Hvordan behandler man en virusinfektion?

Jakarta - En virusinfektion opstår, når en virus trænger ind i en persons krop og angriber celler i kroppen og derefter formerer sig. Der findes mange forskellige typer af virusinfektioner, afhængigt af hvilken del af kroppen der er inficeret.

Flere typer virusinfektioner kan overføres fra en person til en anden, såsom herpes, influenza eller HIV. I mellemtiden overføres nogle andre gennem forurenede genstande eller dyrebid.

Læs også: Disse 4 hudsygdomme udløses af vira

Tests til diagnosticering af virale infektioner

For at finde ud af, om du har en virusinfektion eller andre helbredsproblemer, skal du selvfølgelig henvende dig til det nærmeste sygehus eller spørge en læge om de symptomer, du oplever.

Hvis du vil på hospitalet uden at stå i kø eller stille spørgsmål med læger, er det nemmere, du kan bruge applikationen . Så sørg for at du har Hent Ansøgning på din telefon ja!

Gennem de symptomer, der opstår, kan lægen give en mistanke eller diagnose om, at en person har en virusinfektion. Men nogle gange anbefaler læger også at lave yderligere tests for at få en mere præcis diagnose. Flere typer opfølgende undersøgelser udføres som følger:

  • Fuldstændig blodtællingsundersøgelse. Denne test udføres for at bestemme antallet af hvide blodlegemer. Årsagen er, at antallet af hvide blodlegemer kan stige eller falde på grund af virusinfektion.
  • Undersøgelse af c-reaktivt protein (CRP). Denne test er udført for at måle niveauer af C-reaktivt protein lavet i leveren. Generelt vil CRP-tallet hos en person, der har en virusinfektion, have tendens til at stige, men niveauet er ikke mere end 50 mg/L.
  • Enzym-linked immunosorbent assay (ELISA). Denne undersøgelse udføres for at påvise tilstedeværelsen af ​​antistoffer i blodet forbundet med virale infektioner, især varicella zoster-virus, HIV og hepatitis B- og C-virus.
  • Polymerase kædereaktion (PCR) undersøgelse. Denne test udføres for at adskille og duplikere viralt DNA, så den type virus, der inficerer kroppen, bliver lettere og mere præcist identificeret. Denne test kan også bruges til at opdage infektioner forårsaget af herpes simplex-virus eller varicella zoster.
  • Scan med et elektronmikroskop. Lægen vil bruge et elektronmikroskop til at scanne prøver af kropsvæv eller blod. Gennem dette værktøj vil det resulterende billede være klarere end et almindeligt mikroskop.

Nogle gange har virusinfektioner en tendens til at være svære at skelne fra bakterielle infektioner. Hvis dette sker, vil lægen normalt lave en dyrkning eller tage en blod- eller urinprøve til yderligere undersøgelse i laboratoriet. Derudover kræver nogle tilfælde af infektion i kroppen også en biopsiprocedure eller prøveudtagning af kropsvæv til yderligere observation ved hjælp af et mikroskop.

Læs også: Det er de typer sygdomme, der kræver antibiotika

Hvordan man behandler en virusinfektion

Behandling af virusinfektioner afhænger af typen. Typer af virusinfektioner såsom infektioner i fordøjelses- og luftvejene kræver normalt ikke behandling, fordi symptomerne bliver bedre af sig selv. Lægen vil dog ordinere flere typer medicin for at mindske de symptomer, du føler.

Bemærk venligst, at nogle typer antivirale lægemidler kun virker for at forhindre virussen i at vokse, men ikke dræber virussen. Der er også typer medicin, der kan udløse nogle bivirkninger, såsom feber, kropssvaghed og muskelsmerter.

Læs også: Her er, hvordan vacciner virker for at forhindre vira i kroppen

Derudover vil lægen råde dig til at få masser af hvile og drikke vand. Faktisk, hvis det er nødvendigt, kan væskeindtagelse gives gennem en IV.



Reference:
MSD manualer. Tilgået 2021. Oversigt over virale infektioner.
WebMD. Tilgået i 2021. Bakterielle og virale infektioner.