Stadier af fosterudvikling i andet trimester

, Jakarta – Efter at have gennemgået de første tre måneder af graviditeten, også kaldet det første trimester, vil moderen begynde at møde andet trimester. Andet trimester af graviditeten starter fra den fjerde måned til den sjette måned. Ligesom før, hver måned og endda hver dag, vil fosteret fortsætte med at udvikle sig og vokse.

Den gode nyhed er, at moderen i andet trimester af graviditeten kan mærke og høre fosterets hjerteslag. Dette kan mærkes under en graviditetstest, for eksempel under en ultralyd. Hvis fosterets køn i det tidlige trimester stadig ikke er synligt, vil det i andet trimester begynde at udvikle sig. Mødre vil også i stigende grad kunne mærke fosterets bevægelser inde fra maven. Så hvordan er udviklingen af ​​fosteret i graviditetens andet trimester?

1. Fjerde Måned

Knogleudvikling, der opstår i første trimester, vil være mere perfekt på dette tidspunkt. Begyndelsen af ​​graviditetens andet trimester begynder med udviklingen af ​​knoglerne. Derudover begyndte man at se fosterets reproduktionsorganer og kønsorganer.

I andet trimester er mandlige fostre normalt begyndt at få en prostata, mens kvindelige fostre er begyndt at vise follikler i æggestokkene. Fordi det fortsætter med at vokse, vil fosteret i den fjerde måned af graviditeten være op til 116 millimeter langt og veje omkring 100 gram.

Udvikling sker også i fosterets hoved, i den fjerde måned er mønsteret af hår, der vil vokse, allerede synligt. Ansigtet er også begyndt at fuldendes, med babyens øjne vendt fremad og begyndt at bevæge sig. Munden er også begyndt at virke i den fjerde måned af graviditeten, som allerede begynder at suge.

2. Femte måned

Fosteret begynder at se dækket af et hvidt lag i den femte måned. Men bare rolig, dette lag er nyttigt til at beskytte fosteret mod fostervandet, som frigives af sig selv kort før fosteret bliver født. Dette er helt normalt og er ikke et tegn på fare.

Derudover forekommer den femte fødselsmåned også i udviklingen af ​​fosterets muskler. Og fosteret begynder at lave hyppige bevægelser for at træne disse muskler. Den femte måned er der begyndt at danne sig fosterhår på hovedet og flere andre kropsdele. Fosterets ryg og skuldre er steder, hvor fint hår kan vokse, men normalt vil disse hår forsvinde efter to uger efter barnets fødsel. I slutningen af ​​den femte måned kan længden af ​​fosteret i livmoderen nå 250 millimeter.

3. Sjette Måned

Den sjette måned er slutningen af ​​graviditetens 2. trimester På dette tidspunkt er fosterets øjenlåg tydeligt dannet, og fosteret er i stand til at åbne øjnene. Gennem fosterets hud kan moderen også se venerne. I den sjette måned er babyens hud begyndt at se rødlig ud og ser tynd ud med nogle få rynker.

Hvis du hører lyde eller stimuli udefra, vil fosterets puls normalt stige. Det er et tegn på, at han reagerer på stimulus. I den sjette måned af graviditeten er fosterets fingre og tæer allerede tydeligere synlige. Vægten og længden af ​​barnet øges også, ved seks måneders drægtighed er fosterets længde generelt omkring 360 millimeter og vejer 875 gram.

Få flere detaljer om udviklingen af ​​fosteret i 2. trimester ved at spørge lægen i ansøgningen . Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og snak. Få tips til at opretholde en sund graviditet fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Disse er ændringerne hos gravide kvinder i andet trimester
  • Næringsstofindtag nødvendig for gravide kvinder, når de går ind i andet trimester
  • Vær opmærksom på dette, når du går ind i andet trimester