Diarré kan være et symptom på at være inficeret med Corona-virussen, her er fakta

Jakarta - Selvom vacciner officielt er blevet brugt til at reducere den høje overførselshastighed af corona-virus, bør du stadig ikke være skødesløs med at passe og beskytte dig selv. Fordi vaccinen ikke helt forhindrer kroppen i at blive inficeret. Alligevel kan man få sygdommen, den er bare ikke så slem som folk, der ikke har fået eller ikke har fået vaccinen.

Desværre er symptomerne på corona-virusinfektion, som oprindeligt kun lignede influenza, nu voksende og mangfoldige. Tabet af smags- og lugtesansen er ikke længere det seneste, for nu er diarré også et af symptomerne på denne dødelige virusinfektion. Nogle gange optræder disse symptomer før de mere almindelige symptomer på COVID-19-sygdommen.

Diarré og Corona Virus infektion

En undersøgelse offentliggjort i JAMA fandt ud af, at omkring 10 procent af mennesker med diarré og kvalme 1 til 2 dage før oplevede feber og åndenød. Nogle mennesker kan opleve mave-tarmproblemer som det eneste symptom på COVID-19 i fravær af de mere almindelige influenzalignende symptomer.

Læs også: Inficeret med Corona Virus, hvornår vil symptomerne ophøre?

Overførsel gennem afføring

En undersøgelse offentliggjort i Fødevarefarmakologi og -terapi, lykkedes med at bevise, at afføring fra mennesker med COVID-19 kan overføre sygdom. Denne undersøgelse forklarer også, at afføring stadig kan overføre sygdommen, selv efter at en vatpind af patienten er erklæret negativ. Alligevel er der stadig behov for mere dybdegående relaterede undersøgelser for at finde ud af mere om, hvorvidt afføring virkelig bidrager til virusinfektioner og -overførsel.

Hvis nogen har diarré, og der er mistanke om, at det er relateret til en corona-virusinfektion, skal de så vidt muligt stadig være selvisolerede og ikke interagere med andre mennesker. Hvis det er muligt, undgå at bruge det samme badeværelse og soveværelse med andre familiemedlemmer for at forhindre smitte.

Diarré og COVID-19

Omkring 80 procent af mennesker, der får COVID-19-sygdommen, vil vise milde symptomer, som generelt ikke kræver særlig behandling på et hospital. Bestil dog straks en tid på det nærmeste sygehus via appen hvis du oplever diarré og andre fordøjelsesproblemer ledsaget af følgende symptomer.

  • Feber eller kuldegysninger.
  • Hoste.
  • Svært at trække vejret.
  • Træthed.
  • Smerter i muskler eller krop.
  • Hovedpine .
  • Tab af evnen til at smage og lugte.
  • Ondt i halsen.
  • Løbende eller tilstoppet næse.

Læs også: Det er det, du skal være opmærksom på, når du isolerer hjemme i forbindelse med Corona-virussen

Hvis du tror, ​​du er blevet smittet med corona-virussen, fordi du har fået den gennem andre mennesker, frarådes du at tage på hospitalet, fordi det vil øge spredningen af ​​virussen til andre mennesker. Kontakt straks en læge, så du kan få korrekte behandlingsinstruktioner.

Læger og medicinsk personale råder også voksne og børn til straks at gå til det nærmeste hospital, hvis de oplever nogle af følgende tegn og symptomer.

  • Diarré varer mere end 2 dage.
  • Høj feber.
  • Smerter i maven.
  • Symptomer på dehydrering.
  • Afføring er sort eller blodig.

Læs også: Sagen er stigende, her er 8 måder at styrke immunforsvaret mod corona-virussen på

Derudover bør ældre voksne og produktive voksne med svækket immunsystem eller andre helbredstilstande, der oplever diarré, også straks kontakte den nærmeste læge for første behandling.



Reference:
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2021. Coronavirus og diarré: Hvad skal man vide.
Dawei Wang, et al. 2020. Tilgået 2021. Kliniske karakteristika for 138 indlagte patienter med 2019 ny coronavirus-inficeret lungebetændelse i Wuhan, Kina. JAMA 323(11): 1061-1069.
Yuan Tian, ​​et al. 2020. Besøgt 2021. Anmeldelsesartikel: gastrointestinale træk ved COVID-19 og muligheden for fækal transmission. Aliment Pharmacol Ther. 51(9): 843-851.