Dybdegående: Ikke længere mysterium, her er komplette fakta om kvindelige orgasmer

Faktum er, at kvinder ikke behøver at have en orgasme for at blive gravide. Men orgasme hos kvinder påvirker i høj grad den psykologiske tilstand. Orgasme hos kvinder er meget mere kompleks end mænd, derfor er der mange myter, der skal rettes op på.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

, Jakarta - Han sagde, orgasme hos kvinder er et mysterium, fordi ikke alle kvinder kan få det. I 1948 gennemførte en amerikansk sexolog, Alfred Kinsey, en sexrelateret undersøgelse, der involverede omkring 10.000 mennesker. Fra forskning offentliggjort i Kinsey Institute, University of Indiana , er der én konklusion, der kan drages, nemlig orgasme hos kvinder er mindre almindeligt end hos mænd.

I resultaterne af sin forskning sagde Alfred Kinsey, at orgasme kan forekomme hos omkring 95 procent af mændene. Mens det hos kvinder har en tendens til at forekomme sjældnere, hvilket kun er omkring 50 til 70 procent. Det vil sige, at ikke alle kvinder har eller kan få orgasme under samleje. Så hvorfor sker dette? Kan orgasme ikke signalere en farlig ting? Gennem denne artikel vil du forstå mere dybt om kvindelig orgasme, for indtil nu er der stadig mange ting om kvindelig orgasme, som stadig er misforstået.

Læs også: 7 Disse ting sker med kroppen under Intim

Lær orgasmen hos kvinder at kende

Orgasme anses bredt for at være toppen af ​​seksuel ophidselse, som både mænd og kvinder kan opleve. Det er en følelse af intens fysisk nydelse og frigivelse af spændinger, ledsaget af en ufrivillig rytmisk sammentrækning af bækkenbundsmusklerne. Han ser dog ikke altid ud som i filmene. Årsagen er, hvordan en orgasme føles vil variere fra person til person.

Generelt ved man ikke meget om orgasmer. I løbet af det sidste århundrede er teorier om orgasme skiftet, så det ikke længere er et tabu. Som et resultat, nu undersøgelsen af ​​orgasme, især hos kvinder, fortsætter med at blive undersøgt, både med hensyn til fordele og forskelle med orgasme hos mænd.

En specialist i obstetrik og kvinders reproduktive sundhed, dr. Alvin Setiawan, SpOG, MKes, DMAS, sagde, at "En person vil gå gennem fire faser i et seksuelt forhold, nemlig ønske , ophidselse, orgasme eller klimaks og opløsning. Både mænd og kvinder vil gennemgå alle fire faser, men det typiske og tempoet vil være anderledes."

Men sammenlignet med mænd har orgasmer hos kvinder en tendens til at være mere komplekse. Desuden, set fra fordelene, er formålet med kvindelig orgasme anderledes end mænds. Orgasme hos en rask mand er karakteriseret ved ejakulation eller frigivelse af sædceller i skeden, hvilket kan føre til graviditet. Her er fordelene ved mandlig orgasme ret klare, nemlig at fortsætte afkom.

Mens formålet med kvindelig orgasme er mindre klart. En undersøgelse med titlen Den evolutionære oprindelse af kvindelig orgasme , der forklarer, at kvindelig orgasme muligvis ikke har en klar evolutionær fordel.

Da der ikke er noget evolutionært behov for at fjerne den kvindelige orgasme, fortsætter orgasmen, selv når det ikke længere er nødvendigt for fertiliteten. Den kvindelige orgasme kan dog tjene et vigtigt formål.

Til , dr. Alvin tilføjede: "Fysisk er orgasme hos kvinder måske ikke særlig indflydelsesrig, men psykologisk er den tydeligvis meget indflydelsesrig. Fordi sex i sig selv har til formål at tilfredsstille hinanden."

Læs også: Kvinder har svært ved orgasmer, her er 11 grunde

Årsager til, at det er sværere for kvinder at opnå orgasme

Stadig fra Alfred Kinseys forskning er det kendt, at der er mindst 10 procent af kvinderne, der aldrig har fået orgasme overhovedet, både i intime forhold til partnere og under onani.

I den medicinske verden er denne tilstand kendt som anorgasmi. Dette er en medicinsk betegnelse til at beskrive tilstanden med at have svært ved at nå orgasme på en regelmæssig basis på trods af at have modtaget en masse seksuel stimulation. Denne mangel på orgasme kan i sidste ende gøre en person stresset eller forstyrre forholdet til partnere.

Dybest set har enhver kvinde variationer i hyppigheden af ​​orgasme og mængden af ​​stimulering, der skal til for at udløse en orgasme. De fleste kvinder kræver en vis grad af direkte eller indirekte klitorisstimulering og klimakser ikke fra penetration alene. Derudover ændres orgasmer ofte med alderen, medicinske problemer eller medicin.

citere Mayo Clinic Der er flere typer af anorgasmi, herunder:

  • Livslang anorgasmi: Tilstanden, hvor en kvinde aldrig har haft en orgasme.
  • Erhvervet anorgasmi: Jeg plejede at få orgasme, men nu er det svært at nå et klimaks.
  • Situationsbestemt anorgasmi: Kan kun opleve orgasme under visse omstændigheder, såsom under oralsex eller onani, eller kun med visse partnere.
  • Generaliseret anorgasmi: En kvinde kan under ingen omstændigheder få orgasme eller med nogen partner.

Læs også: Postcoital dysfori får kvinder til at græde efter sex

Årsager til besvær orgasme er også opdelt i tre typer, nemlig baseret på fysiske årsager, psykologiske og tilstanden af ​​forholdet til en partner.

1. Fysisk årsag

En række sygdomme, fysiske forandringer og medicin kan gøre det sværere for kvinder at opnå orgasme. Nogle af disse årsager omfatter:

  • Sygdom. Alvorlig sygdom, som f.eks multipel sclerose og Parkinsons sygdom, og deres associerede virkninger på psykologisk velvære kan hæmme orgasme.
  • Gynækologiske problemer. Gynækologisk kirurgi, såsom en hysterektomi med fjernelse af æggestokkene, eller kræft, kan påvirke orgasme. Også mangel på orgasme opstår ofte med andre seksuelle problemer, såsom ubehagelige eller smertefulde forhold.
  • Behandling . Mange receptpligtige og håndkøbsmedicin kan hæmme orgasme, herunder blodtryksmedicin, antipsykotika, antihistaminer og antidepressiva.
  • Alkohol og rygning. At drikke for meget alkohol og ryge kan hæmme din evne til at klimaks. Årsagen er, at begge disse ting kan begrænse blodgennemstrømningen til de intime organer.
  • aldring. Med alderen kan normale ændringer i anatomi, hormoner, nervesystem og kredsløb påvirke seksualiteten. Østrogenniveauet er opbrugt, når du går over i overgangsalderen, og symptomer på overgangsalderen, såsom nattesved og humørsvingninger, kan have en indvirkning på seksualitet.

2. Psykologiske årsager

I mellemtiden spiller flere psykologiske faktorer en rolle i evnen til at opnå orgasme, herunder:

  • Psykiske problemer, såsom angst eller depression.
  • Dårligt kropsbillede.
  • Økonomisk stress og pres.
  • Kulturel og religiøs overbevisning.
  • Skam.
  • Skyld for at nyde sex.
  • Tidligere seksuelt eller følelsesmæssigt misbrug.

3. Årsager relateret til forholdsproblemer

Partnerproblemer uden for soveværelset kan også påvirke deres seksuelle forhold. Problemer kan omfatte:

  • Manglende forbindelse med partner.
  • Uløst konflikt.
  • Dårlig kommunikation om seksuelle behov og præferencer.
  • Utroskab eller løftebrud.
  • Vold.

Kvinder, der har svært ved at få orgasme, er faktisk ikke en mærkelig ting, måske endda slet ikke relateret til seksuel dysfunktion eller visse sygdomme. Denne tilstand kan dog kategoriseres som dysfunktion, når den ses fra et psykologisk synspunkt. Men igen, dette er ikke unormalt. Hvis du får den rigtige behandling og terapi, kan anorgasmi hos kvinder faktisk overvindes.

Læs også: Kan kvinder få orgasmer efter overgangsalderen?

Myter og fakta om orgasmer

At diskutere om orgasme kan for nogle mennesker stadig betragtes som tabu. For eksempel antagelsen om, at kvinder, der nyder sex, bliver stemplet som dårlige kvinder. Faktisk har sex i sig selv to funktioner, den første er en reproduktiv funktion og den anden er en rekreativ funktion.

Så at diskutere orgasme hos kvinder bør være en regelmæssig samtale. Husk, at orgasme alene er en af ​​de bedste måder at lindre stress og binde med din partner.

Der er også nogle myter omkring orgasme og fakta bag den, som du har brug for at vide, såsom:

  • Der er flere typer orgasme hos kvinder

"Kvinder får en orgasme, når stimuleringspunktet berøres, uanset om det er klitoris eller G-punktet, og hvordan de gør det." forspil hende," sagde Dr. Alvin til .

Orgasme hos kvinder har faktisk forskellige niveauer. dr. Alvin tilføjede også, "Orgasmer hos kvinder kan forekomme ved lette, moderate og intense niveauer. I lette orgasmer forekommer livmodervægssammentrækninger 3-5 gange. Mens i moderate orgasmer forekommer sammentrækninger 5-8 gange og mere end 8 gange for intense orgasmer ." Orgasme hos kvinder kan også forekomme i næsten alle bækkenmuskler, selv til anus.

Orgasme hos kvinder har en tendens til at være lettere at få, hvis følsomme områder bliver berørt. I de kvindelige kønsorganer er der et følsomt område kaldet orgasmecentret, nemlig G-punktet og klitoris. Disse to dele er meget følsomme, fordi der er mange perifere nerver. Selve G-punktet er på forvæggen af ​​skeden, i retningen bag blæren. Når mænd kan "lege" eller give stimulering til rollen, vil muligheden for, at kvinder opnår orgasme være større.

  • Kvinders orgasmer kan ikke mærkes

Faktisk kan den kvindelige orgasme mærkes og det er ganske enkelt, men kræver følsomhed fra både kvinder og mænd. "Hvis de er følsomme over for hinanden, så kan den kvindelige orgasme mærkes. For mænd at kende deres kvindelige orgasme vil det føles som en knibefornemmelse, mens kvinder også kan mærke livmoderens rytmiske bevægelser, såsom masserende bevægelser. gensidigt forhold Det er meget vigtigt her at være i stand til at få en orgasme, og hvornår man skal vide, hvornår din partner har en orgasme," sagde Dr. Alvin.

  • Kvinder kan opleve flere orgasmer

Ifølge dr. Alvin, "Multipel orgasme hos kvinder er, når kvinder har flere orgasmer. For mænd kun én gang, mens kvinder fra ophidselsesfasen kan orgasme, vende tilbage til ophidselsesfasen igen, og når de stimuleres igen, kan han toppe igen." Så selvom det er lidt komplekst at få det, kan kvinder få det flere gange.

  • Kvinder, der ikke kan få orgasme, har psykiske problemer

Selvom traumer, parforholdsproblemer og dårlig mental sundhed kan gøre orgasme sværere, kæmper mange mennesker med sunde seksuelle holdninger og gode forhold stadig. Orgasme er en fysisk og psykologisk reaktion, og mange sundhedsproblemer kan gøre det sværere for en kvinde at nyde sex på denne måde.

Nogle mennesker kæmper for at få orgasme på grund af utilstrækkelig smøring. Dette kan forekomme, mens du bruger hormonelle præventionsmidler, eller under eller efter graviditet, eller på grund af overgangsalderen. Derudover kan kvinder opleve vulvodyni, som refererer til uforklarlige smerter i skeden eller omkring vulvaen. Ved at behandle disse og andre medicinske tilstande kan kvinder øge deres seksuelle nydelse.

Læs også: Orgasme under træning, hvordan kommer det?

  • Orgasme fra penetrationssex er den mest almindelige eller sundeste form for seksuel udtryk

De fleste mænd fortæller kvinder, at de skal have orgasme fra heteroseksuelt samleje. Faktisk kan mange kvinder kun få orgasme fra klitoris stimulation. Citerer tidsskrifter udgivet i Center for Behavioural Neuroscience Sigmund Freud selv hævdede engang, at den vaginale orgasme er en overlegen og mere moden orgasme. Men indtil videre er der ingen beviser til støtte for denne påstand.

  • Kvinder kan ikke få vaginale orgasmer

Vaginale orgasmer er mindre almindelige end klitorisstimulering, og nogle kvinder oplever dem, med eller uden andre stimuli. En kvindes orgasme kan skyldes en række stimuli, herunder vaginal, klitoris og brystvorter. Husk, at ikke alle kvinder får orgasme fra den samme type stimulation.

  • Kvinder skal først forelske sig for at nå orgasme

Orgasme er en kompleks psykologisk og biologisk oplevelse, så oplevelsen af ​​at opnå og opleve orgasme er ikke den samme for enhver kvinde. Nogle kvinder har måske brug for at føle kærlighed til orgasme, mens andre måske ikke. En persons forhold til sin partner kan eller kan ikke påvirke hans evne til orgasme under sex

En undersøgelse fra 2018 i USA offentliggjort i Arkiv for seksuel adfærd , rapporterede, at 86 procent af lesbiske kvinder sagde, at de normalt eller altid giver orgasme under sex, sammenlignet med kun 66 procent af biseksuelle kvinder og 65 procent af heteroseksuelle kvinder.

I undersøgelsens deltagere viste det sig, at de var mere tilbøjelige til at få orgasme, hvis de:

  • Få mere oralsex.
  • Hav sex, der varer længere.
  • Har højere forholdstilfredshed.
  • At spørge, hvad de vil have, når de elsker.
  • Involveret i sexting eller erotiske opkald.
  • Udtryk kærlighed under sex.
  • At udfolde seksuelle fantasier ( rollespil ).
  • Prøver nye seksuelle stillinger.
  • Orgasme hos kvinder har ingen fordele, især for fertiliteten

Du hører måske ofte nyheder fra internettet om, at orgasme kan forbedre hud, hår og det generelle helbred. Der er dog stadig få videnskabelige beviser for, at orgasmer har særlige sundhedsmæssige fordele.

Forskere har indtil videre ikke identificeret nogen evolutionære fordele ved kvindelig orgasme eller fundet ud af, at orgasme forbedrer helbredet. Men orgasmer er sjovt, og fornøjelse kan være en fordel i sig selv. Behagelig sex kan forbedre en persons humør, lindre stress, øge immuniteten og fremme bedre forhold til partnere.

Kvinder behøver ikke en orgasme for at blive gravide. Begrænset bevis tyder dog på, at orgasme kan øge fertiliteten. En meget lille undersøgelse fra 2016 offentliggjort i Socioaffektiv neurovidenskab og psykologi for eksempel at måle om der er bedre tilbageholdelse af sæd efter en kvindes orgasme. I denne undersøgelse blev det bevist, at en kvindes krop er i stand til at holde sædceller bedre efter orgasme. Der er dog behov for større yderligere undersøgelser for at bevise dets nøjagtighed.

Læs også: Hovedpine opstår under orgasme, hvad forårsager det?

Ting at være opmærksom på vedrørende orgasmer hos kvinder

Den følelsesmæssige side af kvinder under samleje kan faktisk være meget indflydelsesrig og kan være en afgørende faktor for tilfredshed. Kvaliteten af ​​forhold, forhold til partnere, stress eller bare en masse tanker og ikke kan slappe af kan være årsagen til, at kvinder har svært ved at få orgasme. Så længe du kender nøglen, kan orgasme hos kvinder opnås. Nøglen er at kende dig selv og lære din partner at kende, opbygge en god kommunikation med din partner, så I kan opnå gensidig tilfredsstillelse.

Selvom det er normalt og måske ikke er relateret til sundhedsproblemer, bør problemer med orgasme hos kvinder ikke ignoreres. Ligesom mænd kan orgasme være en præstation, der søges eller forventes af kvinder. Selvom ikke alle kvinder tænker sådan, fordi nogle siger, at den vigtigste del af samleje er ophidselse, ikke kun orgasme.

Hvis du stadig vil vide mere om kvindelig orgasme, så tøv ikke med at tale med en specialist på . Især hvis du hører information om orgasme hos kvinder, som du ikke selv er sikker på sandheden. Læge ind vil altid være klar til at give alle de oplysninger, du har brug for i denne sag. Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved at tale med en læge, når som helst og hvor som helst, kun i !

Reference:
Arkiv for seksuel adfærd. Adgang til 2021. Forskelle i orgasmefrekvens blandt homoseksuelle, lesbiske, biseksuelle og heteroseksuelle mænd og kvinder i et U.S.A. National prøve.
Center for Behavioural Neuroscience. Tilgået 2021. Kvindelig seksuel ophidselse: Genital anatomi og orgasme ved samleje.
Jez-B Molekylær og udviklingsmæssig evolution. Hentet 2021. Den evolutionære oprindelse af kvindelig orgasme.
Kinsey Institute - Indiana University. Tilgået 2021. Sexual Behaviour in the Human Female.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Anorgasmia in Women.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om orgasmer.
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Hvad kan forårsage orgasmeproblemer hos kvinder?
Psykologi i dag. Tilgået 2021. Hvorfor så mange kvinder ikke har orgasmer.
Psykologi i dag. Tilgået 2021. Læg din opmærksomhed på seksuel ophidselse, ikke orgasme.
Socioaffektiv neurovidenskab og psykologi. Fået adgang i 2021. Måling af spermtilbagestrømning efter kvindelig orgasme: En ny metode.
WebMD. Fået adgang i 2021. Kan du ikke få orgasme? Her er hjælp til kvinder.
Interview med fødselslæge og gynækolog, dr. Alvin Setiawan, SpOG, MKes, DMAS.