Ting, der viser, at nogen har OCD

, Jakarta - OCD eller tvangslidelse er en psykisk lidelse, der kan ske for alle. De ting, der indikerer, at en person har OCD, er tvangstanker og tvangsadfærd, som kan ses i hverdagen.

Som navnet antyder, får OCD folk til at føle, at de skal gøre noget igen og igen. Ellers vil de blive fyldt med angst og frygt. Faktisk indser nogle gange mennesker med OCD, at deres tanker og handlinger er overdrevne. De kunne dog ikke gøre noget for at stoppe det.

Læs også: Kan tidligere traumer virkelig forårsage OCD?

Tegn på, at nogen har OCD

En person, der lider af OCD, har generelt påtrængende tanker og opstår altid (tvangspræget), og en adfærd, der udføres gentagne gange (kompulsiv). I nogle tilfælde kan personer med OCD kun have tvangstanker uden kompulsiv adfærd, eller omvendt.

Besættelse er en forstyrrelse i sindet, som opstår kontinuerligt og forårsager angst eller frygt. Faktisk oplever alle dette nogle gange. Men hos mennesker med OCD dukker tvangstanker altid op og fortsætter endda.

Nogle eksempler på tvangstanker, som mennesker med OCD ofte har, er:

  • Føler dig meget bange for at blive snavset eller at blive syg, så undgå at give andre mennesker hånden eller røre ved genstande, der ofte røres af mange mennesker.
  • Vil virkelig have alt arrangeret i harmoni eller orden. Det generer mig virkelig at se, at en af ​​en masse genstande peger i en anden retning.
  • Føler dig ofte bange for at gøre noget, der vil have en negativ indvirkning på dig selv og andre, så du er ofte i tvivl om, hvorvidt du skal slukke for komfuret eller låse døren.

Læs også: 3 kendetegn ved obsessiv-kompulsiv lidelse, så en af ​​dem?

I mellemtiden er kompulsiv adfærd noget, der gøres gentagne gange, selvom det er nok at gøre det én gang. Dette skyldes, at personer med OCD ofte føler sig angste eller bange på grund af deres tvangstanker. Som et resultat, for at reducere angst og frygt, vil de gentagne gange gøre det samme.

Her er nogle eksempler på kompulsiv adfærd, som mennesker med OCD ofte gør:

  • Vask hænder frem og tilbage, selv indtil huden har blærer..
  • Anbring altid genstande i samme retning.
  • Tjek gentagne gange for at se, om du har slukket for komfuret, låst døren eller lagt din pung i tasken.

Disse OCD-symptomer rammer ofte i den tidlige voksenalder og har tendens til at forværres med alderen. Derudover kan symptomerne også blive værre, når personer med OCD oplever stress.

Selvom det nogle gange er naturligt at føle angst og tjekke noget, du har gjort igen, skal du være opmærksom på symptomerne på OCD. Især hvis du ofte bruger mindst 1 time på at tænke eller gøre en handling, ikke kan kontrollere din tvangsmæssige adfærd eller føler, at dine daglige aktiviteter bliver forstyrret.

Læs også: Genkend de 4 symptomer, som mennesker med OCD oplever

Hurtigt Hent Ansøgning at tale med en psykolog igennem snak , eller få en tid hos en psykolog/psykiater på sygehuset, så behandling kan ske. Hvis OCD ikke behandles med det samme, vil risikoen for at udvikle depression øges.

I alvorlige tilfælde kan depression tilskynde patienter til at forsøge selvmord. Så ligesom fysiske sygdomme skal psykiske lidelser også have opmærksomhed og behandles med det samme, hvis du føler, du oplever symptomer.

Reference:
National Institute of Mental Health. Tilgået 2020. Obsessiv-kompulsiv lidelse.
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er obsessiv-kompulsiv lidelse?
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Obsessiv-kompulsiv lidelse.