Spændingshovedpine hver dag, hvad er der galt?

Jakarta - Spændingshovedpine el spændingshovedpine er en type hovedpine, der kan opleves af alle, men denne tilstand er mere erfarne af kvinder. Normalt er spændingshovedpine også mere tilbøjelige til at opstå, når du er stresset. Ikke underligt, at denne sundhedslidelse så kaldes en stresshovedpine.

Læs også: 3 forskelle migræne og svimmelhed du skal kende

Når en spændingshovedpine dukker op, definerer nogle mennesker det som en tilstand, hvor hovedet bliver klemt kraftigt. Nå, spændingshovedpine eller spændingshovedpine e er opdelt i 2 grupper, nemlig:

  • Episodisk spændingshovedpine. Denne hovedpinetilstand opstår, når patienten føler konstant smerte, der er mild til moderat. Denne tilstand opstår mindre end 5 dage om måneden. Episodisk spændingshovedpine kan være kort (ca. 30 minutter) eller lang (dage). Denne type spændingshovedpine opstår generelt gradvist og rammer ofte i løbet af dagen.
  • Kronisk spændingshovedpine. Denne type hovedpine beskrives normalt som en dunkende smerte, der angriber toppen, fronten og begge sider af hovedet. Smerterne kan gå væk og komme over en længere periode.

Stress forårsager spændingshovedpine

Tilsyneladende opstår de fleste tilfælde af spændingshovedpine på grund af stress, både fra arbejde, skole, familie, venner og andre ting. Episodiske tilstande udløses normalt af anspændte situationer, der kan forårsage stress. Mens den spænding, der opstår dagligt, kan forårsage den kroniske type.

Spændingshovedpine er ikke arvelig. Nogle oplever, at det er forårsaget af spændte muskler i nakken og hovedbunden. Dette sundhedsproblem kan opstå, når musklerne i ansigtet, hovedbunden og nakken er spændt på grund af sammentrækninger. Hvad er så årsagen?

Der er flere udløsende faktorer, der får en person til at opleve spændingshovedpine, såsom stress, der ikke umiddelbart bliver behandlet. Ikke kun det, deprimerede tilstande udløser også en person til at have spændingshovedpine hver dag. Der er ikke noget galt i straks at bede en psykolog om hjælp til at overkomme de stressproblemer, du oplever.

Du kan bruge appen så det er nemmere at spørge og svare hos en psykolog. Ikke kun det, appen Du kan også bruge den til behandling til det nærmeste hospital. Hvis du ikke har det, så skynd dig Hent appen, ja!

Læs også: 5 årsager til ryghovedpine

Tilstanden af ​​kroppen, der er træt, kan også udløse forekomsten af ​​denne hovedlidelse. Så øger overdrevent alkoholforbrug, rygevaner og dehydrering også en persons risiko for at udvikle spændingshovedpine. Ligeledes bliver sult og næringsindtag ikke opfyldt. Så begynd at vænne dig til en sund livsstil og kost.

Harvard Health Publishing Som nævnt er spændingshovedpine ikke en farlig tilstand, men hvis den ledsages af symptomer, såsom synsforstyrrelser, talebesvær, feber og opkastning, bør du straks søge læge gennem det nærmeste hospital.

Overvinde spændingshovedpine

Behandling af spændingshovedpine er rettet mod at håndtere symptomerne for at forhindre gentagelse. Spændingshovedpine kan kureres på flere måder, men den mest effektive måde at håndtere denne sundhedssygdom på er kombinationsmedicin.

Læs også: Det er 3 forskellige steder med hovedpine

Ud over brugen af ​​medicin kan spændingshovedpine behandles hjemme ved:

  • Lav afslapning. Afslapning hjælper med at lindre spændingshovedpine forbundet med stress. Du kan gøre dette gennem motion, yoga eller hovedmassage.
  • Varme kompresser. Simple foranstaltninger, såsom at komprimere panden og nakken, er også nyttige til at lindre hovedpine.

Hvis selvmedicinering i hjemmet ikke har været i stand til at lindre spændingshovedpine, kan de syge tage smertestillende håndkøbsmedicin. Hold dog øje med reglerne og brugsanvisningen, ja!

Reference:
National Institute of Neurological Disorders and Stroke. Tilgået i 2021. Hovedpine: Hope Through Research.
National Headache Foundation. Tilgået i 2021. Triple-Combination Medicine er det bedste bud på spændingshovedpine.
Harvard Health Publishing. Tilgået i 2021. Spændingshovedpine.