læs også: Lær fnat at kende, en hudsygdom forårsaget af dyrelopper

Følgende kattetyper har normalt fladnæse og peaknose:

  1. perser kat

Persisk kat er en type kat, der er meget vellidt på grund af dens pels, der ser godt og luksuriøst ud. Perserkat er en føjelig kat, blød og sød, med en blid natur. Denne kat kan også godt lide at ligge på sin ejers skød.

Generelt har persiske katte med fladnæse og peaknose et smukt bredt bryst, tæt skelet, stort hoved med større øjne, fluffy pels. Det smukke hår bliver heller ikke nemt filtret ind, men kræver stadig daglig pleje som f.eks.

  1. Munchkin kat

Munchkin-katten er en lille og lille katterace. Hans natur er sjov og munter, hvor hovedattraktionen er et fladt ansigt og korte ben. På trods af deres korte ben er dette medlem af Munchkin-katteracen i stand til at slå og løbe hurtigt.

Munchkin-katten er en aktiv katterace, nem at træne og intelligent til at spille spil. De er meget velegnede som indekatte og velegnede til at blive holdt i familien.

Læs også: 5 Sygdomme Overført fra Dyr

  1. Himalaya kat

Himalaya-katten har et lignende udseende som den persiske kat. Himalaya-katte kan dog være noget diskriminerende ved kun at komme overens med deres familie og nogle få betroede gæster. Denne kat, der også er rolig, kan lide et roligt miljø. Deres behov er også ganske enkle, såsom almindelig mad, lidt tid til at lege med specielt kattelegetøj og kræver en masse kælning eller kælning.

  1. Bombay kat

Denne kat er en af ​​de typer, der har flatnose og peaknose. Ligesom den forrige kat, selvom den har et fladt ansigt og ser ligeglad ud, kan den faktisk godt lide hengivenhed. Bombay-katte elsker at møde og hilse på deres ejere ved døren. De kommer også godt ud af det med kæledyr og små børn.

Bombay-katte ligner små sorte pantere, fordi de har blød sort pels og skarpe gule øjne.

  1. Scottish Fold Kucing

Denne type kat er også kendt for sine foldede ører. Skotske foldekatte har store øjne, der er flade næser og spidsnæser. Enestående foretrækker Scottish Fold-katten at blive ledsaget, selv ledsaget af andre kæledyr. Derfor skal du ikke lade det være længe.

Læs også: 3 husdyr, der kan bære sygdom

Ulemper ved Flatnose og Peaknose Cats

På trods af deres søde og yndige udseende, bliver fladnæse- og peaknose-katte ofte omtalt som "brachycephalic" af dyrlæger. Dette skyldes, at de ofte har brachycephalic airway syndrom. Dette syndrom kan forårsage vejrtrækningsbesvær, problemer med at spise og drikke, gispe efter luft og nogle gange endda besvime, især i varmt vejr.

De vejrtrækningsproblemer, som flatnose- og peaknose-katte oplever, er forårsaget af smalle næsebor, en lang blød gane eller et unormalt lille luftrør på grund af formen på kattens hoved. Flatnose og peaknose katteracer betragtes som brachycephalic, selvom ikke alle snub-nosed katte udvikler luftvejssyndrom.

Her er hvad du behøver at vide om flatnose og peaknose katte. Interesseret i at vedligeholde en af ​​de flere typer ovenfor? Prøv at spørge dyrlægen i appen vedrørende behandlingen. Kom nu, download applikationen lige nu!

Reference:

Den kræsne kat. Tilgået i 2021. 10 flade katteracer, som du gerne vil putte

Reden. Tilgået i 2021. Hvilke typer katte har flade næser?

Schmidt, MJ, Kampschulte, M., Enderlein, S., Gorgas, D., Lang, J., Ludewig, E., Fischer, A., Meyer-Lindenberg, A., Schaubmar, AR, Failing, K. og Ondreka, N., 2017. Tilgået 2021. Forholdet mellem brachycephalic hovedtræk hos moderne persiske katte og dysmorfologier i kraniet og indre hydrocephalus. Journal of veterinary internal medicine, 31(5), s.1487-1501.

MD Pet. Tilgået i 2021. Peke-Faced Cat