5 Tungens funktioner, du skal kende

Jakarta – Den mad, du spiser hver dag, har en række forskellige smagsvarianter, lige fra krydret, surt, sødt, salt og krydret. Takket være tungens hjælp kan du nyde alle disse smage. Det viser sig dog, at tungen stadig har forskellige andre funktioner. Nå, før du ved det tungefunktion den anden skal du lære selve tungeorganet at kende.

At stifte bekendtskab med Tungen

Tungen er faktisk en gruppe muskler, der er inde i munden og er dækket af en slimhinde. Overfladen har små ujævnheder, der vil give dig en ru følelse, når du rører ved den. Disse fremspring, kaldet papiller, fungerer som smagsløg, der forbinder til hjernen, så du kan smage sød, salt, bitter og sur smag i mad.

Faktisk er antallet af papiller, som hver person har, ikke det samme, se. Hvis du kan mærke smagen af ​​en fødevare mere detaljeret, betyder det, at der er flere papiller på overfladen af ​​din tunge. Nogle gange finder du også en hvid farve på overfladen af ​​din tunge. Du behøver dog ikke bekymre dig, for den hvide farve er ikke farlig.

Læs også: Sådan forebygger du kræftsår, der ofte gentager sig

Tungens dele, hvad er det?

Der er tre kernedele af tungeorganet. Hvad er nogle?

  • Tungebase/Tungerod

Placeret på bunden af ​​tungen. Denne sektion giver mulighed for bevægelse, selvom den er begrænset. Dens placering i bunden gør, at tungens rod ikke kan ses udefra munden.

  • bunden af ​​tungen

Placeret nær halsen, præcis på bagsiden af ​​tungen. Denne del har celler, der understøtter tungen for at kunne røre og mærke alt, der kommer ind i munden.

  • Kant og Tungespids

Til sidst er kanterne og spidsen af ​​tungen. Tungens kanter er placeret på højre og venstre side af tungen, mens spidsen er foran. Denne del kan bevæge sig frit i hele mundhulen.

Forskellige slags tungefunktioner

Så hvad som helst tungefunktion bortset fra at smage forskellige smagsvarianter i maden?

Som et værktøj til kommunikation

Ja, tungen er ved hjælp af tænder og læber også et redskab til at lette talen. Alle tre vil tydeliggøre lyden dannet af stemmebåndene og ud gennem halsen. Hvis du ser godt efter, er der nogle bogstaver i alfabetet, som skal udtales ved hjælp af tungen, såsom D, J, L, N, R, T og Z. Uden en tunge vil du have svært ved at tale.

Hjælper med at smage og sluge mad

Tungefunktion næste er at hjælpe dig med at smage og sluge mad. Mad der kommer ind i munden skal selvfølgelig knuses. Processen med at knuse mad udføres af tungen og tænderne. Efter mos vil tungen også bringe maden ind i halsen til maven.

Holde munden fra farer ved bakterier

Du ved linguale mandler ? Dette er en samling af celler, der tjener som beskyttelse placeret ved bunden af ​​tungen, tæt på mandlerne. Tilstedeværelsen af ​​disse mandler vil gøre din tunge sikker mod farerne ved bakterieinfektion, der kan forårsage forskellige orale sundhedsproblemer.

Læs også: Tungefarve kan vise helbredsforhold

Som berøringsværktøj

Ligesom hånden har tungen også en rolle at røre ved mad. Den del af tungen, der spiller en rolle i udførelsen af ​​denne opgave, er spidsen af ​​tungen. Udover at røre ved og smage på mad, hjælper tungespidsen dig også med at rense madrester omkring din mund og læber.

Hjælp til at suge

Tungefunktion Denne er meget udtalt, når du nipper til en drink ved hjælp af et sugerør. Derudover kan du også være opmærksom på barnet, mens du drikker hans modermælk. Ved fodring spiller barnets tunge en meget vigtig rolle, især når tænderne endnu ikke er dukket op.

Det var oplysninger om tungefunktion andet end at smage den mad, der skal kendes. Hvis du har problemer med din tunge, så tøv ikke med at spørge din læge direkte gennem appen . Udover at diskutere med lægen, kan du også købe medicin og foretage laboratorietjek blot via mobiltelefon. Ansøgning Kan du Hent i App Store og Google Play Store.