Svedende mens du sover, vær forsigtig med hyperhidrose

, Jakarta – Et af symptomerne på hyperhidrose er, at kroppen sveder for meget, også mens du sover. Denne tilstand får en person til altid at svede uden nogen åbenbar grund. Mennesker med hyperhidrose kan svede, selvom de ikke er i varme temperaturer, ikke er aktive i solen eller ikke træner. Normalt fortsætter sveden, der kommer ud, med at dryppe ned til vådt tøj, ja endda dryppe ned på hænderne.

Grundlæggende er hyperhidrose opdelt i to typer afhængigt af årsagen. Den første type hyperhidrose er primær hyperhidrose, hvor årsagen generelt er ukendt. Alligevel er denne type hyperhidrose ofte forbundet med tilstande i det sympatiske nervesystem og genetiske faktorer. Der er også sekundær hyperhidrose, hvor årsagen til denne tilstand generelt kan identificeres.

Sekundær hyperhidrose opstår normalt på grund af bivirkninger af medicin, infektioner, blodcellesygdomme, graviditet, overgangsalder og visse sundhedsmæssige forhold, såsom mennesker med Parkinsons. Selvom det faktisk ikke er en alvorlig tilstand, kan overdreven svedtendens forstyrre livskvaliteten for mennesker, der oplever det.

Denne tilstand kan få en person til at opleve følelser af skam, stress, angst og endda depression. Sveden, der opstår om natten, kan også forstyrre søvnkvaliteten hos den syge.

Læs også: 5 grunde til, at nogen sveder let

Genkendelse af symptomerne på hyperhidrose

Et af de typiske symptomer på hyperhidrose er overdreven svedtendens. Normalt sveder en person, når han træner, er i et miljø, der har varme temperaturer eller er under stress. Men i tilfælde af hyperhidrose kan den syge fortsætte med at svede, selv når han ikke laver noget, herunder sover om natten.

Selvom der er minimale skadelige virkninger, bør hyperhidrose ikke tages let på. Nogle gange kan overdreven svedtendens også være et tegn på en mere alvorlig sygdom.

Især hvis overdreven svedtendens er ledsaget af flere symptomer, såsom feber eller en stigning i kropstemperaturen til over 40 grader Celsius, uudholdelig hovedpine, smerter omkring brystet, kvalme og kulderystelser. Hvis det sker, skal du straks kontakte en læge for at få lægehjælp og undgå ting, der ikke er ønskværdige.

Læs også: Hvad forårsager overdreven sved i ansigtet?

Selvom ikke al hyperhidrose er relateret til generelle sundhedsproblemer, kan det stadig påvirke en persons psykologiske tilstand. For meget og hyppig sveden kan få en person til at "låse sig" og holde sig væk fra omgivelserne, fordi de skal bruge meget tid på at håndtere svedproblemer, og undgå fysisk kontakt, fordi de er opmærksomme på situationen.

Dette kan også få selvtilliden til at falde og føre til depression. På et mere alvorligt plan kan overdreven svedtendens også udløse dårlig kropslugt og få den ramte til at føle sig flov og have svært ved at interagere med det omgivende miljø.

Læs også: Lev komfortabelt med hyperhidrose

I nogle tilfælde bliver hyperhidrose en tilstand, der kan føre til problemer, hvis den ignoreres. Denne tilstand kan udløse en infektion, for når en person sveder meget, vil risikoen for, at bakterier og bakterier formerer sig, være endnu større.

Hvis du er i tvivl og har brug for ekspertrådgivning, så prøv at formidle klagerne og de tidlige symptomer på hyperhidrose til lægen på ansøgningen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat . Få anbefalinger til køb af medicin og tips til at bevare sundheden. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!