4 luftvejssygdomme at holde øje med

, Jakarta – Åndedrætssystemet er en af ​​de vigtigste processer i livet. Årsagen er, at kroppen ved at trække vejret får den ilt, den skal bruge til at producere energi. Det er meget nødvendigt for at overleve.

Ikke nok med det, så hjælper vejrtrækningsprocessen også kroppen med at komme af med et affaldsstof kaldet kuldioxid. Af denne grund er opretholdelse af et sundt åndedrætssystem en ting, der er vigtig og skal gøres. Dog er der ikke sjældent flere typer sygdomme eller luftvejslidelser, som kan forstyrre disse funktioner.

Forstyrrelse af åndedrætssystemet kan også indirekte forstyrre kroppens ydeevne som helhed. Det skyldes, at kroppen ikke får nok ilt. Nå, for at undgå dette er det nødvendigt at kende, hvilke typer luftvejssygdomme man skal passe på. Hvad som helst?

1. Astma

Astma er en form for langvarig sygdom, der angriber luftvejene. Denne tilstand opstår på grund af betændelse og forsnævring af luftvejene og forårsager åndenød eller åndedrætsbesvær. Symptomer på denne sygdom kan opstå på grund af flere ting, såsom støv, skæl fra dyr, cigaretrøg, gas, skarpe lugte, stress, kold luft, til træthed.

Tilbagefald af astma er karakteriseret ved symptomer på åndenød, brystsmerter, hoste og hvæsende vejrtrækning. Denne sygdom skal man være opmærksom på, især hvis der er et alvorligt astmaanfald eller et alvorligt astmaanfald status asthmaticus. Disse anfald bliver normalt ikke bedre, selv efter medicinering. Hvis dette sker, har den syge behov for øjeblikkelig førstehjælp for at sikre luftvejene.

2. Bronkitis

Infektioner, der opstår i bronkierne, også kaldet lungernes hovedluftveje, forårsager bronkitis. Denne sygdom vil også udløse luftvejsproblemer på grund af irritation og betændelse, der opstår i luftvejene.

Ud over åndenød er almindelige symptomer på denne sygdom hoste med slim, feber, ondt i halsen, muskelsmerter og hovedpine. Denne sygdom skal man være opmærksom på, hvis den efterfølges af andre lidelser, såsom astma eller KOL. Fordi de symptomer, der opstår, kan være mere alvorlige, for eksempel ser huden blålig eller bleg ud, fordi iltkræfterne i blodet ikke længere er tilstrækkelige.

3. Kronisk obstruktiv lungesygdom

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er en gruppe af lungesygdomme forårsaget af inflammation. Denne tilstand forårsager skade på strukturen af ​​luftvejene og udløser luftvejsproblemer. Den dårlige nyhed er, at KOL er en progressiv sygdom, det vil sige en sygdom, der bliver værre over tid.

Rygevaner er en af ​​de vigtigste årsager til denne sygdom. Alligevel kan denne sygdom stadig angribe mennesker, der ikke aktivt ryger. Ud over rygning er andre faktorer, der kan forårsage denne sygdom, eksponering for cigaretrøg, luftforurening, kemiske dampe og støv på lang sigt. Derudover kan genetiske faktorer også være en af ​​årsagerne til, at nogen oplever denne sygdom.

4. Allergier

Der er typer af allergier, der udløser en åndenødsreaktion. Dette sker på grund af hævelse af luftvejene. Når kroppen reagerer på et allergen, også kendt som et allergiudløsende stof, er der mulighed for, at det vil ske. Symptomer, der viser sig som en allergisk reaktion, er kløe i hud og øjenslimhinder, hoste, hurtig puls, nedsat bevidsthed, indtil hænder og fødder føles kolde. Denne tilstand kræver øjeblikkelig førstehjælp, især fra eksperter for at forhindre potentiel død på grund af luftvejsobstruktion, der opstår.

Få mere at vide om luftvejsproblemer eller andre helbredsproblemer ved at spørge en læge i appen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få tips til opretholdelse af sundhed og anbefalinger til køb af lægemidler fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Pludselig åndenød? Her er 5 måder at overvinde
  • Undgå åndenød under sport
  • Disse 7 sygdomme forårsager brystsmerter