Kløende hud, ignorer ikke denne helbredstilstand

, Jakarta - Har du nogensinde følt en kløe, der fik dig til at føle dig stresset og endda frustreret? Med udslæt eller ej, kan kløe være din krops måde at fortælle dig, at der er et problem på. Hvis tilstanden er ledsaget af betændelse, kan ridser gøre det værre.

Ikke sikker på, hvad der forårsager kløen? En bestyrelsescertificeret hudlæge fra American Academy of Dermatology, Alix J. Charles, MD forklarer flere ting, der får en person til at føle symptomer på kløende hud. Lad os se på følgende årsager:

Læs også: Får huden til at klø, her er 6 behandlinger til kontaktdermatitis

  • Dehydrering

Tør hud eller xerose er en af ​​de mest almindelige årsager til kronisk kløe. Denne form for tilstand kan være påvirket af genetik, koldt vejr eller at blive ældre. Hvis du ofte svømmer, tager varme bade eller bader i offentlige bade, så er der større sandsynlighed for, at du oplever kløe oftere. Ved at bruge kropsfugter og ansigtscremer aftager denne kløe, og huden bliver mere fugtet. Hvis kløen ikke forsvinder, skal du straks gå på hospitalet for at få den rigtige behandling.

  • Ubehandlet hudsygdom

Hvis din kløende hud er ledsaget af røde, skællende pletter og endda trangen til at klø om natten, har du muligvis at gøre med en kronisk hudsygdom som psoriasis eller eksem (atopisk dermatitis). Heldigvis er der en række behandlinger tilgængelige for begge tilstande, herunder brug af topiske cremer, oral eller injicerbar medicin og fototerapi.

Læs også: Lær stikkende varme at kende, et hududslæt, der føles kløende på huden

  • Allergisk reaktion

Hvis du for nylig har købt et andet skyllemiddel, end du normalt bruger, eller tager visse lægemidler, kan dette være en almindelig reaktion på et allergen. Hvis du kun føler en smule kløe, så identificer straks udløseren ved at stoppe med at bruge og tage antihistaminer. Hvis du ikke kan stoppe med at klø, skal du gå til en hudlæge, da kløende hud er kronisk og kan være et tegn på et mere alvorligt problem, såsom en infektion eller sygdom.

  • Undergår en ny medicin eller øger lægemiddeldosis

Hvis du for nylig har fået foretaget en visdomstandoperation og får ordineret opioider, eller du er på medicin mod forhøjet blodtryk, kan de piller, du tager, være årsag til vedvarende kløe. Hvis du bemærker kløende hud som en potentiel bivirkning af en medicin, skal du tale med din læge og bede om at ændre eller sænke dosis.

Læs også: Disse 5 naturlige ingredienser kan virke mod kløende hud

  • Hormonudsving

Hormonelle udsving kan forårsage stærke effekter, herunder kløende hud. Hvis du for eksempel ammer eller er i overgangsalderen, har du et lavere niveau af østrogen end normalt, hvilket giver en kløende effekt på kroppen. For at overvinde dette kan du først undgå at bruge sæbe og rengøringsmidler, der udløser allergi. Føler du stadig kløende, så lav straks en tid hos lægen via appen at foretage en undersøgelse af denne tilstand.

  • Graviditet

Tør hud og en konstant udvidende mave forårsager ofte uudholdelig kløe hos gravide kvinder. Alvorlig kløe uden udslæt på håndflader og fodsåler kan dog være en indikation på intrahepatisk cholestasis of pregnancy (ICP), som er nedsat leverfunktion på grund af galdeakkumulering. Du bør spørge din læge om denne kløe for at få den rigtige behandling.

  • Diabetes

Kløende hud kan også opleves af personer med diabetes. Diabetes er en sygdom, der opstår på grund af høje niveauer af sukker i blodet. Kløe hos personer med diabetes opstår som kroppens reaktion på stigende blodsukkerniveauer. De andre symptomer, som personer med diabetes mærker, er uudholdelig tørst, hyppig vandladning og ændringer i hudfarve.

Nå, det er bedre altid at være opmærksom på kløe på huden og ikke undervurdere de forhold, der kan opstå. Tidlig behandling letter helingen af ​​din hud selv.

Reference:
Forebyggelse. Besøgt 2019. 10 grunde til, at din hud kløer uudholdeligt, ifølge hudlæger.