Kend forebyggelse af svampeinfektioner under amning

, Jakarta – Amning er et uforglemmeligt øjeblik for en mor. Forskellige fordele ved amning kan mærkes, såsom at øge barnets immunitet og også styrke det følelsesmæssige bånd mellem mor og baby. Mona Ratuliu, en af ​​landets skuespillerinder, ønsker faktisk heller ikke at miste ammeøjeblikket for sit yngste barn, Numa Kamala Srikandi. Hun delte sine erfaringer med forskellige ammeforstyrrelser, hvoraf den ene var at have en svampeinfektion i brystvorterne.

Læs også: 6 årsager til brystsmerter under amning

Svampeinfektioner i brystet er meget almindelige hos ammende mødre. Denne tilstand er også kendt som trøske i brystvorten . Selvom det ikke er farligt, bør denne tilstand behandles med det samme, fordi den kan forårsage ubehag i brysterne, når du ammer. Kend nogle forebyggende foranstaltninger for at undgå svampeinfektioner eller trøske i brystvorten her, så mødre kan opleve amme-øjeblikke komfortabelt og lykkeligt.

Dette er årsagen til gærinfektion, mens du ammer

Drossel fra brystvorten opstår, når bryst og brystvorte er inficeret med en svamp forårsaget af en svamp Candida albicans. Lancering fra Sundhedsmotor , tilstand trøske i brystvorten Det er en meget almindelig tilstand hos ammende mødre. Hvad får moderen så til at have en gærinfektion eller gærinfektion? trøske i brystvorten ?

Faktisk svampe Candida Albicans findes allerede naturligt i kroppen. Denne svamp tjener til at slippe af med døde hudceller og forhindre bakterier i at vokse over huden. Ikke kun det, i normale mængder, svampe Candida Albicans kan opretholde en persons immunsystem. Men når antallet vokser ukontrolleret, udgør denne tilstand en risiko for at forårsage helbredsproblemer.

At udføre amning gør mødre mere modtagelige for svampevækst Candida Albicans som kan forårsage trøske i brystvorten eller gærinfektion i brystvorten. Der er flere faktorer, der kan udløse denne tilstand, for eksempel udseendet af sår på brystvorterne i begyndelsen af ​​amningen, brug af brystpude hvilket gør, at brystvortens område bliver fugtigt, træt, underernæret og får kroniske sygdomme, såsom diabetes og anæmi.

Læs også: 5 tips til behandling af revnede brystvorter, mens du ammer

Tegn på svampeinfektion under amning

Du skal være opmærksom, hvis moderen føler smerter i bryst- eller brystvorten efter pludselig amning. Denne tilstand kan være et tidligt tegn på en gærinfektion i brystvorterne for ammende mødre. Smerten, som hver patient oplever, er faktisk forskellig, fordi den oplevede smerte kan vare midlertidigt eller i lang tid.

Lav straks en undersøgelse på det nærmeste hospital, når smerterne ledsages af hvide blærer på det hvide, hævelse af areola, rødme i visse dele af brystområdet, indtil brystet føles varmere. Du kan også bruge appen og spørg lægen om den første behandling, der kan gøres for at mindske ubehag.

Adskillige behandlinger kan bruges til at behandle denne tilstand, såsom brugen af ​​svampedræbende lægemidler og også opretholdelse af renheden af ​​brystvorten og brystområdet.

Gør forebyggelse af svampeinfektioner, mens du ammer

Der er ikke noget galt i at forebygge svampeinfektioner hos ammende mødre, så ammeprocessen kan forløbe optimalt. Her er nogle forholdsregler, der kan tages:

  1. Hold altid dine hænder rene før og efter amning af dit barn, så svampe og bakterier, der er knyttet til dine hænder, ikke overføres til dine bryster eller andre kropsdele.
  2. Sørg for, at bryst- og brystvorteområdet altid er rent og tørt. Glem ikke altid at rense brystvorten og brystområdet efter amning. Undgå at få brystvorterne våde, fordi det kan øge væksten af ​​svampen, der forårsager det trøske i brystvorten .
  3. Undgå at bruge bh eller brystpude vådt og fugtigt. Brug en ren bh hver dag.
  4. Hold dine bryster og brystvorter rene, hver gang du bader. Det skader aldrig altid at rense folderområdet på brystet.
  5. Mødre bør vedtage en sund kost ved at indtage flere grøntsager, frugter og også fødevarer, der indeholder probiotika.

Det er nogle forholdsregler, som mødre kan gøre for at undgå svampeinfektioner, når de ammer. Tøv ikke med at fortsætte med at udføre ammeprocessen korrekt, fordi denne tilstand ikke vil påvirke kvaliteten af ​​modermælken.

Læs også: Sådan passer du på brystvorterne under graviditet og amning

Det skal dog bemærkes, at smerten vil være mere udtalt under ammeprocessen. Hvis moderen kan bære smerten, skader det aldrig at fortsætte med at amme. Men hvis moderen er nødt til at stoppe et øjeblik for at udføre behandling for en gærinfektion, kan hun udpumpe modermælk til øjeblikkelig indtagelse af barnet.

Reference:
UK National Health Service. Tilgået 2020. Amning og trøske.
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Trøske og amning tegn, symptomer og behandling.
Sundhedsmotor. Tilgået 2020. Bryst- og brysttrøske.