Fosterudviklingsalder 40 uger

, Jakarta – Alderen for moderens fosterudvikling er nu gået ind i sin 40. uge. Barnets fødsel ser ud til at begynde at overskride den forventede fødselsdato (HPL), og moderen er mere og mere utålmodig med at vente. Men lad ikke dette belaste din mors sind, okay? Faktisk er kun 5 procent af babyer født ifølge HPL, virkelig.

I stedet for at bekymre sig, kan mødre bruge tiden til at hvile sig, så godt de kan, til at samle energi til fødsel senere. Tænk på denne uge som stilheden før stormen. Lad os derudover også se på udviklingen af ​​fosteret i en alder af 40 i denne uge.

Sådan udvikler fosteret sig i en alder af 40 uger

Når man går ind i en alder af 40 ugers graviditet, er størrelsen af ​​moderens foster omtrent på størrelse med et lille græskar med en kropslængde fra top til tå på omkring 50,8 centimeter og en vægt på omkring 3,4 kilogram. Det er stadig normalt, at barnet stadig føler sig hjemme i moderens mave indtil denne 40. uge. Nogle kvinder, der er gravide for første gang, må endda vente op til to uger efter det anslåede leveringstidspunkt for at byde deres baby velkommen.

Den gennemsnitlige babys lemmer og deres indre organer har nået et modent stadium i en alder af 40 i denne uge. Så den udvikling, der sker i babyens krop på dette tidspunkt, skal kun perfektionere den, før den lille er klar til at blive født til verden. Udviklingen af ​​babyens vægt og længde vil også bremse, i betragtning af at dagen for hans fødsel er tæt på.

Bliv ikke overrasket, hvis barnet, når barnet er født, har et hoved, der ser mærkeligt ud. Denne tilstand opstår, fordi babyens kranium ikke er helt lukket, når den passerer gennem fødselskanalen. Som et resultat vil knoglerne i hans hoved blive stablet lidt oven på hinanden, hvis passagen gennem fødselskanalen viser sig at være en smule smal.

Læs også: Der er gået 9 måneder endnu at føde, hvad er årsagen?

Fænomenet kaldet melasse eller støbning Dette er grunden til, at formen på moderens babys hoved ved fødslen har en tendens til at virke oval i stedet for rund. Men bare rolig. Efter et par timer eller et par dage vil dit lille barns hoved vende tilbage til sin normale runde form, mor.

Derudover kan moderens hormoner indeholdt i barnets system også få barnets kønsorganer (både pungen for drenge og skamlæberne for piger) til at se større ud. Baby drenge og baby piger kan også have mælk, der kommer ud af deres brystvorter. Dette er helt normalt og vil gå over i løbet af et par dage.

Ved denne svangerskabsalder vil mængden af ​​fostervand i moderens mave også falde. Fostervandet, der engang var klart, er nu blevet uklart, som mælk. Dette skyldes, at moderens baby gav slip vernix caseosa som havde beskyttet hendes sarte hud. Hvis barnet ikke viser nogen tegn på fødsel inden for de næste par uger, er chancerne for, at hans hud vil tørre ud, når han bliver født.

Selvom babyens stilling nu er faldet til bunden af ​​moderens underliv og er klemt mellem bækkenet og moderens livmoder, vil barnet stadig fortsætte med at udvikle sig. Væksten af ​​hår og negle vil også være mere langstrakt.

Når dagen du har ventet på endelig kommer, kort efter fødslen, vil lægen suge slimet ud af barnets mund og næse. På det tidspunkt vil moderen høre det første skrig fra den længe ventede baby. Moderens baby vil derefter blive placeret på moderens mave, og navlestrengen vil blive klippet.

Derefter vil lægen udføre en række korte test, som f.eks Apgar score som har til formål at vurdere barnets respons og vitale tegn. For ikke at glemme, vil barnet også blive vejet og målt.

Læs også: 6 sundhedstests, som nyfødte skal have

Graviditetspleje ved 40 uger

I de sidste dage op til fødsel er her nogle ting, mødre kan gøre:

  • Lad ikke moderen have problemer med at sove, for hun tænker på, hvornår hinderne går i stykker. At få nok hvile er meget vigtigt for mødre ved 40 ugers graviditet.
  • Lær at genkende tegnene på, at fostersækken begynder at sive. Fostervand er normalt farveløst eller lugtløst. Hvis moderen finder en gullig væske og lugter af ammoniak, kan det være almindelige urindråber.

Læs også: Vær forsigtig, faren for lækage af fostervand

En anden måde at identificere, om moderens fostervand er lækket eller ej, er at blokere væskestrømmen ved at komprimere bækkenmusklerne (f.eks. Kegel-øvelser). Når væsken stopper, er det urin. Men hvis væsken ikke stopper, så er det fostervand.

Nå, det er udviklingen af ​​fosteret i en alder af 40 uger. Mødre kan også stille spørgsmål om eventuelle problemer under graviditeten eller søge sundhedsråd fra en læge ved at bruge applikationen , du ved. Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.