For ofte forårsager stress disse 6 sygdomme

, Jakarta - For meget stress kan forårsage fysisk sygdom. Når din krop ikke når at genoprette balancen, den er overanstrengt, og dit immunforsvar er svækket, gør det dig mere modtagelig for sygdom. Mange vigtige kropslige processer vil blive forstyrret.



Stress handler ikke kun om følelser, og stress er ikke kun i hovedet. Stress er en medfødt fysiologisk reaktion, der kan være truende. Når du er stresset, vil din krop reagere, nemlig ved at trække blodårerne sammen, og øge blodtryk og puls. Du vil trække vejret hurtigere, og din blodgennemstrømning vil blive oversvømmet med hormonerne kortisol og adrenalin.

Læs også: 4 tegn, der vises i kroppen, når du er under stress

Når du oplever kronisk stress, vil der opstå fysiologiske ændringer. Over tid kan dette føre til helbredsproblemer. Nogle af disse sygdomme kan opstå på grund af stress. Hvis du ofte føler dig stresset, skal du være opmærksom på følgende virkninger af sygdommen:

1. Hjertesygdom

Ved at lancere siden af ​​American Heart Association kan stress forårsage forhøjet blodtryk, hvilket kan øge risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Stress kan også bidrage til risikoen for hjerte-kar-sygdomme udløst af rygning, overspisning og mangel på fysisk aktivitet.

2. Fedme

Ifølge forskning har mennesker, der har høje niveauer af hormonet kortisol (stresshormon) over en længere periode, tendens til at have et højere kropsmasseindeks og en større talje sammenlignet med dem med lave niveauer af hormonet kortisol.

Årsagen, ifølge eksperter, kan stress stimulere adfærd, der udløser fedme. Årsagen er, at folk, der oplever stress, har en tendens til at spise en masse søde fødevarer og højt fedtindhold i et forsøg på at få dem til at føle sig bedre.

3. Depression og angst

Ikke overraskende er kronisk stress forbundet med højere forekomster af depression og angst. En nylig undersøgelse og undersøgelse viste, at folk oplever stress relateret til deres arbejde. Kravene til lavtlønnede job har en 80 procent højere risiko for at forårsage depression i de senere år.

4. Bliv hurtigt gammel

Stress kan påvirke din alder hurtigere. Det har vist sig, at visse områder af kromosomerne udviser virkningerne af hurtig aldring. Stress ser ud til at fremskynde aldring omkring 9 til 17 år hurtigere.

5. Hovedpine

Stresslidelser anses for at være en af ​​de mest almindelige hovedpineudløsere. Ikke kun spændingshovedpine, men stress kan også forårsage migræne.

6. Diabetes

Stress kan forværre diabetes på to måder. For det første øger det sandsynligheden for dårlig opførsel, såsom usund spisning og overdrevent drikkeri. For det andet ser stress ud til direkte at øge glukoseniveauet hos personer med type 2-diabetes.

Læs også: 7 grunde til, at stress kan gøre dig gammel hurtigt

Har brug for stresshåndtering

Hvis kroppen kan håndtere stress ordentligt, vil den få et afspændingsrespons. Dette sker på grund af frigivelsen af ​​balancerende hormoner. Så længe afspændingsreaktionen sker i det parasympatiske nervesystem, vil kroppen vende tilbage til balance. Denne tilstand gør det muligt for hjertefrekvensen og blodtrykket at vende tilbage til deres oprindelige niveauer. Derudover vil fordøjelsen også vende tilbage til at fungere ordentligt.

Du kan også gøre flere ting for at hjælpe med at håndtere stress i løbet af dagen. Pointen er at undgå potentialet for at udvikle stress-relaterede sygdomme. Skridt der kan tages er:

  • Slip fysisk spænding ved lejlighedsvis at stå op på arbejde, gå op ad trapper eller gå i 5 minutter om dagen.
  • Tage med hovedtelefoner at lytte til musik på arbejdet, på farten eller i din frokostpause.
  • Tal om problemer, der stresser dig. Dette vil hjælpe med at slippe den angst, der er forbundet med stressoren, og kan åbne op for nye løsninger. Du kan tale om de problemer, der stresser dig med din læge eller psykolog gennem appen at få den rigtige løsning.

Reference:

WebMD. Besøgt 2019. 10 stressrelaterede helbredsproblemer, som du kan løse.
American Heart Association. Tilgået i 2021. Kronisk stress kan forårsage hjerteproblemer
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Kronisk stress kan øge fedmerisikoen