Sådan forebygger du kræftsår, der ofte gentager sig

, Jakarta – Selvom størrelsen er relativt lille, kan forekomsten af ​​kræftsår på læberne og munden forårsage en brændende fornemmelse og kan reducere appetitten. Det er derfor, ingen kan lide ankomsten af ​​denne mundbums, især hvis den ofte får tilbagefald. Sprue kan faktisk forebygges, så længe du ved, hvad der forårsager det.

Årsagerne til kræftsår er forskellige, lige fra vitaminmangel, utilsigtet bid i tungen eller mundvæggene, allergi over for mad, udsættelse for virusinfektioner til stress. Hvis du allerede kender årsagen, kan du tage de rigtige forholdsregler. Nå, det er det, der skal gøres for at forhindre gentagelsen af ​​kræftsår.

Læs også: Kræftsår er irriterende, det er den førstehjælp, der kan udføres

1. Opretholdelse af mundhygiejne

Den mest grundlæggende forebyggelse af kræftsår er ved at opretholde mundhygiejne og sundhed. Sørg for altid at rense mundens tilstand ved at børste dine tænder mindst to gange om dagen. Så kan du bruge mundskyl at slippe af med bakterier i munden.

2. Vælg den rigtige tandbørste

Nogle gange kan formen af ​​en tandbørste, der er for stor eller ikke passer til mundens konturer, skade tandkødet, tungen og indersiden af ​​munden, hvilket forårsager kræftsår.

Sørg for at vælge en tandbørste, der matcher din munds konturer og har bløde børster. Hvis den børste du vælger er passende, så sørg for at børste dine tænder langsomt, så børsten ikke skader dine tænder eller mund.

3. Regelmæssigt indtag af frugt og grøntsager

Hvis du ofte oplever kræftsår, selvom du har været flittig med at rense mund og tænder, kan din kost måske være årsagen. Lancering fra Mayo Clinic, Kræftsår kan være forårsaget af mangel på vitamin B-12, zink, folinsyre og jern.

Fra nu af, prøv regelmæssigt at spise grøntsager og frugter, der er høje i vitamin B12, zink, folat og jern for at forhindre kræftsår. Appelsiner, asparges, tomater, grønne bladgrøntsager og kokosvand er eksempler på frugter og grøntsager, der er rige på vitaminer og er effektive til at forebygge kræftsår.

4. Spis mindre krydret mad og syre

Krydret mad er faktisk vanedannende og kan øge en persons appetit. Men bag fornøjelsen, kan hyppigheden af ​​krydret mad forårsage fordøjelsesbesvær, ondt i halsen, til starten af ​​kræftsår.

Ud over krydret mad kan sure fødevarer også irritere munden. Så sørg for ikke at spise for meget krydret og sur mad, hvis du ikke ønsker at få trøske.

Læs også: Tag det ikke let, fordærvssår kan markere disse 6 sygdomme

5. Undgå fødevarer eller drikkevarer, der er for varme

Drikkevarer, der stadig er meget varme, eller indtagelse af varm mad, kan få tungen og munden til at danne blærer og dermed udløse kræftsår. Så spis eller drik ikke straks varm mad og drikkevarer. Lad stå eller blæse mad og drikkevarer, der stadig er varme, indtil de er kolde nok til at spise.

6. Jønsker at spise i en fart

At spise meget hurtigt eller i en fart kan også forårsage, at tungen eller indersiden af ​​munden bliver bidt, hvilket resulterer i kræftsår. Så prøv at tygge din mad langsomt.

7. Stop med vanen med at bide dine læber

Stop vanen med at bide i dine læber, fordi denne vane kan skade dine læber og forårsage kræftsår. Du kan erstatte det med gode vaner, såsom at søge læbepomade for at holde læberne fugtige.

Har du brug for en læbepomade, kan du nu købe den via appen . Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, bliv bestille og din ordre vil blive leveret inden for en time.

8. Drik mere vand

At drikke masser af vand kan opretholde en normal kropstemperatur, holde kroppen hydreret og forhindre mundtørhed, som udløser kræftsår. Undgå koffeinholdige drikke, der har potentialet til at gøre din mund tør.

9. Forebyg stress

Tro det eller ej, men faktum er, at stress kan udløse kræftsår. Du kan undgå stress ved at få nok hvile, tage på ferier og lave aktiviteter, du nyder, såsom hobbyer eller rejser.

Læs også: Smertefri med naturlig trøskemedicin

Hvis du oplever stress, og det er svært at klare, kan du tage en snak med din læge om de vanskeligheder, de oplever. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Canker Sores: Forebyggelse.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Canker eftermiddag.