Genkend Impetigo, en smitsom hudinfektion

Jakarta - Impetigo er en hudinfektion forårsaget af bakterier. Denne sygdom kan forårsage dannelse af små pusfyldte blærer (postula) og gulbrune skorper.

Impetigo er en type infektionssygdom. Denne sygdom kan overføres gennem direkte kontakt (hudkontakt) og indirekte (mellem varer). Indirekte kontakt kan opstå, hvis du bruger de samme genstande som mennesker med impetigo, såsom håndklæder, tøj og spiseredskaber, der er blevet forurenet med bakterier.

Impetigo risikofaktorer

Hænder, fødder, næse og mund er dele af kroppen, der er modtagelige for de bakterier, der forårsager impetigo. Denne sygdom lider generelt af børn, især dem i alderen 2-5 år. Men udover alder er der andre risikofaktorer, der gør en person modtagelig for at få de bakterier, der forårsager impetigo. Hvad som helst?

  • Lavt immunsystem.
  • Travlt belastet miljø. Dette får overførslen af ​​impetigo til at øges, såsom i skoler eller daginstitutioner.
  • Tropisk klima. Denne tilstand får bakterier til at vokse hurtigere, så risikoen for overførsel øges.
  • Åbne sår på huden. Denne tilstand gør det lettere for bakterier at komme ind og forårsage infektion.
  • Visse sundhedsproblemer, såsom diabetes. En undersøgelse rapporterer, at voksne med diabetes er mere tilbøjelige til at pådrage sig impetigo-fremkaldende bakterier.

Typer af Impetigo

Baseret på de bakterier, der forårsager det, er impetigo opdelt i to, nemlig:

  1. Bullous Impetigo

Bullous impetigo er forårsaget af bakterien Staphylococcus aureus. Denne type impetigo er karakteriseret ved blærer fyldt med væske, ledsaget af feber og hævede lymfeknuder.

  • Huden føles øm og kløende, især i området af arme, ben og den midterste del af kroppen mellem nakke og talje.
  • Huden er blæret og fyldt med væske, der er 1-2 centimeter stor. Blærerne spreder sig på ingen tid og går i stykker i løbet af få dage.
  • Blærerne knækker og bliver derefter til en gul skorpe. Hvis det er helet, vil den gule skorpe efterlade et mærke på huden.
  1. Impetigo Crustosa

Crusted impetigo er forårsaget af Streptococcus pyogenes . Denne type impetigo er karakteriseret ved udseendet af røde pletter, såsom sår, der efterlader en gul-brun skorpe. Sammenlignet med bulløs impetigo har skorpeimpetigo en tendens til at være mere smitsom.

  • Røde pletter vises på huden, der ligner sår, der er kløende, men ikke smertefulde. Disse symptomer opstår normalt i området omkring mund og næse, men kan også spredes til andre dele af kroppen.
  • Røde pletter på huden kan spredes hurtigt, hvis de berøres eller ridses. Derefter bliver disse pletter til en brunlig skorpe på 2 centimeter i diameter.
  • Efter tørring vil plastrene efterlade et rødt mærke på huden. Men når de er helet, kan pletterne forsvinde sporløst inden for et par uger.

Overvinde symptomerne på impetigo

For at overvinde symptomerne på impetigo vil læger normalt ordinere smertestillende medicin og antibiotika. Derudover er der flere andre tips, du kan gøre for at behandle impetigo-symptomer derhjemme. Blandt andre:

  • Holde huden ren, nemlig ved straks at vaske sår, skrammer, insektbid eller andre sår.
  • Vask rutinemæssigt tøj, lagner og håndklæder, der bruges af mennesker med impetigo. Undgå også at bære de samme genstande som mennesker med impetigo.
  • Holde negle rene, nemlig ved jævnligt at klippe negle for at undgå hudskader på grund af ridser.

Hvis du har nogle af ovenstående tegn og symptomer, så tøv ikke med at tale med din læge . Fordi gennem ansøgningen Du kan tale med en betroet læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!