Her er forskellen mellem bleudslæt og allergier

, Jakarta – Forekomsten af ​​udslæt eller røde pletter på huden er ofte forbundet med visse allergiske tilstande. Startende fra fødevareallergi, luft, til tøj. Men hos børn, især babyer, er der andre årsager, der kan udløse røde pletter på hudens overflade, nemlig bleudslæt. Så hvad er forskellen mellem bleudslæt og allergi?

Bleudslæt hos babyer

Bleudslæt er en betændelse i barnets hud, som er dækket af bleen i lang tid. Dette forårsager udseendet af udslæt som en reaktion af huden på urin og afføring i bleen. Næsten alle babyer, der går med ble, hvad enten de er engangs- eller stofbleer, har oplevet bleudslæt.

Bleudslæt er almindeligt i de første to år af en babys liv. Denne tilstand opstår oftest, når babyen er 9 måneder til 1 år gammel, eller når han begynder at bruge ble regelmæssigt. Der er flere symptomer, der vises på grund af denne tilstand, lige fra rødme af huden, udslæt vises, og er ledsaget af hævelse. Derudover vil bleudslæt normalt få din lille til at være mere kræsen, især når den del, der normalt er dækket af en ble, bliver renset.

Faktisk er der flere faktorer, der kan øge din babys risiko for at udvikle bleudslæt. Starter med at bruge den forkerte ble, ikke at skifte regelmæssigt og andre årsager. For at reducere chancerne for, at denne tilstand angriber, er der flere ting, der skal gøres. Forebyggelse af bleudslæt hos babyer kan gøres ved at justere størrelsen på babyens ble brugt, undgå at bruge pulver i den del, der vil blive dækket af bleen, fordi det kan udløse irritation.

Undgå også at bruge vådservietter, der indeholder alkohol og duft, fordi de kan udløse hudirritation. For at være mere sikker kan mødre forsøge at bruge bleer, der er en størrelse større, så bleen ikke sidder for stramt og udløser irritation på babys hudoverflade.

For at overvinde problemet med bleudslæt hos babyer skal du sørge for altid at skifte ble regelmæssigt, især når de er fyldte. Rens huden, der er dækket af bleen, prøv desuden, hvis det ikke rigtig er nødvendigt, at lade barnet være uden ble, så huden kan "ånde" og er mere sund.

Bleudslæt-lignende allergisymptomer og forskellen

I nogle tilfælde kan allergisymptomer, der opstår, minde om bleudslæt, nemlig rødme og hævelse af hudoverfladen. Det er bare det, at der ved allergi normalt vil være flere andre symptomer, som kan være meget forstyrrende.

Allergier er reaktioner, der opstår, når en persons immunsystem bliver "angrebet" af visse stoffer, der er skadelige for mennesker med allergi. Disse stoffer omtales som allergener og udløser ofte allergier. Allergener findes almindeligvis i støv, mider, kæledyrsskæl, mad og nogle medikamenter.

Symptomer på allergi, der ofte ligner bleudslæt, er hudallergi hos børn. Denne tilstand kan opstå på grund af visse stoffer, såsom brug af sæbe og shampoo, til parfumeprodukter. Et af de typiske symptomer på denne allergi er forekomsten af ​​betændelse i huden, som også er kendt som atopisk dermatitis.

Denne allergi kan få huden til at være kløende, rød og skællende. Men ikke nok med det, hudallergi kan også udløse andre symptomer, såsom kløe over hele kroppen, hoste, smerter i brystet, til åndenød.

Få mere at vide om bleudslæt eller allergi hos børn ved at spørge lægen i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 4 hudallergier, der kan forekomme hos babyer
  • Her er årsagerne og den rigtige måde at overvinde bleudslæt hos babyer
  • 3 almindelige babyhudproblemer og hvordan man håndterer dem