Disse 5 ting kan få blod til at størkne i venerne

, Jakarta - I den menneskelige krop er der 3 typer blodkar, der har vitale funktioner, nemlig arterier, kapillærer og vener. Arterier er ansvarlige for at transportere blod fra hjertet til resten af ​​kroppen, kapillærer er stedet for udveksling af vand og kemikalier mellem blod og væv, og vener er ansvarlige for at transportere blod fra kapillærerne tilbage til hjertet. Men af ​​de tre blodkar, som vil blive diskuteret yderligere i dag, er venen.

Som tidligere nævnt, fungerer vener til at bringe blod tilbage til hjertet, efter at det er strømmet gennem hele kroppen. Derfor omtales disse fartøjer også ofte som 'bagfartøjer'. Vener har tynde vægge, er uelastiske og har ventiler i længden. Denne ventil fungerer til at holde blodet strømmer i én retning, mod hjertet.

Som andre dele af kroppen kan vener også opleve forstyrrelser i udførelsen af ​​deres funktioner. En af de mest almindelige venøse lidelser er DVT (DVT). Dyb venetrombose ). Denne lidelse, også kendt som 'venøs trombose', opstår, når der er en blodprop i venen.

Blodproppen får blodgennemstrømningen til at bremse, og får derefter det blokerede område til at svulme. DVT kan ske for alle, men er mere almindelig hos ældre mennesker, gravide kvinder, personer, der er fysisk inaktive (dovne til at bevæge sig) og mennesker med blodsygdomme.

Ting, der kan forårsage det

Følgende ting kan forårsage og udløse DVT:

1. Skader på slimhinden i blodkarrene

En af de ting, der kan forårsage blodpropper i venerne, er en skade eller beskadigelse af venens indre slimhinde. Såret kan være forårsaget af flere faktorer, nemlig fysiske, kemiske og biologiske faktorer. Disse faktorer omfatter kirurgi, alvorlig skade, betændelse og immunreaktioner.

2. Langsom blodgennemstrømning

Langsom blodgennemstrømning i venerne kan også udløse blodpropper. Denne tilstand er normalt forårsaget af mangel på daglig fysisk aktivitet eller hos personer, der er blevet opereret, og som skal ligge i sengen i lang tid for at komme sig.

3. Undergår terapi eller tager medicin, der har potentiale til at fortykke blodet

Tykt blod er mere tilbøjelige til at opleve blodpropper. Der er flere ting, der kan få en person til at få tykt blod. En af dem er hormonbehandling og indtagelse af p-piller.

4. Har en historie med blodkoagulationsforstyrrelser

Nogle tilfælde af DVT kan opstå på grund af en historie med lignende sygdomme eller sygdomme relateret til blod, oplevet af tidligere familiemedlemmer. Imidlertid kan denne tilstand heller ikke forårsage problemer hos nogle mennesker.

5. Graviditet

Faktisk er graviditet ikke en direkte årsag til DVT, men kun en risikofaktor. Det skyldes, at under graviditeten øges trykket i blodkarrene i hofte- og benområdet. Risikoen for blodpropper på grund af graviditet kan normalt fortsætte i op til seks uger efter fødslen.

Det er en lille forklaring om blodpropper i venerne og de ting, der kan forårsage dem. Hvis du har brug for mere information om denne sygdom eller andre sundhedsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på appen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for 1 time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Læs også:

  • Dette er faren for blodpropper for helbredet
  • Årsager til fortykket blod, som du skal vide
  • Blodpropper under menstruation, er det normalt?