Sådan bestemmes den mest passende præventionsindsprøjtning

Jakarta - En måde at regulere afstanden mellem børn på er at udskyde graviditeten. Dette kan gøres ved at bruge den rigtige prævention. Du skal dog ikke bare bruge det, for du skal kende typen og bestemme, hvilken der passer til din helbredstilstand, især med hensyn til reproduktive organer.

En af de præventionsmetoder, som par ofte vælger for at udskyde graviditeten, er at indsprøjte familieplanlægning. Dette præventionsmiddel er en hormonal type, der indeholder det samme progesteron eller progestin som progesteron, et naturligt kvindeligt hormon. Målet er at stoppe ægløsningen, så graviditet ikke opstår, selvom du fortsætter med at have sex med din partner.

Den injicerede kropsdel ​​er heller ikke kun på ét sted. Præventionsinjektioner kan udføres i lårområdet, i den nedre del af maven, overarme og skuldre. Efter injektionsprocessen er færdig, vil dine hormonniveauer stige og falde over tid, indtil injektionen skal gentages.

Læs også: Årsager til at tage på i vægt efter brug af hormonelle præventionsmidler

Hvis du overvejer at få en præventionsindsprøjtning, er her de tilgængelige muligheder for dig:

KB indsprøjtning 1 måned

Denne KB-indsprøjtning foretages hver måned med det formål at udskyde graviditeten. 1-måneders injektionen indeholder en kombination af hormonerne østrogen og gestagen og menes at have en lavere risiko forbundet med uregelmæssige blødninger, så du kan få mere regelmæssig menstruation. Efter at injektionerne er stoppet, kan du vende tilbage til fertilitet inden for tre måneder.

Alligevel glemmes den 1-måneders præventionsindsprøjtning også nogle gange, så administrationen bliver mindre regelmæssig. Det kan også være, at den relativt hurtige tidsforsinkelse gør dig doven til at indsprøjte igen hver måned. Denne 30-dages præventionsindsprøjtning beskytter ikke kroppen mod helbredsproblemer, seksuelt overførte infektioner og påvirker humøret. Hvis du har en historie med eller i øjeblikket oplever migræne, bør du ikke give injektioner.

Læs også: Unge par, har brug for at kende 3 virkninger af at forsinke graviditeten

3 måneders KB injektion

Næste mulighed er en præventionsindsprøjtning med en periode på 3 måneder, som kun indeholder hormonet gestagen. Det område af kroppen, der modtager denne injektion, er overarmen eller balderne. Det kan også injiceres i hudlaget på det øvre lår eller maveområdet. Måden det virker på er simpel, nemlig at frigive hormonet gestagen i blodkarrene, så graviditet ikke opstår.

Udover at forhindre ægløsning, fortykker det indsprøjtede gestagen også væsken i Miss V og fortynder livmodervæggen, så sæden ikke når ægget og fosteret ikke vokser. Sammenlignet med 1-måneders præventionsindsprøjtninger er 3-måneders injektioner relativt sikrere for mødre, der ammer, og kvinder, der ikke kan bruge præventionsmidler, der indeholder østrogen.

Desuden hjælper 3-måneders præventionsinjektioner med at reducere risikoen for livmoderkræft og kræft i æggestokkene. Hvis du vil stoppe med at bruge det, skal du bare stoppe. Hvis du vil have sex igen, behøver du ikke bekymre dig om at beregne det, for virkningsperioden er mellem 8 og 13 uger afhængig af typen.

Læs også: Kan amning virkelig forhindre graviditet?

Alligevel øger 3-måneders præventionsinjektioner risikoen for vægtøgning, hovedpine, blødning, brystsmerter og uregelmæssig menstruation. Den tid, du vender tilbage til fertilitet, er ret lang, op til 1 år efter, at den er ophørt. Naturligvis anbefales det ikke at bruge det til kvinder, der er gravide, ønsker at holde deres menstruationscyklus regelmæssig og har en historie med blodpropper, migræne, leversygdomme.

Spørg først din læge om typen af ​​prævention eller præventionsindsprøjtning, hvis du planlægger at bruge det til at forsinke graviditeten. Har du ikke haft tid til at mødes, kan du spørge lægen gennem ansøgningen. Tricket, download applikationen på din mobiltelefon og vælg straks Spørg en læge-funktionen.