Gør disse 4 måder at behandle tørt hår på

, Jakarta - Næsten det samme som hud, hår har også flere typer. En type hår, der er svær at håndtere, er tørt hår. Denne vanskelighed opstår på grund af reduceret hårfugtighed. Dette sker, fordi hovedbunden ikke er i stand til at producere nok olie, hvilket gør håret tørt.

Som en, der kan lide at holde op med udseendet, vil du selvfølgelig gerne have pænt og smukt hår. Du kan selvfølgelig få sundt hår, hvis du er flittig til at pleje dit hår. Her er nogle måder at behandle tørt hår på, som du kan gøre for at gøre tørt hår sundere og smukkere:

1. Klip spidserne af håret

Hvis dit hår er for tørt, skal det muligvis omarrangeres i en ny klipning. Spaltede spidser kan gøre håret svært at style og bidrage til at få det til at føles tørt eller ru.

Besøg den nærmeste salon og klip det usunde hår og reducer væksten af ​​frisk hår. Spørg når du er i salonen frisør har de også nogle tips til den type hår du har.

Læs også: Hvilket er sundere, tørt eller fedtet hår

2. Giv hår vitaminer

For at være sund har kroppen brug for visse vitaminer. Derudover har de vitaminer, du indtager, også en direkte indflydelse på dit hårs og negles helbred. Vitamin A, vitamin C og mineralet jern vil alle bidrage til et sundere hår.

3. Indtagelse af Omega-3 og antioxidanter

Marine protein kan forhindre hår i at blive tyndt og få håret til at se mere skinnende ud. For at få de samme resultater uden at tage kosttilskud, prøv at øge mængden af ​​marine protein i kosten. Blandt dem:

  • Laks.
  • Østers.
  • Makrel.
  • Tunfisk.
  • Sardin.

Denne fødevarekilde er rig på peptider og omega-3, som kan gøre håret mere skinnende. Derudover skal du også overveje at spise flere antioxidanter for at bekæmpe oxidativ stress, der får håret til at se ikke frisk ud. Nogle fødevarer, der er rige på antioxidanter omfatter:

  • Valnødder.
  • Røde bønner.
  • blåbær.
  • Broccoli.
  • Tomat.

Læs også: Masser af hårtab? Sådan håndterer du hårtab

4. Undgå at vaske dit hår hver dag

Shampoo kan fjerne snavs og sved fra hår, men den kan også fjerne hårolie. Sebum er en naturlig olie, der gør håret lettere at pleje.

Hvis du ikke kan vaske dit hår på skift, skal du i det mindste bruge en speciel shampoo til tørt hår eller endda prøve babyshampoo. Begge kan rense uden at fjerne dens naturlige olier i hovedbunden.

5. Tag et koldt brusebad

At bade med koldt vand har flere sundhedsmæssige fordele, blandt andet for håret. En af de fordele, som håret kan mærke, er accelerationen af ​​dets vækst.

Når du har shampooet og påført balsam, skal du skylle dit hår under køligere vand i et minut eller to. Dens formål er at revitalisere håret og opfriske hovedbunden.

6. Brug æteriske olier

Arganolie og kokosolie er ret populære til behandling af tørt hår. Brug af et par dråber æterisk olie på enderne af dit hår kan også give det et mere fejlfrit og skinnende udseende. Andre æteriske olier, såsom pebermynte- og lavendelolier, kan også hjælpe med at stoppe hårtab og forhindre brud.

Læs også: 6 effektive måder at overvinde hårtab på

Det er nogle måder, du kan gøre for at behandle tørt hår. Hvis du har gjort disse metoder, men tørt hår forsvinder ikke, så er det, når du skal tale med din læge gennem applikationen . Kom nu, Hent appen nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Hjemmemidler til tørt hår
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvordan forhindrer jeg, at mit hår bliver tørt?