Sådan slipper du af med irriterende hundelopper

, Jakarta - Hundelopper vil forstyrre dine kæledyr. Denne parasit er en blodsuger, der kan forårsage kløe og kan overføre den til andre dyr såvel som til mennesker. Hvis du eller din hund har symptomer på at klø dig i hovedet, så er det sandsynligt, at lopperne har sat sig.

Når hundelopper begynder at udvikle sig, skal det behandles med det samme. At slippe af med hundelopper er vigtigt for at reducere antallet af kløende bid og ubehag hos dit kæledyr. Der er måder, du kan gøre for at slippe af med irriterende hundelopper. Hvordan gør man det?

Læs også: Ikke kun hunde, katte kan også forårsage rabies

  • Bade hunden

Bad din hund med varmt vand og sæbe, dette kan hjælpe med at fjerne lopper fra din hunds pels og hud. Du kan også slippe af med det med en speciel anti-loppe shampoo til hunde, men tal først med din dyrlæge gennem appen først.

Hvis dit kæledyr er allergisk over for lopper og kemikalierne i anti-loppe shampoo, så kan deres hud være følsom. Før du bruger en anti-luse shampoo, skal du være opmærksom på, om der er åbne sår eller ru pletter på huden. Nogle af kemikalierne i anti-luse shampoo produkter kan gøre irritation og infektion værre.

  • Hundehårskam med fintandet loppeside

Tænderne på lusekammen er adskilt for at fange lusene, så de kommer ud af hovedbunden. En loppekam kan også hjælpe med at fjerne loppeklatter, mørkebrune pletter, der ligner peberflager. Sørg for at rede nakke- og haleområdet, da det er der, lopper har tendens til at leve.

  • Dræb flåter

Små lus er normalt på størrelse med et sesamfrø og er brune eller rødlige i farven. Hvis du ser lus på loppekammen, så dyp straks kammen i varmt sæbevand for at dræbe lusene. Forsøg ikke at knuse lopper med dine hænder, da de kan springe hurtigt og er svære at dræbe.

  • Lav regelmæssig kontrol

Hvis din hund har en historie med lopper, så red hans pels mindst en gang om ugen, indtil du er sikker på, at dit hjem og kæledyr er fri for lopper. Der er intet galt i at tage din elskede hund til dyrlægen for at være sikker.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

  • Lad hunden tage sig af sig selv

Mange hunde er mere flittige til at passe på sig selv, hvis der er lopper. Men hvis dit kæledyr bider, tygger eller klør sig for ofte, hvilket resulterer i hårtab eller rød hud, skal du straks ringe til din dyrlæge. Chancerne er, at din hund har en loppeinfektion eller allergi.

  • Tag forebyggelse

Den bedste måde at håndtere hundelopper på er at forhindre dem. En af dem er at begrænse din hund i at interagere med herreløse hunde, der kan overføre lopper.

  • Rens hjemmemiljøet for lopper

Udover at fjerne lopper på hunde, skal du også udrydde hundelopper, der kan være spredt rundt i huset. Denne proces kræver tålmodighed, fordi den tager 3-4 måneder.

Skridt, der skal tages for at udrydde lopper derhjemme, nemlig:

  • Vask alt sengetøj med varmt vand.
  • Støvsug alle tæpper og gulve.
  • Påfør insektafvisende spray.
  • Tilbøjelig til hunde og andre kæledyr med regelmæssige forholdsregler.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Chancerne er, at du får svært ved at finde lopperne og slippe af med dem alle. Flåter kan leve på tæpper, sengetøj og andre overflader i dit hjem.

Lopper vil også flytte til andre kæledyr, inklusive mennesker. Så det er meget vigtigt at lave rutinemæssig forebyggelse. Hvis du har problemer med at gøre det selv, så søg professionel hjælp.

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Sådan fjerner du lopper fra dit kæledyr
American Kennel Club. Tilgået 2020. Sådan slipper du af med hundelopper i 4 trin