10 fødevarer med højt jernindhold for at forhindre anæmi hos kvinder

Jakarta - Jern er det vigtigste indtag for at forhindre anæmi. Denne forbindelse er ikke produceret naturligt fra kroppen, så du skal få den fra mad eller kosttilskud. Hvis niveauerne mangler i kroppen, vil der opstå en række helbredsproblemer, hvoraf en er anæmi. Før dette sker, er her en række anæmisforebyggende fødevarer, der skal indtages:

Læs også: 3 grøntsager med højt indhold af jern hjælper med at forhindre anæmi

1. Røde bønner

Vidste du, at indtagelse af to en halv portion kidneybønner hver dag kan øge jernindtaget i kroppen? Ikke kun det, denne anæmisforebyggende mad er også effektiv til at tabe sig.

2. Sojabønner

I 100 gram sojabønner, indeholder omkring 13 milligram jern. For at nyde det, kan sojabønner serveres på forskellige måder, såsom at blive forarbejdet til mælk eller tempeh.

3. Rødt kød

Ud over jern indeholder rødt kød mange vigtige næringsstoffer, herunder aminosyrer, vitamin B12 og zink. I en portion magert oksekød, der vejer 30 gram, kan det opfylde behovene for jern op til 2,5 milligram.

4. Grønne Grøntsager

Grønne grøntsager, der har et højt indhold af jern, er spinat og broccoli. For at få fordelene kan du behandle det ved at koge eller dampe det. Ud over jern indeholder begge grøntsager protein, fibre, calcium, kalium, folat og vitamin A, C og K.

5. Persilleblade

Persille har en karakteristisk aroma, der kan forstærke smagen af ​​mad. Ikke nok med det, de blade, der ofte bruges som dekoration til denne mad, indeholder omkring 6 milligram jern i 100 gram servering.

Læs også: Jernmangel under graviditeten, kender de virkninger, der kan opstå

6. Havregrød

En skål havregryn om morgenen giver 3,5 milligram jern i den. Denne mad anses for at være god for helbredet, fordi den kan reducere risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde, fedme og type 2-diabetes.

7. Fisk og skaldyr

Udover at være rig på jern, skaldyr indeholder også omega-3. For at få fordelene ved begge dele kan du spise skaldyr eller sardiner. Selvom det har gode fordele, skal mængden af ​​forbrug stadig begrænses.

8. Edamame

Edamame indeholder ikke kun højt protein, men også jern i det. To en halv portion edamame giver 3,5 milligram jern, som efterfølges af fibre, D-vitamin og A-vitamin.

9. Rosiner

Rosiner bruges ofte som toppings på kage. Ud over sin søde smag indeholder denne tørrede frugt jern, B-kompleks vitaminer og andre mineraler, der kan understøtte en sund krop. du ved.

10. Mørk chokolade

I 10 gram mørk chokolade indeholder 3,4 milligram jern. Ud over at øge jernniveauet i kroppen, mørk chokolade effektivt i stand til at ændre stemningen til det bedre.

Læs også: 6 fødevarer med jernindhold for at forhindre anæmi

Så det er en række fødevarer, der forhindrer anæmi, som skal indtages. For at understøtte fordelene ved at jern kommer ind i kroppen, glem ikke at træne regelmæssigt, okay? Hvis du har visse helbredsproblemer og ønsker at spise nogle af disse fødevarer, så tal med din læge først i ansøgningen , Ja.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Bedste kostplan for anæmi.
Eatright.org. Tilgået 2021. Fødevarer til bekæmpelse af jernmangel.
WebMD. Tilgået 2021. Jernrige fødevarer.
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. 10 sunde fødevarer, der er gode kilder til jern.