7 årsager og måder at overvinde hudsygdomme hos hunde

, Jakarta – Hunde er dyr, der er tilbøjelige til forskellige hudproblemer. Hundehudproblemer kan variere fra milde til svære. Mange af dem kræver professionel behandling for at håndtere dem, så de ikke bliver værre. Årsagen er, at når hudsygdomme ikke behandles med det samme, bliver tilstanden ofte mere kompliceret.

For de af jer, der holder hunde, bør du være mere følsom over for hudproblemer, der kan ramme dit kæledyr. Hvis du ser tegn på hudsygdom, så lad det ikke gå og søg behandling med det samme.

Læs også: Vigtigheden af ​​at give vacciner til hunde

Årsager og hvordan man overvinder hudproblemer hos hunde

Behandling af hudsygdomme hos hunde afhænger af racen. Så ikke alle hudsygdomme, som hunde oplever, kan behandles på samme måde. Sådan behandler du hudproblemer hos hunde baseret på årsagen:

1. Allergier

Allergi er ofte en almindelig årsag til hudproblemer hos hunde. Allergier kan forårsage pludselig kløe, især i ansigtet, benene, brystet og maven. Nå, en af ​​hovedbehandlingerne er at finde ud af årsagen til allergien. Så du skal også være opmærksom på, om din hund er allergisk over for snavs, pollen, foder eller shampoo. Behandling af allergi er normalt med antihistaminer.

2. Folliculitis

Folliculitis opstår, når hårsækkene bliver betændte. Denne tilstand opstår ofte, når hunden har andre hudproblemer såsom fnat eller allergi. Folliculitis er normalt karakteriseret ved udseendet af sår på grund af ridser, knopper og sårskorper på huden. Dyrlægen vil normalt ordinere en speciel shampoo til at behandle det.

3. Impetigo

Impetigo er en hudinfektion forårsaget af bakterier og er tilbøjelig til at angribe hvalpe, der er under dårlige og uhygiejniske forhold. Impetigo læsioner kan forekomme på hundens mave og armhuler i form af pustler (små klumper fyldt med pus eller væske), papler (faste klumper, smertefulde og ikke pus), epidermale skorper og skorper. Hunde med impetigo kan behandles med antibiotika ordineret af en læge.

4. Ringorm

Ringorm er forårsaget af en svampeinfektion karakteriseret ved cirkulære, skorpede skaldede pletter omkring en hunds hoved, poter, ører og forben. Hundens hud kan også virke betændt og rød på grund af hyppige kløer af hunden selv. Ringorm kan behandles med svampedræbende salver for at dræbe svampen og forhindre den i at sprede sig til andre områder.

Læs også: Hvornår er det bedste tidspunkt for parasitkontrol hos hunde?

5. Lus

Lopper, der lever i hundes pels, kan bide i huden og suge blod. Spyt produceret af lopper kan også trænge ind i hundens krop og kan udløse en allergisk reaktion. Som følge heraf kradser hunde ofte deres kroppe på grund af intens kløe. Huden, der ofte bliver ridset på grund af kløe, kan så blive rød og betændt. Under ekstreme forhold kan deres pels også opleve hårtab.

Lopper er små parasitter, der også kan overleve på tæpper og hundesenge. Så før du behandler det, så glem ikke at rense tæppet og andre genstande, der kan være angrebet af lopper. Derefter barber du hundens hår og rengør det regelmæssigt med en anti-loppe shampoo. Hundes hud, der er skadet, bør også behandles først.

6. Fnat

Lopper, der lander på en hunds krop, kan også forårsage skabning, som er et ret alvorligt hudproblem. Der er to hovedtyper af fnat, demodektisk og sarkoptisk fnat. Demodectic fnat er forårsaget af lus Demodex canis som har en tendens til at angribe gamle, syge, forsømte eller herreløse hunde med svækket immunforsvar. Mens sarkoptisk fnat er forårsaget af mider Sarcoptes scabiei kan give en meget intens kløefornemmelse i hundens ører.

Symptomer på demodectic fnat omfatter hårtab på ansigt og ben, ledsaget af kløe, alvorlig rødme omkring det berørte område, og udseendet af pletter fyldt med blod og pus. Som med lopper skal du rense sengen og andre områder, der kan være angrebet af lopper. Behandlingen omfatter tabletter og en speciel shampoo til at dræbe miderne, lindre kløe og betændelse.

7. Skæl

Ligesom mennesker kan hunde også have skæl. Denne tilstand kan gøre hundens hud tør og kløende. Mild skæl er normalt let at behandle med shampoo alene.

Læs også: Pas på fordøjelsesproblemer hos hunde i regntiden

Hvis du ser tegn på disse hudproblemer, kan du nu bekræfte yderligere ved at spørge din dyrlæge i appen du ved! Kom nu, Hent nu!

Reference:
Animal Trust. Tilgået i 2020. 10 af de mest almindelige hudsygdomme hos hunde.
Merck dyrlægemanual. Tilgået 2020. Behandling af hudsygdomme hos hunde.