Det første skridt til at opdage blindtarmsbetændelse

Jakarta – Blindtarmen er et tyndt sækformet organ, der måler 5-10 centimeter. Dette organ er direkte forbundet med tyktarmen. Når betændelse opstår, vil de syge opleve en række tidlige symptomer på blindtarmsbetændelse, som er karakteriseret ved smerter i nederste højre mave. Blindtarmsbetændelse er en sygdom, der kan ske for alle. Imidlertid er denne sygdom mere modtagelig for oplevet af en person i alderen 10-30 år.

Læs også: 5 fødevarer, som mennesker med inflammatorisk tarm bør undgå

Hvis den første række af symptomer på blindtarmsbetændelse efterlades ubehandlet, kan blindtarmen briste og forårsage alvorlig smerte. Når dette sker, er det ikke umuligt, hvis den ramte bare sådan mister livet. Blindtarmsbetændelse er ikke en sygdom, der skal tages let på. Genkend de første symptomer, så du kan tage passende behandling.

Trin til tidlig påvisning af blindtarmsbetændelse

De tidlige symptomer på blindtarmsbetændelse er generelt karakteriseret ved:

  • Nedre mavesmerter

Denne underlivssmerter opstår, fordi blindtarmen er hævet og betændt. Selve smerten kan variere afhængigt af blindtarmens alder og placering. I de fleste tilfælde er mavesmerter markeret fra den øvre midterste mave nær navlen, som kan migrere til nederste højre mave. Lider vil opleve ekstrem smerte, når de bevæger sig, trækker vejret, hoster, nyser eller anstrenger sig.

  • Kvalme og opkast

Et andet tidligt symptom på blindtarmsbetændelse er kvalme og opkastning, som kan opstå, fordi colitis påvirker fordøjelsesnervesystemet. Som et resultat vil syge opleve et fald i appetit, så de syge vil let føle sig trætte og svage.

Læs også: Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og gastrisk

  • Har gastrointestinale lidelser

En blokering i blindtarmen vil få den ramte til at opleve diarré eller forstoppelse, hvilket er besvær med at få afføring. Hos nogle syge vil de første symptomer på blindtarmsbetændelse være præget af besvær med at passere gas, på grund af blokeringen i tarmen, der er opstået fuldstændigt.

  • Har en mild feber

Mild feber hos personer med blindtarmsbetændelse varierer mellem 37-38 grader Celsius. Men hvis blindtarmsbetændelse bliver værre, kan feberen nå mere end 38 grader celsius. En stigning i kropstemperaturen i sig selv vil blive ledsaget af en uregelmæssig hjerterytme. Mild feber er en naturlig reaktion fra kroppens immunsystem for at bekæmpe infektioner for at reducere antallet af dårlige bakterier, der angriber kroppen.

  • Hyppig vandladning

Blindtarmen er et organ placeret tæt på blæren. De tidlige symptomer på blindtarmsbetændelse kan så være præget af en stigning i hyppigheden af ​​vandladning hos patienter. I sjældne tilfælde kan patienter opleve smerte ved vandladning.

Læs også: Spis ofte krydret? Dette er indvirkningen på tillægget

Ikke alle oplever de samme tidlige symptomer på blindtarmsbetændelse. De første symptomer, der vises hos børn og voksne, vil være forskellige. Hos børn under 2 år er de første symptomer på blindtarmsbetændelse karakteriseret ved feber, opkastning og flatulens. Søg straks en læge på det nærmeste hospital, når du finder en række symptomer, ja! Korrekt behandling udføres, fordi tab af liv er en komplikation, der kan opstå.

Reference:

Eapsa.org. Tilgået i 2020. Tilstand: Akut (tidlig) blindtarmsbetændelse.

Cleveland Clinic. Hentet 2020. Sådan fortæller du, om den smerte er din blindtarm.

Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Blindtarmsbetændelse: Hvad du behøver at vide.