Candidiasis svampeinfektion kan forårsage død, virkelig?

Jakarta - Svampeinfektioner opstår, når svampe vokser og formerer sig ukontrolleret i visse dele af kroppen. En der ofte opstår er candidiasis, som er forårsaget af en type svamp Candida albicans . Denne svamp kan lide områder af kroppen, der har høj luftfugtighed, såsom skeden, munden eller armhulerne.

Candidiasis svampeinfektioner, der opstår i munden, er mere almindelige hos voksne end børn. Denne infektion er til stede i form af kræftsår, det kan være på tandkødet, tungen eller omkring området af tandproteser. I mellemtiden er vaginal candidiasis gærinfektioner mere almindelige hos kvinder, der ikke holder deres feminine område rent. Denne tilstand er karakteriseret ved overdreven vaginal udflåd.

Denne infektion kan også findes i kropsfolder, der er mere tilbøjelige til fugt, såsom under brysterne, armhulerne, underlivet eller neglene. Selvom de fleste af disse infektioner kan helbredes med en eller anden form for svampedræbende medicin, har candidiasis, der angriber neglene, en tendens til at kræve en ret lang og intens terapi.

I det mindste er der omkring 20 til 50 procent af svampen, der er i skeden hos raske kvinder. Denne tilstand kan dog ændre sig afhængigt af det miljø, du bor i. Derudover kan brugen af ​​steroider og antibiotika være forbundet med unormal gærvækst, såvel som menstruation, graviditet og indtagelse af p-piller. Normalt forekommer denne infektion ofte hos kvinder, der oplever overgangsalderen.

Candida kan virkelig forårsage døden?

Det viser sig, at for mennesker, der har et svagt immunsystem som følge af at tage steroidbehandling, kræft eller en immunsygdom som HIV eller AIDS, spredes candidiasis-gærinfektionen hurtigere i hele kroppen, og denne tilstand er livstruende.

De organer, der oftest er inficeret med denne svamp, er øjne, hjerne, nyrer, blod og hjerte, selvom denne svamp kan findes i milten, lungerne og leveren. Candida-svampen er også en væsentlig årsag til esophagitis hos AIDS-patienter.

I det mindste er der 15 procent af mennesker med et svagt immunsystem, der udvikler systemiske sygdomme forårsaget af candida. Denne infektion spreder sig gennem blodkarrene og kommer ind fra sår på huden. Candida kan vokse godt i alle dele af kroppen som følge af hyppig brug af antibiotika, som skal kontrollere svampens vækst.

Udover Candida albicans , en anden candida svamp, der anses for farlig er Candida auris resistent over for svampedræbende behandling. Forskellig fra albicans som har tendens til at blive fundet mere på fugtige steder, auris forekommer oftere i luftvejene og urinen. Ikke kun forårsager infektioner i huden, denne svampeinfektion forårsager alvorlige tilstande i blodet og sår.

Selvom det kan inficere alle dele af kroppen, svampe auris oftere findes i skeden blandet med andre svampe. Sundhedseksperter mener, at denne svampeinfektion er mere udsat for at angribe patienter på hospitalet, patienter, der bruger katetre, og postoperative patienter. Derfor kræver rengøring og sterilisering af medicinsk støtteudstyr på hospitaler særlig opmærksomhed for at forhindre spredning af candidiasis.

Hvis du har andre spørgsmål om candidiasis-svampen eller andre helbredsoplysninger, så brug appen som har en Spørg en læge service. Denne service vil forbinde dig direkte med de bedste læger uden at skulle bestille tid på forhånd. Men før du bruger det, skal du Hent Ansøgning først.

Læs også:

  • Skal vide, Candida-infektioner, der forårsager irritation hos Miss V
  • Pas på 5 risici for infektion under graviditet
  • Pas på neglesvamp, der kan ødelægge dit udseende