Disse 7 fødevarer med højt indhold af vitamin B12

, Jakarta - Indtagelse af vitamin B12 er nødvendig for kroppen, hvoraf den ene er at hjælpe med dannelsen af ​​røde blodlegemer og opretholde et sundt nervesystem. En måde at opfylde disse ernæringsmæssige behov på er at spise bestemte fødevarer. Faktisk er der fødevarer, som er kendt for at indeholde høje mængder af vitamin B12.

Menneskets behov for vitamin B12-indtag kan variere afhængigt af deres alder. En måde at imødekomme behovet for vitamin B12 er at spise visse typer mad. Hvis det kombineres med en sund livsstil, kan indtagelse af fødevarer, der indeholder disse typer vitaminer, hjælpe med at opretholde den generelle kropssundhed.

Læs også: Mad at spise til mennesker med vitamin B12 og folatmangel anæmi

Fødevarer, der indeholder vitamin B12

Der er forskellige typer fødevarer, der naturligt indeholder vitamin B12 og er gode til indtagelse, herunder:

1. Fisk og skaldyr

En type mad, der kan indtages for at opfylde behovene for vitamin B12, er fisk og skaldyr skaldyr . Der er flere typer skaldyr, der kan indtages, såsom skaldyr, krabber, laks og sardiner og tun.

2. Oksekød

Udover skaldyr kan du også spise oksekød, som er rigt på vitamin B12. Derudover indeholder oksekød også jern og protein. Selvom det indeholder mange næringsstoffer, bør du undgå overdreven indtagelse af oksekød. Dette skyldes, at disse fødevarer kan øge kolesterolniveauet og øge risikoen for hjertesygdomme.

3. Kylling

Udover oksekød kan du også få vitamin B12 fra kylling. Prøv at spise grillet kyllingebryst regelmæssigt. Ud over vitamin B12 er denne mad også rig på protein, som kan hjælpe med at forbrænde fedt i kroppen.

4. Mælk

For at imødekomme behovet for vitamin B12 i kroppen, kan du prøve at indtage fedtfattig mælk. Ud over at opfylde behovene for vitamin B12, kan regelmæssig indtagelse af fedtfattig mælk også hjælpe med at opfylde det calcium og D-vitamin, som kroppen har brug for.

5. Yoghurt

En anden fødevare, der kan hjælpe med at opfylde behovene for vitamin B12, er yoghurt. Derudover indeholder yoghurt også masser af calcium, magnesium og protein, som kan hjælpe med at forebygge diabetes og mindske risikoen for forhøjet blodtryk. Indholdet af probiotika i yoghurt er også godt for fordøjelsen.

6. Æg

Æg er kendt som en kilde til protein, men det kan også indtages for at opfylde behovet for vitamin B12 i kroppen. Derudover kan regelmæssig spisning af æg også give indtag af D-vitamin, som kan hjælpe kroppen med at optage calcium og bevare knoglestyrken.

Læs også: 5 typer madindtag for mennesker med anæmi

7. Anden mad

Vitamin B12 findes også i andre typer mad, såsom tang, svampe og tempeh. Denne type mad kan være en mulighed for folk, der følger en vegetarisk kost.

Det er meget vigtigt altid at opfylde behovet for vitamin B12 i kroppen. Dette skyldes, at mangel på indtag af disse næringsstoffer kan få kroppen til at trætte let, opleve prikken, forstyrrelser i nervesystemet, sløret syn, anæmi, depression og endda demens.

Find ud af mere om fordelene ved vitamin B12 og hvilke typer mad der skal indtages ved at spørge lægen på appen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Cha t, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Vitamin B12: Hvad skal du vide.
Harvard Medical School. Tilgået 2020. A-listen for vitamin B12-kilder.
Sundhed. Tilgået 2020. 15 fødevarer med højt indhold af vitamin B12.