Kend 5 årsager til hovedpine hos babyer

, Jakarta – Nyfødte babyer har stadig bløde kranieknogler. Dette får hovedets form til at ændre sig let, når der er tryk i længere tid, som når din lille ligger i samme stilling i lang tid. Denne ændring i formen af ​​hovedet, der skal være rundt, kan blive fladt eller ofte omtalt som et peyang-hoved.

De fleste mødre ved nok kun, at en babys hoved er forårsaget af en forkert placering af barnets hoved under søvn. Faktisk er årsagen til peyang hoved ikke altid dette. Hovedpine hos babyer kan endda opstå, før han bliver født. Her er forskellige årsager til babyhoveder, som du har brug for at kende.

Læs også: Babyer bærer hårtilbehør, det er det, du skal være opmærksom på

Forskellige faktorer, der får babys hoved til at løsne

Generelt er typen af ​​babys hoved opdelt i, nemlig: plagiocefali og brachycefali . Plagiocephaly Opstår, når barnets hoved kun er på den ene side, så hovedet ser asymmetrisk ud. Denne type peyang kan få dit lille barns ører til at se skævt ud, og hovedet er ujævnt set fra en øvre vinkel.

Hvorimod brachycefali et plaster på ryggen, der får barnets hoved til at virke bredt og nogle gange får panden til at stikke frem. Nogle af de faktorer, der kan gøre en babys hoved ondt omfatter:

  • Sov på ryggen. At sove på ryggen er en meget sikker sovestilling for babyer for at undgå SIDS. pludselig spædbørnsdødssyndrom ). Babyer, der sover på ryggen i lang tid, er dog tilbøjelige til at forvandle deres hoveder til kærlige.
  • Problemer med livmoderen. Ikke kun soveposition, peyang hoved kan endda forekomme før barnet er født. Tryk på barnets hoved, mens det stadig er i livmoderen, kan få det til at gøre ondt i hovedet. Normalt sker dette, når livmoderen er skadet eller mangler fostervand.
  • Født for tidligt. For tidlige fødsler er også tilbøjelige til at gøre barnets hoved ondt. Fordi kranieknoglerne hos for tidligt fødte børn har tendens til at være blødere.
  • Spændte nakkemuskler. En stiv nakke eller kan også gøre barnets hoved ondt, fordi det gør den ene side af barnets hoved oftere under pres end den anden side.
  • Abnormiteter i kraniet. Peyang hoved kan være forårsaget af sammensmeltningen af ​​pladerne i kranieknoglerne for tidligt ( kraniosynostose ), hvilket gør, at hovedformen ikke er perfekt. Denne tilstand skal behandles med det samme, fordi den kan forårsage synsforstyrrelser og forsinkelser i kognitiv udvikling.

Hvis moderen har andre spørgsmål om barnets hoved, skal du kontakte børnelægen via ansøgningen lige. Mødre kan spørge så meget, de vil, når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald.

Læs også: Vær opmærksom på barnets sovestilling for at forhindre SIDS

Tips til at forhindre en babys hoved

Der er flere ting mødre kan gøre for at forhindre en babys hoved i at blive irriteret, såsom:

1. Skift sovestilling eller seng

Fordi peyang forårsaget af pres på hovedet for længe. Derfor kan mødre forhindre det ved at ændre barnets sovestilling til højre eller venstre med jævne mellemrum. Mødre kan også placere barnet i en liggende stilling, når han er vågen.

Ud over at ændre sin stilling direkte, kan moderen også overliste den ved at ændre sin sengs stilling. Generelt er babyer meget interesserede i at se genstande såsom legetøj, der er placeret oven på deres hoveder. Prøv at ændre placeringen af ​​legetøjet eller sengen for at tilskynde babyens hoved til at dreje i en anden retning.

2. Bær på forskellige måder

Ud over at skifte sovestilling kan mødre bære deres små på forskellige måder, såsom en oprejst stilling, så at blive holdt eller vippet. Disse variationer i positionen af ​​bæreren kan reducere for stort tryk på den ene side af hovedet.

Læs også: Skal babyer sove med puder eller ej?

3. Bær et særligt pandebånd

Du kan bruge et specielt pandebånd eller hjelm til at lægge pres på den ene side af dit hoved og reducere trykket på den anden. Desværre anbefaler ikke alle læger at bruge et værktøj som dette.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Fladt hovedsyndrom (positionel plagiocephaly).
Boston børnehospital. Hentet 2020. Kraniosynostose.
Sundt. Hentet 2020. Plagiocephaly og brachycephaly (fladt hoved syndrom)