Behøver at vide, 6 fakta om menneskelige hjerteorganer

Jakarta - Hvad ved du om det menneskelige hjerte? Et af kroppens mest vitale organer? Ret. Så afgørende, hvis hjertet holder op med at udføre sin funktion med at pumpe blod gennem hele kroppen, vil en person miste chancen for sit liv.

Men der er faktisk mange andre interessante fakta om hjertet, som måske ikke har været almindeligt kendt indtil nu. Hvad er disse fakta? Kom nu, se følgende diskussion!

Læs også: Smerter i venstre arm tegn på hjertesygdom, virkelig?

Fakta om det menneskelige hjerte

Der er et ordsprog, "Ved ikke, så elsk ikke" . Hvis du ikke kender dit hjerte godt, hvordan kan du så elske og bevare dets sundhed? Her er nogle vigtige og interessante fakta om det menneskelige hjerte:

1. Som en kæmpe "pumpemaskine"

Vidste du, at hjertet hvert minut pumper omkring 5 liter blod? Ja, den tid, det tager blodet at strømme gennem hele systemet af blodkar i kroppen, er kun omkring 20 sekunder.

På en dag kan hjertet pumpe omkring 2.000 liter blod og så langt som 60.000 miles ind i venerne. Så det er ingen overdrivelse at kalde dette orgel som en kæmpe "pumpemaskine", vel?

2.Hjertet slår 60-100 gange i minuttet

ifølge American Heart Association , hos voksne slår hjertet omkring 100.000 gange om dagen og 3.600.000 gange i løbet af året. Det tal er selvfølgelig ikke det samme for alle. Hos mennesker, hvis puls er kortere med 60 slag i minuttet (bpm), slår deres hjerte omkring 86.000 gange om dagen.

Læs også: Hjertet slår hurtigere, pas på tegn på arytmi

3. Pulsen sænkes under søvn

Når man sover om natten, slår hjertet generelt mindre end 60 gange i minuttet. Faktisk har nogle mennesker kun 40 gange i minuttet. Dette er normalt. Når du sover, svækkes dit stofskifte, og dit parasympatiske nervesystem er mere aktivt, så dit hjerte bremser og gør dig mere afslappet end om dagen.

4. Mænds og kvinders hjerter er forskellige størrelser

Måske tror du det ikke, men mænds og kvinders hjerter har forskellige størrelser og vægte, du ved. Mænds hjerter vejer generelt 10 ounce, mens kvinders hjerter i gennemsnit vejer 8 ounce. Du kan forudsige størrelsen af ​​dit hjerte ud fra hvor stor din knytnæve er. Så man kan sige, at alles hjertestørrelse er forskellig.

5. Daglig aktivitet påvirker risikoen for hjertesygdomme

Risikoen for hjertesygdomme steg 2 gange hos personer, der sjældent bevæger sig eller dyrker motion, end hos dem, der er mere aktive. Når din krop er aktiv, aktiverer dine muskler gener, der laver kemikalier og proteiner, der hjælper med at behandle blodsukker og kolesterol mere effektivt og derved skabe sunde strukturer i blodkarvæggene.

Læs også: Kend de 6 symptomer på et hjerteanfald, der opstår hos kvinder

6. Latter kan være sundt for hjertet

Selvom det lyder trivielt, har latter vigtige fordele for hjertesundheden, du ved. Når du griner, slapper beklædningen af ​​blodkarvæggene af og udvider sig. Dette gør det muligt for blodkarrene at sende 20 procent mere blod gennem hele kroppen.

Det er nogle interessante fakta om hjertet, som du har brug for at vide. For at fungere optimalt skal du bevare et sundt hjerte ved at følge en sund livsstil og lave regelmæssige sundhedstjek. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen at bestille tid hos en læge på hospitalet, for at lave et helbredstjek.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Sjove fakta om hjertet, du ikke vidste.
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. 9 fantastiske fakta om dit helbred.
WebMD. Fået adgang i 2021. Fantastiske fakta om sundhed og hjertesygdomme.