5 sygdomme, der kan forårsage kolde hænder

, Jakarta - Kolde hænder er meget normalt, hvis vejret er i regntiden, især hvis du tilbringer hele dagen i et koldt rum. Her er nogle sygdomme, der kan være årsag til kolde hænder.

Læs også: Fingre så blege, gør denne behandling for at behandle Raynauds fænomen

1. Vitamin B12 mangel

Vitamin B12 fungerer til at opretholde sundheden for nerveceller, blodceller og hjælper med at opbygge DNA. Dette vitamin findes i kød, fjerkræ, æg, mælk og andre mejeriprodukter. B12 i sig selv er vigtig i dannelsen af ​​røde blodlegemer, så mangel på dette vitamin vil resultere i et fald i produktionen af ​​røde blodlegemer, hvilket forårsager kolde hænder.

2. Anæmi

Anæmi er en sygdom, når antallet af røde blodlegemer er lavere end det normale antal. Denne sygdom opstår, når røde blodlegemer mangler et jernrigt protein kaldet hæmoglobin. Hæmoglobin er ansvarlig for at hjælpe blodet til at levere ilt fra lungerne til resten af ​​kroppen. Hvis din krop ikke har nok hæmoglobin til at levere ilt til dine hænder, vil dine hænder føles kolde.

Hvis du oplever helbredsproblemer, skal du straks kontakte din læge kl . Kommunikation med læger kan ske nemt igennem Snak eller Stemme / Videoopkald . Kom nu, Hent appen nu!

3. Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er en tilstand forårsaget af nedsat blodgennemstrømning til visse dele af kroppen, især fingrene eller tæerne på grund af forsnævring af arterierne. Denne tilstand vil få det område, der mangler blodgennemstrømning, til at føles koldt, når det er følelsesmæssigt og stresset.

Læs også: Bortset fra mad skal mødre kende 4 symptomer på forkølelsesallergi hos børn

4. Blodcirkulationsproblemer

Dårlig blodcirkulation vil få hænderne til at blive kolde. Dette sker, når hjertets evne til at pumpe blod falder i hele kroppen. Denne tilstand kan forekomme hos en person, der lider af blokering af kolesterol i arterierne i stort antal.

5. Diabetes

Når kroppen føles kold, kan denne tilstand være et tegn på, at nogen har diabetes. Årsagen er, at hormonet insulin, som er ansvarlig for at optage sukker i kroppen, kan øge kropstemperaturen. Så hvis kroppen ikke producerer nok insulin, vil kropstemperaturen automatisk falde. Denne tilstand er kendt som insulinresistens, som kan forårsage et fald i kropstemperaturen og kolde hænder.

Tilsyneladende er nogle mennesker født med en lav kropstemperatur, som er mindre end 37 grader Celsius. Det kan også få huden og hænderne til at føles konsekvent kolde hver dag. Med en lav kropstemperatur kan personerne omkring dig automatisk også føle en kold fornemmelse, når de ved et uheld rører ved dig. Mennesker med lav kropstemperatur er også mindre tilbøjelige til at føle sig kolde end andre mennesker. For at forhindre dette i at ske, skal du altid have varmt tøj klar, uanset hvor du går!

Læs også: 10 årsager til Raynauds syndrom gør blodgennemstrømningen reduceret

Kolde hænder kan faktisk være et tegn på, at du lider af flere helbredsproblemer. Derudover kan rygning også forårsage forsnævring af blodkar, og ophobning af plak i arterierne. Som følge heraf vil blodkarrene indsnævres på grund af plak, så blodgennemstrømningen til alle dele af kroppen reduceres. For at undgå at dette sker, skal du altid passe på dit helbred ved at spise en afbalanceret nærende kost og leve en sund livsstil, OK!