Vær ikke skødesløs, dette er 5 rigtige varmeråd

Jakarta - Sport er en af ​​de vigtigste fysiske aktiviteter for den generelle sundhed. Der er dog også noget vigtigt at gøre inden du begynder at træne, nemlig opvarmning. Opvarmning ordentligt før træning er den bedste måde at forebygge skader på og gøre den øvelse, du skal lave, mere effektiv.

Læs også: Betydningen af ​​opvarmning og køling i sport

Korrekte varmetip

Lancering UK National Health Service , bør denne opvarmningsrutine tage mindst 6 minutter. Du kan varme op længere, hvis du føler det er nødvendigt. Der er to typer opvarmning, som du kan lave inden du træner, nemlig statisk og dynamisk opvarmning.

Statisk opvarmning er en form for opvarmning, der udføres i en stationær stilling, såsom at strække ben og arme. Mens dynamisk opvarmning sker under bevægelse, for eksempel løb på plads. Nå, her er de bevægelser, der kan gøres for at varme op, nemlig:

  • Gå. En af de effektive opvarmninger til at forhindre muskelømhed under træning er gang. Det tager ikke lang tid, du kan gå rundt i komplekset i kun 30 minutter. Udover at gøre musklerne mere afslappede, vil du også være mere spændt på at træne.

  • Let stretching . Udover at gå, kan du gøre udstrækning lys ved at strække hele din krop, startende fra ben, skuldre, arme, håndled, til fødderne. Gør det i 15 minutter. Denne opvarmning er nyttig til at gøre kroppen mere fleksibel, benene mere opmærksomme og undgå muskelsmerter og skader.

  • Løb på plads . Du kan også varme op ved at løbe på plads, inden du begynder at træne. Denne statiske opvarmning er nyttig til at stimulere cardio samt til at forbedre blodcirkulationen i hele kroppen, inklusive muskler. Dermed kan risikoen for muskelømhed under træning minimeres. Kør på plads i 3-5 minutter.

  • Sprællemand. Når du laver en hoppende bevægelse, mens du åbner og lukker dine hænder og fødder, bevæger du ubevidst alle dine lemmer. Resultatet er, at ikke kun kroppens muskler bliver mere fleksible, led og knogler opmuntres også til at være aktive. Gør sprællemand i 3-5 minutter vil din udholdenhed øges, så din krop er mere klar til at træne.

  • Squats uden vægte. For at styrke bækkenmusklerne, lårene, læggene og også fodsålerne kan du lave squats i 3-5 minutter for at varme op. Udover at kunne undgå risikoen for muskelsmerter under træning, er squats også effektive til at opstramme underkroppen.

Hvis du under opvarmning eller træning oplever muskelsmerter eller skader, skal du straks hvile dig og bruge en speciel salve mod muskelsmerter. Ingen grund til at genere, nu kan du købe medicin hos . Det er nemt, bare bestil via køb medicin-funktionen og din ordre vil blive leveret på mindre end en time.

Læs også: 6 nemme måder at tabe sig på bortset fra kost og motion

Fordele ved at varme op før træning

Opvarmningsøvelser kan hjælpe din krop med at blive bedre forberedt til mere anstrengende aktiviteter og gøre det lettere at træne. Nå, nogle vigtige fordele ved opvarmning, nemlig:

  • Øg fleksibiliteten. At være mere fleksibel kan gøre det lettere for dig at bevæge dig og træne ordentligt.

  • Sænke risikoen for skade. Opvarmning af musklerne hjælper med at gøre dem mere afslappede. Så vil det forårsage mindre skade.

  • Øger blodgennemstrømning og ilt. At have mere blodgennemstrømning hjælper musklerne med at få de næringsstoffer, de har brug for, før de starter mere intense aktiviteter.

  • Øg udholdenhed. Korrekt muskelopvarmning hjælper med at øge udholdenheden, så du vil træne mere effektivt.

  • Bedre rækkevidde af bevægelse. At have et større bevægelsesområde kan hjælpe dig med at bevæge dine led bedre.

  • Lindrer muskelspændinger og smerter. Varme, afslappede muskler kan hjælpe dig med at bevæge dig lettere og med mindre smerte eller stivhed.

Læs også: 6 øvelser, der sunder hjernen

Det er fordelene ved opvarmning og den rigtige måde at gøre det på. Hvis du stadig har brug for information om korrekt opvarmning, så tøv ikke med at drøfte det med din læge på . Lægen vil give dig al den information, du behøver for at undgå skader.

Reference:
NHS UK. Tilgået 2020. Sådan varmer du op før træning.
Healthline. Tilgået 2020. Opvarmningsøvelser for at hjælpe med at booste din træning.