Alt du behøver at vide om pandemisk træthed

, Jakarta – Har du hørt om udtrykket pandemisk træthed ? Semester pandemisk træthed Det er først dukket op, siden COVID-19-pandemien brød ud. Pandemi træthed eller træthed fra en pandemi er en tilstand, hvor en person er træt af usikkerheden om, hvornår en pandemi vil ende. Til sidst, pandemisk træthed fik mange mennesker til at begynde at adlyde sundhedsprotokoller for at forhindre overførsel af COVID-19-virussen.

Ifølge WHO, pandemisk træthed er en naturlig ting, som alle oplever. Alligevel skal du stadig følge sundhedsprotokoller for at hjælpe med at reducere COVID-19-infektioner og skal også finde effektive måder at opretholde mental sundhed på.

Læs også: Maskeangst, en tilstand, hvor nogen er bange for at bære en maske

Tips til at håndtere pandemisk træthed

Som tidligere nævnt, en af ​​de effekter, der kan følge af pandemisk træthed er at få nogen til at begynde at ikke adlyde sundhedsprotokoller. Faktisk er sundhedsprotokoller nu hovednøglen til at undertrykke overførslen af ​​COVID-19. Lancering fra UC sundhed, der er nogle tips, der kan lindre pandemisk træthed hvad du går igennem lige nu. Her er tipsene:

1. Mediter og accepter

Prøv at bruge lidt tid på at introspektere dig selv og tænke over, hvad du vil gøre og konsekvenserne. Hvis du føler dig irriteret, utålmodig, vred eller træt, angst og stresset, så accepter, at alt, hvad du går igennem, er normalt og forståeligt i denne svære tid. Tænk, at det, du oplever lige nu, er normalt, og du er ikke den eneste, der har det sådan.

2. Regelmæssig vejrtrækningsøvelse

Det lyder trivielt, men åndedrætsøvelser er den enkleste måde at reducere stress og angst på. Start med at tage en dyb indånding langsomt ind og derefter udånder langsomt. Gør denne enkle åndedrætsøvelse mindst tre gange om dagen. Vejrtrækningen kan hjælpe dig med at styre din angstreaktion på et fysisk, fysiologisk og mentalt plan.

Læs også: Pas på Doomscrolling-effekten under COVID-19-pandemien

3. Undgå Doomscrolling

Har nogensinde hørt om udtrykket doomscrolling ? Doomscrolling er tendensen til konstant at browse sociale medier, især på udkig efter negative nyheder. Hvis du fortsætter med at gøre dette, kan denne vane forårsage fysiske og psykologiske virkninger. COVID-19-pandemien tvinger dig til at blive hjemme, og en af ​​de praktiske underholdninger er at åbne sociale medier.

Det er dog bedst at undgå bevidst at søge efter eller lytte til negative historier på tv eller på sociale medier. Fordi, doomscrolling det kan faktisk øge frygt, usikkerhed, angst og træthed. Hvis du føler du er faldet i doomscrolling Hold dig hellere væk fra sociale medier først.

Tricket, du kan slette de sociale medie-applikationer, der er på Facebook smartphone -mu eller slå meddelelser fra fra disse apps. Hvis du ved et uheld ser et stressende nyhedsprogram, skal du straks slukke for tv'et og skifte til en anden aktivitet, såsom at læse en bog, lytte til musik eller bevidst se et underholdende program eller en film.

4. Gendan energi

I svære tider kan du være nødt til bevidst at tilføje fri for at restituere og genoplade din fysiske og mentale energi. Hvile menes her betyder ikke at sove længere, ja. Du kan tage en pause fra kedelige aktiviteter og erstatte dem med afslappende ting. Sidder i sofaen mens maraton film, lav din yndlingsmad eller bare lyt til din yndlingssang i sengen.

Læs også: Stress på grund af Corona kan forårsage selvmord?

Det er ca pandemisk træthed hvad du har brug for at vide. Hvis du føler dig meget stresset under en pandemi som denne, kan du tale med den psykolog, der er der når og hvor du har brug for det. Ingen grund til at besvære at gå ud af huset, du kan kontakte en psykolog via Snak eller Stemme/videoopkald.

Reference:
UC Sundhed. Tilgået 2020. Føler du dig udmattet, angst eller trist? 5 tips til at håndtere 'pandemi træthed.'
Hopkins medicin. Hentet 2020. Sådan håndterer du Coronavirus-udbrændthed og pandemisk træthed.