5 tips til behandling af revnede brystvorter, mens du ammer

, Jakarta - Mødre, der giver eksklusiv amning, oplever ofte ømme brystvorter. Denne tilstand opstår ofte omkring to dage efter fødslen. Ridsede brystvorter kan være forårsaget af barnets forkerte stilling, eller barnets mund sidder ikke godt fast, når den ammer.

Det gør ikke kun moderen syg, moderen kan være bekymret for blodet, der kan blandes med modermælken og blive drukket af den lille. Så hvordan behandler og behandler man ømme brystvorter under amning?

Læs også: Myter og fakta om ammende mødre skal vide

Sådan behandler du ømme brystvorter, mens du ammer

Lad ikke de ømme brystvorters tilstand få moderen til at opgive at amme den lille. Følgende behandlinger kan udføres for at behandle ømme brystvorter på grund af amning, nemlig:

1. Brug modermælk

Ifølge undersøgelser i ACS Publikationer, Modermælk produceret af moderens krop indeholder faktisk antibakteriel, så den kan bruges til at behandle ømme brystvorter og reducere smerterne. Tricket, påfør et par dråber modermælk på det ømme brystvorteområde før og efter amning, og luft det derefter tørt.

2. Komprimer med varmt vand

For at mindske smerter i ømme brystvorter kan mødre bruge et håndklæde, der er blevet gennemblødt i varmt vand, og derefter komprimere brystet før amning. Lancering fra Medicinske nyheder i dag, Varme kompresser hjælper også med at rense brystvortens område og øge mælkeproduktionen. Mødre kan tage et bad med varmt vand, så effekten mærkes over hele kroppen.

3. Påfør Natural Moisturizer

Naturlige ingredienser såsom olivenolie, kokosolie eller mandelolie er effektive til at fugte det ømme brystvorteområde. Derudover kan mor bruge tea tree olie som indeholder antiseptisk, så det kan behandle ømme brystvorter hurtigere. Disse ingredienser kan forhindre andre problemer, der kan hindre genopretningen af ​​ømme brystvorter.

Læs også: 4 Sundhedsproblemer, som ammende mødre ofte oplever

4. Påfør salve

Særlige salver til behandling af ømme brystvorter er nu nemme at finde og sælges bredt i håndkøb. Tja, brugen af ​​denne salve kan forhindre blærer i brystvorten, holde brystvorteområdet fugtigt og reducere kløe og smerte. Vælg en salve, der indeholder kamille eller calendula for at lindre ømme brystvorter.

5. Indtagelse af sund og nærende mad

En sund og afbalanceret kost kan booste immunsystemet og hjælpe med at bekæmpe nogle gærinfektioner, der er tilbøjelige til at opstå, når brystvorterne er ømme. Sørg for at spise masser af frugt og grøntsager, samt vitaminer eller kosttilskud.

Har du brug for kosttilskud eller vitaminer, kan du købe dem via appen . Gider ikke forlade huset, bliv bestille og ordrer leveres inden for en time.

Læs også: 3 unikke traditioner for ammende mødre i verden

Mødre bør heller ikke glemme altid at holde brystet rent ved at skifte ammeindlæg eller brystpude efter hver fodring. Vi anbefaler at bruge en bomulds-bh, så luftcirkulationen kan køre godt. Lad brystvorten tørre helt, før du vender tilbage til dressingen.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvordan behandler du en mælkevabel?.
Meget vel familie. Tilgået 2020. Information og behandling af brystvorter.
ACS Publikationer. Tilgået 2020. Oligosaccharider fra human mælk udviser antimikrobielle og antibiofilmegenskaber mod gruppe B Streptococcus.