Disse er 5 årsager til gigt i en ung alder

Jakarta - Gigt opstår, når muskler eller led oplever betændelse og hævelse. Gigt opstår normalt i middelalderen, men unge mennesker kan også få denne sygdom. Ifølge forskning lider 8 ud af 100.000 mennesker i alderen 18-34 år af gigt.

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Arthritis Foundation kan miljømæssige og genetiske faktorer sætte unge mennesker i fare for leddegigt. Vil du vide mere om denne information, så læs mere i den følgende beskrivelse!

Tidlig reumatisme udløser komplikationer i alderdommen

Når du i en ung alder oplever gigt med symptomer på betændelse i små led, såsom fingre og tæer, vil du sandsynligvis opleve mere alvorlige symptomer i alderdommen.

Læs også: Lær flere typer af gigt at kende

Som han tidligere har sagt, er det at lide af gigt i en ung alder tæt forbundet med genetiske forhold. Nogle gange har mennesker med visse genetiske immunsystemer en tendens til at frigive højere niveauer af visse proteiner. Denne tilstand gør ham mere tilbøjelig til at få gigt.

Hvis du vil vide flere detaljer om årsagerne til gigt i en ung alder, så spørg bare på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst

Alderdom er ikke den eneste årsag til, at en person oplever gigt. Der er flere andre faktorer, der udløser, såsom:

  1. Køn

Tilsyneladende er kvinder mere tilbøjelige til at opleve gigt end mænd. Det skyldes, at kvinder har hormonet østrogen. Dette hormon kan nogle gange forårsage udsving i immunsystemet.

Forstyrrelser i immunsystemet kan gøre kroppens immunforsvar forkert om dets eget kropsvæv og dermed angribe dets eget system. En af virkningerne af denne fejl er begyndelsen af ​​gigt.

2. Genetik

Det blev tidligere forklaret, at visse genetiske forhold kan gøre en person mere modtagelig for at udvikle gigt. Når et familiemedlem har gigt, er det sandsynligt, at du også vil opleve gigt. Kontakt straks en læge for at få mere detaljeret information om dette.

3. Fedme

Mennesker, der er overvægtige (fede) er mere modtagelige for forskellige sygdomme, hvoraf den ene er gigt. Husk, at led såsom knæ og hofter arbejder for at understøtte kropsvægten. Led i dette afsnit vil føle et større pres, når en person er aktiv.

Fedme kan forårsage smerter eller betændelse i leddene på grund af overdreven belastning eller tryk, der skal udholdes af leddene.

Sund livsstil for mennesker med gigt

Du er også meget i stand til at køre en sund livsstil for at håndtere din gigt. Dette kan gøres ved at opretholde en sund kost. Undgå eller reducer kød og øg forbruget af grøntsager og frugter.

For at træne leddene, gør intens, men sikker og ingen fysisk kontakt. Du kan dyrke sport, der har tendens til at være "sikker", såsom svømning, yoga eller udstrækning, der træner din krops fleksibilitet.

Læs også: 5 gode fødevarer til behandling af ledsmerter

Når din gigt går igen, bør du ikke lave bevægelser, der giver stød til ledpuderne. Denne bevægelse menes at udløse ledsmerter endnu mere. Vågn derefter tidligt op for at få noget godt solskin, som er godt for dine knogler.

Foretag ikke pludselige bevægelser, udfør dine aktiviteter korrekt, overdriv det ikke, og forstå, hvornår symptomer normalt opstår igen, så du kan regulere, hvad du kan og ikke må.

Reference:
Kids Health.org. Tilgået 2020. Hvad er gigt.
WebMD. Tilgået 2020. Unge voksne lever med RA.