Årsagen til, at gravide kvinder får injiceret stivkrampevaccinen inden fødslen

Jakarta - Stivkrampeindsprøjtninger til gravide anbefales før fødslen for at reducere risikoen for dødsfald hos et nyfødt foster. Ud over at reducere risikoen for fosterdød er denne vaccine også nyttig til at forebygge stivkrampe hos spædbørn. Mødre behøver ikke at bekymre sig, fordi denne vaccine er meget sikker for gravide kvinder. For en fuldstændig forklaring, her er anmeldelsen!

Læs også: Lav stivkrampevaccinen, her er fordelene

Stivkrampeindsprøjtninger til gravide kvinder, hvad er proceduren?

Som vi alle ved, er stivkrampe en sygdom forårsaget af toksiner fra bakterier Clostridium tetani , som kommer ind i kroppen gennem sår. Disse bakterier forurener sår gennem jord, dyreaffald eller sår fra rustne genstande. Bakterier forurener almindeligvis dybe sår, såsom sår fra bid eller skarpe genstande.

Hos gravide kvinder kan stivkrampeinfektion forekomme, fordi leveringsprocessen ikke er garanteret renlighed. I dette tilfælde, såsom at klippe navlestrengen med et usterilt instrument. Når bakterierne, der forårsager stivkrampe, inficerer barnets krop, vil bakterierne bevæge sig hurtigt og forårsage komplikationer, der kan føre til den nyfødtes død.

Fordi det er meget dødeligt, er det nødvendigt med stivkrampeindsprøjtninger til gravide kvinder for at forhindre uønskede ting i at ske. Vacciner, der sprøjtes ind i gravide kvinder, vil danne antistoffer, der vil blive givet videre til fosteret som naturlig beskyttelse, fra graviditeten, indtil flere måneder efter fødslen.

Læs også: Stivkrampevaccine til børn, gør disse 5 forberedelser

Det rigtige tidspunkt at injicere stivkrampe hos gravide kvinder

Hvis dette er moderens første graviditet, vil lægen normalt anbefale at blive vaccineret to gange med et mellemrum på fire uger. Administrationstidspunktet vil blive tilpasset efter lægens eget skema. Men hvis moderen aldrig er blevet vaccineret før, er det nødvendigt at give stivkrampeindsprøjtninger til gravide tre gange.

Tidsplanen for administration anbefales også at udføres så hurtigt som muligt med den første og anden injektion med fire ugers mellemrum. Derefter vil den sidste injektion blive givet med seks måneders mellemrum fra den anden injektion. Hvis moderen inden for to år efter fødslen af ​​sit første barn bliver gravid igen, vil injektionen afhænge af den vaccinationshistorie, som moderen gjorde.

Hvis moderen i en tidligere graviditet har modtaget to vaccinationer, anbefaler lægen normalt kun at give en booster-injektion af vaccinen. Man skal vaccinere efter lægens råd, ja! Gå ikke glip af det, for det kan være fatalt for fosteret. For mere information herom kan du spørge lægen direkte i ansøgningen .

Læs også: Kan være dødelig, pas på komplikationer på grund af stivkrampe

Er der mulige bivirkninger?

Hver vaccination, der foretages, skal have nogle bivirkninger efter. Som med stivkrampeindsprøjtninger til gravide kvinder kan mødre opleve nogle bivirkninger, såsom smerte, rødme, hævelse på injektionsstedet, feber og hovedpine. Hvis der opstår en række komplikationer, behøver moderen ikke bekymre sig for meget, for det forsvinder af sig selv.

I sjældne tilfælde kan stivkrampeskud udløse anafylaktisk shock eller en dødelig allergisk reaktion. For at minimere forekomsten af ​​farlige bivirkninger, bør du først diskutere med din fødselslæge, hvis du har en historie med allergi. Ud over at forebygge stivkrampe gennem vaccination, skal du sørge for, at fødestue, udstyr og tøj er rent.

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. Hvorfor har jeg brug for TT-injektionen (TT-vaccine) under graviditet, og hvornår får jeg den?
Healthline. Tilgået 2020. Bivirkninger af stivkrampeskuddet.
Patient. Hentet 2020. Stivkrampe- og stivkrampevaccination.