Hvad forårsager anæmi hos unge?

, Jakarta - Anæmi opstår, når antallet af røde blodlegemer i kroppen falder til under det normale. Mangel på røde blodlegemer får mennesker med anæmi til at se blege, trætte og svage ud. Denne tilstand kan opleves af enhver aldersgruppe, herunder teenagere. Hvis moderen bemærker, at barnet ser blegt ud og ofte er træt, kan det være, at det er anæmisk.

Anæmi kan være forårsaget af mange faktorer, lige fra mangel på jern eller blødning under menstruation. Mødre behøver ikke at bekymre sig, anæmi er generelt let at behandle med indtagelse af sunde fødevarer og kosttilskud.

Læs også: Det er de typer af anæmi, som er arvelige sygdomme

Forskellige årsager til anæmi hos unge

Selvom det er let at behandle, skal mødre stadig vide, hvad der forårsager anæmi, som børn oplever. Følgende er forskellige årsager til anæmi hos unge, som mødre har brug for at kende:

  1. Mangel på jernindtag

Jern har en meget stor rolle i dannelsen af ​​hæmoglobin. Mangel på jernindtag kan helt sikkert forårsage anæmi. Hvis barnet viser sig at mangle jernindtag, kan moderen give ham jernrige fødevarer fra lever, indmad, spinat, nødder, skaldyr, rødt kød m.fl. Mødre skal også vide, at der er nogle fødevarer og lægemidler, der kan hæmme absorptionen af ​​jern, når de indtages sammen med jernrige fødevarer, såsom:

  • Mejeriprodukter.
  • Andre calciumrige fødevarer.
  • Calcium kosttilskud.
  • Antacida.
  • Kaffe.
  • Te.

Fordøjelsesproblemer såsom Crohns sygdom, cøliaki og gastrisk bypass-operation kan også forstyrre jernoptagelsen. Hvis dit barn har en af ​​disse tilstande, skal du tale med din læge om den bedste og mest passende kost for dit barn. Har du brug for at spørge om dette, kan du kontakte lægen via ansøgningen .

  1. Vitaminmangel

Kroppen har brug for vitamin B12 og folat for at lave røde blodlegemer. En kost, der er for lav i dette vitamin, kan nogle gange forårsage anæmi. Autoimmune lidelser eller fordøjelsesproblemer kan også forhindre dit barns krop i at absorbere nok vitamin B12. Animalske fødevarer og berigede morgenmadsprodukter er eksempler på gode kilder til B-12. Mens folat er indeholdt i mange grønne bladgrøntsager og frugter.

Læs også: Dette er grunden til, at mangel på blod kan forårsage besvimelse

  1. Sygdom

Kronisk sygdom eller infektion kan få kroppen til at producere færre røde blodlegemer. Dette kan føre til et fald i hæmoglobin og føre til anæmi. Nogle medikamenter og medicinske behandlinger kan også sætte dit barn i fare for anæmi. Tal med din læge om, hvorvidt dit barn har brug for jern eller andre kosttilskud.

  1. Blodtab

At miste for mange røde blodlegemer er en almindelig årsag til anæmi. Hos teenagere kan kraftig menstruation nogle gange gøre ham anæmisk. Skade eller operation kan også forårsage nok blodtab til at forårsage anæmi.

Symptomer på anæmi hos teenagere

Ud over at kende årsagerne til anæmi, bør mødre også være i stand til at genkende tegn og symptomer på anæmi hos børn. Følgende er almindelige symptomer på anæmi:

  • Bleg hud.
  • Gulfarvning af hud og øjne (gulsot).
  • Blege kinder og læber.
  • Øjenlågsforet og neglesengen ser mindre pink ud end normalt.
  • Let at blive vred.
  • Svag krop.
  • Let træt, hyppigere lur.

Læs også: Disse 8 fødevarer kan hjælpe med at behandle perniciøs anæmi

Børn med beskadigede røde blodlegemer kan også udvikle gulsot ( gulsot ) og har mørk urin. Hvis moderen ser disse tegn, bør du straks overvinde dem ved at give fødevarer, der kan øge røde blodlegemer eller vitaminer og blodforstærkende kosttilskud.

Reference:
WebMD. Åbnet 2020. Slideshow: A Visual Guide to Aemia.
Teenagers sundhed. Tilgået i 2020. Anæmi.
sunde børn. Tilgået 2020. Anæmi hos børn og teenagere: Ofte stillede spørgsmål til forældre.